Skocz do zawartości

[Amortyzator] Do 700pln, pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Zdaję sobie sprawę, iż podobnych tematów było całe mnóstwo. Jednak zależy mi na zweryfikowaniu obecnej allegrowo-sklepowej oferty.

Amortyzator do XC 26", głównie na długie wycieczki terenowo-asfaltowe, okazjonalnie na maratony, nowy lub używany, najlepiej powietrzny, skok 80-100mm. Moja waga 60-65kg, rower GT Avalanche 3.0.

Z nowych na oku mam oczywiście Epicona (którego można dostać poniżej 500pln) oraz Rock Shox Recon: Rock Shox Recon 321 Solo Air srebrny 1720g BC.pl (2914491608) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Z używanych natomiast:

Fox F80 RL: Fox F80 RL Idealny Okazja!!! (2970974478) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Rock Shox Reba SL:

Rock Shox Reba SL IDEAŁ. (2957848297) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Amortyzator Rock Shox REBA SL 100mm BLOKADA (2954823369) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - trochę krótka rura sterowa

Proszę o pomoc w wyborze, inne oczywiście także wchodzą w grę.

Skłaniam się w kierunku zakupu używanej Reby. Po naklejkach doszedłem do wniosku, że oba amortyzatory są z 2009 roku. Blokada na kierownicę i tak mi nie jest potrzebna, a 21cm rura sterowa i tak jest za długa do mojego roweru. Reba z drugiej aukcji ma za to idealnie pasującą sterówkę no i jest trochę tańsza (aukcja wystawiona ponownie za niższą cenę). Na co jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie? Zależy mi żeby poza co sezonowym serwisem oraz regularnym stosowaniem brunoxa nie było więcej roboty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...