Velo Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Zastanawiam się nad hardtailem o spokojnej geometrii (bardziej wyprostowana sylwetka), do jazdy po mieście oraz po lesie. Co byście polecili w budżecie do ok. 5.000 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Cube w rozmiarze 17 ...tam na pewno będziesz wyprostowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velo Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Cube w rozmiarze 17 ...tam na pewno będziesz wyprostowany Mam 189 cm wzrostu, więc 17' będzie za małe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 cube/ktm/corratec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velo Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 cube/ktm/corratec Jakie konkretnie modele cuba ? Czy wszystkie mają podobną geometrię ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Weź jakiegoś scotta scale wyścigowego, i zobacz jaki ma stosunek poziomej rury do pionowej, następnie porównaj to do cube/ktm/corrateca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velo Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Weź jakiegoś scotta scale wyścigowego, i zobacz jaki ma stosunek poziomej rury do pionowej, następnie porównaj to do cube/ktm/corrateca A nie wystarczy sama długość ramy poziomej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 http://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Jak dla mnie, przymierz się do kilku modeli w sklepie, i sam znajdziesz rekreacyjną geometrię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 cube/ktm/corratec A już wierzyłem w przemianę ...Zawiodłem się, zapomniałeś dodać barracude Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 zapomniales doczytac '5tys' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Też się rozglądam za 29`erem dla szfagra z "turystyczną" górną rurą ... seria B od Kross`a horyzontalnie jest porównywalna z Cube ... Z tym ze Cube ma nieparzyste rozmiary a Kross parzyste . Zna ktoś geo Unibike 269 - na stronie producenta cisza ? Uprzedzę że wiem o tym ze to mieszanka 26/29. Pozdro Edytowane 21 Stycznia 2013 przez rzezniol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) unibike sam nie wie dlaczego tak naprawde powstal ten rower, albo inaczej...kto go zamowil i dlaczego nie odebral wg mnie lepiej zostac przy 2 kolach 29", ktore daja wieksze pole manewru chocby z zamiana opon Edytowane 21 Stycznia 2013 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 wg mnie lepiej zostac przy 2 kolach 29" Dlatego też pytam o geo tej ramy i jak się może zmienić po ewentualnym przejściu na pełne 29`. Rower na stali z wagą 11,5 kg to brzmi ciekawie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapec07 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Tu moje zapytanie sprzed roku i odpowiedzi (sam sobie odpowiadalem ) [rower] Univega alpina-ht-29.7 - 29er - Forum Rowerowe - Największe w Polsce Test tego roweru byl w magazynie rowerowym , o tym http://www.e-kiosk.pl/pdf/1154/24275-toc.pdf Opinie generalnie takie, ze to rower dosc zrownowazony. Ten akurat jest drozszy, ale na tej samej ramie masz tansze modele. A dystrybutor przynajmniej rok temu sklonny byl do negocjacji cenowych. Edytowane 21 Stycznia 2013 przez kapec07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 29er o rekreacyjnej geometrii? może tutaj chodzi o jakiegoś trekkinga z grubszymi oponami? Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EloElo Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Dla mnie najlepszy w tym limitach cenowych bylby Radon zr Race 29er 6.0, masz wybor SRAM, lub Shimano, osobiscie polecam Sram, jakos bardziej jestem do nich przekonany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapec07 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 29er o rekreacyjnej geometrii? może tutaj chodzi o jakiegoś trekkinga z grubszymi oponami? Nie do kazdego trekinga wsadzisz grubsze opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Ale 42mm wejdą do każdego. Zawsze można do normalnego 29era dokupić mostek z regulowanym kątem, wtedy w zależnosci od potrzeb w 30 sec, nawet terenie, można zmienić geometrię. Trochę waży, no ale rower z przeznaczeniem do rekreacji. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Zastanawiam się nad hardtailem o spokojnej geometrii (bardziej wyprostowana sylwetka), do jazdy po mieście oraz po lesie. Co byście polecili w budżecie do ok. 5.000 ? Podchodząc trochę inaczej do tematu z każdej geometrii można zrobić rekreacyjną poprzez skrócenie mostka, dobór ramy. Ale może wcale nie potrzebujesz tej geometrii roweru, a przeznaczeniem jest rekreacyjna jazda "Sportowa" geometria wcale nie oznacza bólu pleców, czy innych dolegliwościWszystko zależy od dystansu Edytowane 21 Stycznia 2013 przez Greg00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Dla mnie najlepszy w tym limitach cenowych bylby Radon zr Race 29er 6.0 Ten model raczej nie ma turystycznej geo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Poszukaj na Alledrogo : CUBE LTD CC 29 21cali. Konkretnie porozmawiaj o cenie. Pozostałe LTD są zdecydowanie bardziej sportowe. Kup mostek do podnoszenia kierownicy i ciesz cię super sprzętem. Zapewniam, że jest długi. Zrobisz z niego bardziej rekreacyjny rower podnosząc kierę. To zmniejszy długość górnej rury. Poszukaj wątków na forum o Cubach 29. Dodam, że to limitowana wersja. Ma geo Cube ACID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Rockhopper Specialized jest czysto rekreacyjny - bardzo komfortowy, stabilny i dość lekki po wymianie kilku om'owych elementów. Mieści się też w zadanej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 http://www.bike-discount.de/shop/k1860/a78476/zr-race-29er-7-0.html Zobacz na to, fajna promocja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velo Napisano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Dzięki za rady... obejrzałem Speca i muszę zobaczyć Cuba. Pewnie wybiorę coś z tych dwóch wariantów. Sent from my iPad using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi