Skocz do zawartości

[Zebatki ] jakie do korby Shimano XT

jobba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam korbe Shimano XT-785, i mam dużą zebatke 40z do wymiany.

Zebatka jaka tam byla, byla orginalna Shimano.

I teraz mam dylemat, jaką kupic? TA specialites, Stronglight czy oryginalną Shimano czy inną?

Chcę zeby biegi zmienialy sie plynnie z malej na duza zebatke.

Co mozecie polecic?

Pozdrawiam Mateusz

Napisano

Puklus a gdzie widziales taniej? Bo ja moge tylko znalezc po 34 euro w niemczech. A moze proponujesz inna firme/marke?

Napisano

Ok dzieki za odpowiedzi. A wiecie gdzie mozna dostac zebatki Stronglight i europie. Bo ze stanow dojdzie jeszcze clo itd. i wcale nie wyjdzie taniej niz TA specialites.

Napisano

W Europie jeśli są, to są drogie. Zamawiając tylko blaty masz dużą szansę, że unikniesz cła.

Puklus: masz racje, stronglight są ok, ale do specialites jeszcze im brakuje.

Napisano

Dzisiaj poczta dostarczyla mi zebatke Stronglight, ta z xxcycles. Jak i zebatke i sklep polecam. Zebatka jest bardzo fajnie i dokladnie obrobiona w CNC, a zmiana biegow jest szybsza niz z oryginalnymi zebatkami Shimano XT-785.

Napisano

Mam podobny problem z wyborem - szukam 44T i ewentualnie 32T. Myślałem o zębatkach aerozine - komplet z 22T kosztuje 250zł, są też zębatki Lasco sporo tańsze ale raczej mają kiepskie opinie.

Co myślicie o tych aerozine?

Napisano

Dzisiaj poczta dostarczyla mi zebatke Stronglight, ta z xxcycles. Jak i zebatke i sklep polecam. Zebatka jest bardzo fajnie i dokladnie obrobiona w CNC, a zmiana biegow jest szybsza niz z oryginalnymi zebatkami Shimano XT-785.

Paczka szła z USA czy z francji??

Napisano

Dzięki za fote, ja chyba zdecyduje się na te aerozine ale to jak będzie trochę kasy na zbyciu bo teraz przesadzam z wydatkami na rower;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...