NocnyRolnik Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam! Dopiero zaczynam swoją przygode z kolarstwem szosowym (wcześniej tylko MTB). I chcę zacząć jeździć w SPD'ach- które dostałem już do roweru. Pedały są niedostępne w Polsce- ani w żadnych sklepach, ani na allegro. Nie mogę też nic o nich znaleźć na forach. Ich model to SHIMANO PD-A515. Nie mam żadnych bloków, i znalazłem takie o to buty http://allegro.pl/buty-szosowe-shimano-r077-jak-nowe-r-47-i2962371018.html i tu oczywiście pytanie: Będą pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 potrzebujesz butow z normalnymi blokami SPD, nie SPD-SL, zgoogluj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NocnyRolnik Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 A jak się sprawują zwykłe SPD w szosówkach? Może lepiej pozbierać pieniądze i kupić pedały pod SL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Wszystko zależy od tego jak jeździsz, jeżeli typowo rekreacyjnie ze zwiedzaniem, krótkim spacerem to tylko i wyłącznie zwyczajne SPD. Szosowe systemy mają rację bytu jeżeli wsiadasz na rower pod domem i zsiadasz dopiero jak do niego wracasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.