Racin2904 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witajcie mam problem z hamulcem przednim, iż przy hamowaniu jakimkolwiek mocno/słabo/delikatnie strasznie trzeszczy (jak by v-brake były mokre coś w tym stylu). Raz wziąłem tarcze śniegiem posypałem i było cicho przez chwile i znów wraca, hamulec jest też dużo słabszy niż był. Pomóżcie bo tak się nie da jeździć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Możliwe że masz brudne/tłuste tarcze i klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Racin2904 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Czyściłem specjalnym środkiem i jeszcze gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Ja klocki czyszczę od czasu do czasu na osełce, wystarczy pociągać pare razy i zejdzie syf z okładziny klocki jak nowe po takim zabiegu. W sumie może być i papier ścierny 180 położyć na czymś płaskim i też przeciągnąć pare razy aż zejdzie ten czarny nalot. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez szybkilopez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Racin2904 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 wziąłem klocki na piec i kilka dni było ok teraz znow to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Bo trzeba zdjąć ten nalot to najskuteczniejsze, wygrzewanie to na krótką mete pohamuje się trochę i to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Może masz jakieś słabej jakości klocki? Jakie masz? Organiczne, Metaliczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 A nie hamowałeś gdzieś długo i mocno, np z góry? Obstawiam podpalone klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 22 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 podpalone to raz no i może gdzieś się poci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Racin2904 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 wszędzie jest sucho tarcza również sucha a klocki jakie są nie mam pojęcia takie były już jak kupiłem i takie zostały, radzicie zmienić ? zaznacze to że póki było ciepło nie było żadnych problemów, teraz nawet jesli rower stoi w domu to i tak jest to samo tylko że przy mocniejszym naciśnięciu klamki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Przetrzyj te klocki na papierze ściernym jak nie pomoże to kupisz nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Racin2904 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 jutro tak zrobię a jeśli wada wróci kupić nowe klocki tylko jakie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 22 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 w kwestii kupowania klocków to masz podpięty temat o polecanych i niepolecanych zamiennikach, Ja bym je potraktował wg powyższych rad i domordował zimą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Racin2904 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Wielkie dzięki za pomoc, teraz jeszcze jak byście mogli podpowiedzcie tutaj http://www.forumrowerowe.org/topic/128170-amortyzatorhybryda-epicon-launch-wyciek-oleju/page__gopid__1205241#entry1205241 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Jeżeli masz metaliki to wypalić porządnie w piecu. Jak organiki to co jakiś czas czyścić lub sie pozbyć bo nic temu nie zaradzisz. Nawet jak masz pół metaliki to ak samo jak organiki. Ja tarcze zazwyczaj czyszcze papierem ściernym wodnym ok 500. wg mnie najskuteczniejsza metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi