sivydym Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 Ceramiczne też wcale nie kręcą się jak ceramiczne... Kolega pochwalił się zakupem i nie wiedziałem co powiedzieć aby nie urazić bo nie dość że grubo dał za nie, to efekt placebo totalne, a ceramika do mtb wiadomo czym się skończy albo jak szybko... btw Panowie skoro siedzicie w łożyskach albo wiecie cokolwiek o ich obróbce - nie boli was to "maszynowe" ? Wiem że niedługo i "włancznik" też będzie poprawną wymową, ale nawet w maszynach nie ma łożysk "maszynowych"...
Pinio46 Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 Generalnie chodzi prawdopodobnie że są może maszynowo składane. Powiem szczerze nie mam pojęcia dlaczego nazywane są maszynowymi. Chwilowo teraz nie mam czasu bo sufit w pokoju łazience czeka na farbę ale później się temu przyjrzę Wysłane z SGS 3 Tapatalkiem
M333 Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 "Łożyska maszynowe" to pojęcie występujące tylko w branży rowerowej. Ztcp to wymyśliło je któreś z czasopism rowerowych jako opozycja do rozwiązania tradycyjnego rozwiązania konus-kulka. W kwestii łożysk to nic nowego nie napiszę, wszystko już wiesz. W kwestii transakcji. Ze swojego doświadczenia w zakupach na allegro nic dobrego nie wróżę. Możesz jedynie spróbować kolejnego kontaktu, najlepiej telefonicznego. Zasugerować jakąś rekompensatę- obniżkę (uważam, że po montażu będzie działać dobrze). Dobra rada. W razie niepowodzenia w negocjacjach odpuścić. We wszelkie spory z tego typu sprzedającymi nie warto się angażować. Nic nie wskórasz. Szkoda zdrowia. Po wszystkim wystawić rzeczowy, obiektywny komentarz i żyć dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.