Sansei6 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Podczas jednej z przełajowych tras przez las z ekipą na wczasach, jechałem sobie w okularach przeciwsłonecznych zamiast w korekcji - cóż jechaliśmy na zachód, a było już późne popołudnie.... w lasku nie zauważyłem wystającego pieńka, bony jakie to było piękne OTL...szkoda, ze nikt tego nie nagrał... w sumie to było pierwsze w moim życiu... na szczęście po za wstydem, piaskiem i igłami w ubraniu i na ręce i nodze nic się nie stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borgi Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Zimowe jazdy na coś się przydały: wychodzenie z poślizgów, gleby z zaskoczenia na coś się przydały. No cóż tyle się mówi, żeby nie wjeżdżać w sporą kałuże z dużą prędkością ale było gorąco, a ja tylko myślałem: gorąco - woda(kałuża)=ochłoda. Rower załadowany z tyłu bagażem, to była może sekunda jak wpadłem w poślizg na czymś co było w kałuży. Jedna myśl mi przeleciała przed oczyma - gleba. Naprawdę nie wiem jak tego załadowanego dziada (sakwy i worek na bagażniku) wyprostowałem do pionu, przynajmniej bagaż został na miejscu i ja też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
missmisery Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Wczoraj pierwsza gleba w spd, podczas trzeciej jazdy w tychże. Dzień wcześniej przejechałam bez uszczerbku 40 km, ale jak wyjechałam sobie na malutką przejażdżkę to wiadomo, musiało się w końcu przydarzyć. Miejsce i czas akcji: stadnina podczas zawodów konnych. Zjeżdżam wolniutko na trawkę, wypinam się z obu pedałów, ale myślę, raz jeszcze przekręcę pedałami, żeby ten metr podjechać. Podczas przewracania się na lewą stronę zdaję sobie sprawę, że lewa noga ponownie mi się wpięła (nie czułam tego zupełnie). Jakieś pięćdziesiąt osób zgromadzonych wokół parkuru patrzy na mnie, jedna pani krzyczy "o matko!" i chce mi pomóc, przeważająca część się śmieje. Lądowanie mięciutkie i zupełnie nieszkodliwe, na trawce. Rumieniec na mojej twarzy adekwatny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martynos Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Jak dawno temu jechałam rometem wigry to omijałam rowerzystę, który stał i w samochód wjechałam. Skończyło się na ranach tylko. Uwaga jak zawracamy! Bo może nas walnąć samochód jeśli go nie zauważymy. Trzeba dobrze zobaczyć, czy nic nie jedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 A mozesz to napisac po POLSKU?! Tak zeby mozna bylo to zrozumiec! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Uwaga jak zawracamy! Bo może nas walnąć samochód jeśli go nie zauważymy. Najlepsze lusterko, chociaż ja go nie posiadam i mama związku z tym zabezpiecza tyły albo ja sama dobrze patrzę do tyłu. No i przy skręcaniu też trzeba uważać i wiedzieć czy sie zdąży skręcić czy nie. Jeśli samochód jest za blisko najlepiej zjechać na pobocze. A ja się zastanawiam o co tutaj chodzi... Z całym szacunkiem, ale Ameryki Pani nie odkryła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martynos Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 YYy odpowiedź skrócona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Nie mów w ten sposób o pieszych na chodniku gdyż oni mają tam więcej praw niż ty i to twoja sprawa żeby na nich uważać. Nic obraźliwego ani złego słowa nie widzę w poście Techniq na temat pieszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Wszędzie sucha, czysta droga, a w jednym miejscu na wirażu drzewo z mirabelkami. Opadnięte gniły na asfalcie. Na tymże zakręcie trochę się złożyłam, no i gleba. Nowe rogi porysowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja ostatnio podbilem sobie oko i zrylem skore nad brwia Mokro, najechalem na drewniana belke i wiooo przez kiere Tapniete z Granda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioslaw Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja ostatnio wpadlem w koleiny na zjezdzie, niestety nic nie wyszło byla na siodle zamiast za no i boom podbilo tylek, a teraz reka w temblaku i 2-3 tyg przerwy. Naderwanie wiezozrostu barkowo-obojczykowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crissu Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Dzisiaj kolejna gleba, tym razem w terenie. koła ześlizgnęły mi się z z ścieżki i wpadły w mini krater biegnący po jej środku (20-30cm). Na szczęście skończyło się tylko na zadrapaniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ostatnia wycieczka na Pilsko ... Korzenny zjazd po słowackiej stronie. Chcąc ominąć lekki uskok, który dało się przejechać, zacząłem kombinować i przednie koło wpadło pomiędzy dwa korzenie. Efekt, lot w jagody, na szczęście przy niskiej prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Zjazd ze ślęży .... po środku biegła "rynienka" wysypana kamieniami , chciałem przejechać z lewej strony na prawą i niestety przejeżdzając przez rynienke zaliczyłem piękne otb . