Skocz do zawartości

[Obręcze] Alexrims Evo Pro/Super Comp, opinie

FikusPsikus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad wyborem obręczy do budowy lekkich kół i te obręcze wydają się konkurencyjne cenowo i wagowo do popularnych ZTR. Zależy mi na tym by obręcze były stosunkowo szerokie, kapslowane, rozmiar zarówno 26 jak i 29.

Mam pytanie, czy ktoś miał styczność z tymi obręczami i mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami na ich temat?

Google nie znajduje na ten temat zbyt na wielu informacji poza danymi katalogowymi.

• 5 tygodni później...
Napisano

Spoko, w końcu jakiś konkret np: ze wewn szerokość to 20.5mm. Zastanawia mnie jeszcze kwestia trzymania stopki opony. Bo zamierzam jeździć tubeless. O ile przy wersji getto nie ma znaczenia za bardzo wysokość rantu obreczy, bo i tak guma uszczelnia łączenie opona-felga. To jak to będzie wyglądać przy zastosowaniu opaski Stana i zwykłej opony (conti x-king rs) ewentualnie tl ready schwalbe?

• 1 miesiąc temu...
Napisano
czekam na dostawe i jak zloze rower, to ruszaja testy

Masz już jakieś informacje, którymi mógłbyś się podzielić?

• 3 miesiące temu...
Napisano

Odświeżam temat. Ktoś już ma i może podzielić się spostrzeżeniami? Nabiał > złożyłeś już set na nich? Dadzą radę pod 93kg?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...