FikusPsikus Napisano 22 Stycznia 2013 Napisano 22 Stycznia 2013 Zastanawiam się nad wyborem obręczy do budowy lekkich kół i te obręcze wydają się konkurencyjne cenowo i wagowo do popularnych ZTR. Zależy mi na tym by obręcze były stosunkowo szerokie, kapslowane, rozmiar zarówno 26 jak i 29. Mam pytanie, czy ktoś miał styczność z tymi obręczami i mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami na ich temat? Google nie znajduje na ten temat zbyt na wielu informacji poza danymi katalogowymi.
barracus Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Może nie ma tego za wiele ale test tych obręczy był przy okazji roweru MBike Barracuda. Za wiele się nie rozpisał o nich ale zawsze to już coś http://www.team29er.pl/testy/898-test-roweru-mbike-barracuda
nabial Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 niech wstepna rekomendacja bedzie fakt, ze nowe kola skladam wlasnie na tych obreczach, czekam na dostawe i jak zloze rower, to ruszaja testy przy okazji moze tutaj znajdziesz cos, choc tez trudno mi zarzucic, ze sie rozpisalem... http://team29er.pl/artykuy/50-porady/930-w-alternatywie-dla-cresta-czyli-panie-jak-rawk-cigantowi
FikusPsikus Napisano 22 Lutego 2013 Autor Napisano 22 Lutego 2013 Spoko, w końcu jakiś konkret np: ze wewn szerokość to 20.5mm. Zastanawia mnie jeszcze kwestia trzymania stopki opony. Bo zamierzam jeździć tubeless. O ile przy wersji getto nie ma znaczenia za bardzo wysokość rantu obreczy, bo i tak guma uszczelnia łączenie opona-felga. To jak to będzie wyglądać przy zastosowaniu opaski Stana i zwykłej opony (conti x-king rs) ewentualnie tl ready schwalbe?
COOLoo Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 czekam na dostawe i jak zloze rower, to ruszaja testy Masz już jakieś informacje, którymi mógłbyś się podzielić?
Swider23 Napisano 2 Kwietnia 2013 Napisano 2 Kwietnia 2013 Obręcze są jeszcze niedostępne u importera.
stigzak Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Odświeżam temat. Ktoś już ma i może podzielić się spostrzeżeniami? Nabiał > złożyłeś już set na nich? Dadzą radę pod 93kg?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.