mcx Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 Coś dla osób, którym nie chce się ścierać mokrych plam pod rowerem po każdej zimowej jeździe. Są to dwie podstawki pod doniczki balkonowe 100cm i 80cm. Cena... ~7zł i 6zł Błotko i woda nie rozpływa się po podłodze, nie trzeba za każdym razem wycierać. Od czasu do czasu wylać nadmiar wody i przetrzeć ewentualne wycieki, które nie trafiły na podstawki.
seb2k6 Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 Mi by się właśnie takie coś przydało ale nie jest to zbyt płytkie? Woda się z tego nie wyleje gdy cały śnieg z roweru się stopi?
mcx Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Napisano 23 Stycznia 2013 Mi się nie wylewa. Raz na 3-5 dni muszę wylać bo nie zdąży odparować. Ale to pewnie zależy ile nawieziesz śniegu Ja mam opony 28x1.6. Możliwe, że szersze i przy większym bieżniku jak całe nabite śniegiem odstawisz to by się przelało.... ale wątpię. Najwyżej po każdym użyciu trzeba by wylać. EDIT: Można na oko policzyć pojemność zakładając że mają 10cm szerokości i 1,5cm głębokie (nie chce mi się teraz iść mierzyć): dłuższa: 10cm*1,5cm*100cm = 1,5 litra krótsza: 10cm*1,5cm*80cm = 1,2 litra Chyba nie ma opcji żeby za jednym razem 2 litry śniegu na rowerze nawieźć
ErrorPL Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 Pomysł dobry. Ja po jeździe w śniegu biorę szczotkę i po prostu otrzepuję opony, ramę, przerzutki i hamulce. I stawiam na ręcznikach ponieważ trzymam rower w mieszkaniu i nie ma jakoś dużo wody. Głównie leci woda z kasety, korby i łańcucha
Mod Team mrmorty Napisano 23 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2013 do autora tematu - proszę się zapoznac z regulaminem forum, zwłaszcza punktem 2b dot zakładania nowych tematów Temat poprawiłem na bardziej czytelny.
Piotrek111 Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 Rama z łat 30x 110, folia włożona do środka tak by wystawała za łaty. Rower na folie i po sprawie Mogę zrobić rys. zainteresowanym. Mam taki ociekacz od 2 lat i zero problemu.
alkor Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 U mnie stoją na ociekaczach do butów(na parze idzie dwa rowery postawić).
mcx Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Napisano 24 Stycznia 2013 U mnie stoją na ociekaczach do butów(na parze idzie dwa rowery postawić). Właśnie ociekacze do butów były moją inspiracją Jednak w moim przypadku by się nie sprawdziły, niepotrzebnie tak szerokie. Za krótkie żeby dwa starczyły na całą długość roweru. No i cenowo też jest różnica. Jeszcze uwaga odnośnie opróżniania. Warto robić to częściej, bo przy pełnej rynience trudno utrzymać idealnie poziom, więc się wylewa
Sansei6 Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 Niezłe... ale ja za leniwy jestem... choć przy ostatnim śniegu jaki mam do pokonywania... biorę zmiotkę i z grubsza ogarniam śnieg... bo mi dykty na podłodze w piwnicy zaczęły zamiękać hehe
mcx Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Napisano 24 Stycznia 2013 Niezłe... ale ja za leniwy jestem... choć przy ostatnim śniegu jaki mam do pokonywania... biorę zmiotkę i z grubsza ogarniam śnieg... bo mi dykty na podłodze w piwnicy zaczęły zamiękać hehe Hmm zawsze można zostawić w piwnicy dyżurne wiadro do którego przelewasz, zanim uzbierasz 10-15 litrów to tydzień minie
Sansei6 Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 W sumie po nocy i tak jest sucho, widać tylko lekkie ślady zacieków
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.