Skocz do zawartości

[licznik rowerowy] - Sigma 2209 czy VDO MC 2.0?

hadway

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

zamierzam kupić licznik rowerowy biorę pod uwagę dwa modele

- Sigma 2209 MHR

- VDO MC 2.0 (nowy model)

czy macie jakieś doświadczenia z tym sprzętem, sigma 2209 jest już trochę czasu na rynku,

więc pewnie będzie bardziej znana, jeśli ktoś ma jakieś uwagi lub spostrzeżenia co do tych modeli

będę wdzięczny za pomoc w wyborze.

pozdrawiam

Napisano

VDO MC 2.0 (nowy model) posiadam takowy i jestem z niego bardzo zadowolony ale jest jeden bardzo wielki minus , gdy temperatura spada ponizej 5 stopni to bateria w sensorze pada bardzo szybko 1-3 dni , ponizej 0 odrazu pada , a jak jest cieplo powyzej 20 stopni to trzyma nie wiecej jak miesiac. w zaleznosci od przebiegu w moim przypadku wyszlo ponad 1400 km
Napisano

Z tego co się orientowałem sigma 2209 to dobry licznik i jego sprzedaż jest od 2009 roku, również w 2013 nie wprowadzili żadnego nowego modelu widziałem na stronie producenta, właśnie ciekawy byłem VDO jeśli bateria tak krótko trzyma ewentualnie wezmę pod uwagę wersję przewodową, w sigmie nie podobają mi się cyfry trochę dziwne mają kształty np. 7, i ogólnie mniej czytelny jest wyświetlacz w sigmie i mniej jest informacji na ekranie głównym, nie macie takiego wrażenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...