Skocz do zawartości

[allegro] sprzedający xtr-bikermax - problem.

Qba66

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ceramiczne też wcale nie kręcą się jak ceramiczne... Kolega pochwalił się zakupem i nie wiedziałem co powiedzieć aby nie urazić bo nie dość że grubo dał za nie, to efekt placebo totalne, a ceramika do mtb wiadomo czym się skończy albo jak szybko...

btw Panowie skoro siedzicie w łożyskach albo wiecie cokolwiek o ich obróbce - nie boli was to "maszynowe" ? Wiem że niedługo i "włancznik" też będzie poprawną wymową, ale nawet w maszynach nie ma łożysk "maszynowych"...

Napisano

Generalnie chodzi prawdopodobnie że są może maszynowo składane.

Powiem szczerze nie mam pojęcia dlaczego nazywane są maszynowymi.

Chwilowo teraz nie mam czasu bo sufit w pokoju łazience czeka na farbę ale później się temu przyjrzę ;)

Wysłane z SGS 3 Tapatalkiem

Napisano

"Łożyska maszynowe" to pojęcie występujące tylko w branży rowerowej. Ztcp to wymyśliło je któreś z czasopism rowerowych jako opozycja do rozwiązania tradycyjnego rozwiązania konus-kulka.

W kwestii łożysk to nic nowego nie napiszę, wszystko już wiesz.

W kwestii transakcji. Ze swojego doświadczenia w zakupach na allegro nic dobrego nie wróżę. Możesz jedynie spróbować kolejnego kontaktu, najlepiej telefonicznego. Zasugerować jakąś rekompensatę- obniżkę (uważam, że po montażu będzie działać dobrze).

Dobra rada. W razie niepowodzenia w negocjacjach odpuścić. We wszelkie spory z tego typu sprzedającymi nie warto się angażować. Nic nie wskórasz. Szkoda zdrowia. Po wszystkim wystawić rzeczowy, obiektywny komentarz i żyć dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...