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Ostatnio jakoś nie wiem kompletnie jak spadlem z roweru na zwykłym asfalcie jadąc z górki, dosyć wolno. Bym sobie tylko pozdzieral kolana, ale cholera jakimś cudem zahaczylem o duży blat i kolano do szycia Wyklepane z Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Ostatnio jakoś nie wiem kompletnie jak spadlem z roweru A mnie ostatnio tak fantazja poniosla, ze tez nie wiem jak spadlem z roweru , z tym, ze bylo to gdzies przy 40km/h i na zjezdzie w lesie na dobrze znanej mi trasie, na delikatnym luku uderzylem w cos przednim kolem i zaliczylem piekne OTB z kilku metrowym lotem, efekt dwa zlamane zebra i stluczony bark, no i niestety na rower w tym roku to juz moge sobie chyba tylko popatrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamadam01 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Jechałem ścieżką rowerową, która prowadzi wzdłuż posesji. Jaiś mózg wyjechał z podwórka od razu do lini z drogą przed moim rowerem, nie patrząc na ścieżkę. Efekt? Zdążyłem wyhamować "bokiem" i przeleciałe przez maskę rysując ją manetkami. Mi się nic nie stało, ale facet prawie że się popłakał podczas przepraszania więc nie robiłem problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzko Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Ciezki dział choc mozna przy kuć oko na dłuzej xD niektore historie nie do wyobrazenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon90 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 To i ja coś naskrobię, jako iż wyjeżdżałem do Wrocławia na wesele nie mogłem sobie odmówić zabrania roweru i wybrania się na Ślężę. Jako, iż byłem tam pierwszy raz na szczyt wdrapałem się niebieskim szlakiem, chwila odpoczynku na samej górze i postanowiłem, że do sobótki zjadę sobie czerwonym szlakiem . Była to moja pierwsza jazda z tak dużej góry, więc jako nie doświadczony w zjazdach po takim terenie rozpędziłem się dość szybko i jak się okazało nie potrzebnie oszczędzałem hamulce, po przejechaniu może 500m nadziałem się na wielki głaz przeleciałem przez kierownicę i nakryłem się rowerem. Efektem mojego pierwszego zjazdu ze Ślęży są porysowane okulary, roztrzaskana lampka rowerowa i ku mojemu zdziwieniu połamane rogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Wow, co to były za słabe rogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon90 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 identyczne jak te w aukcji http://allegro.pl/rogi-33g-42g-anoda-lekkie-be60-aest-i3497032502.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Lekkie i wszystko jasne, ech Ci maniacy lekkości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamadam01 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 lol... w pierwszej kolejności przeczytałem "I ku mojemu zdziwieniu... połamane nogi".Dziwiłem się, że z taką obojętnością o tym piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Koniec podjazdu w lesie i nagle nie zauważyłem wystającego konaru drzewa , gleba na lewą strone i lekka 8semka w kole oraz czerwony fragment uda od uderzenia w kierownice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blat23 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Ja dzisiaj też zaliczyłem glebę. Jechałem dziś dość ostro, bo po dłuższej przerwie. Kręciłem się trochę między samochodami, potem wyprzedzałem sznur prawą stroną. Głowa chodziła na wszystkie strony, aż kątem oka zauważyłem, że taxi przede mną będzie skręcać w prawo. Odruchowo ścisnąłem klamki i zacząłem spektakularny lot przez kierę. Pozbierałem się dość szybko. Jeden kierowca pogratulował mi lotu, a przejeżdżający rowerzysta pomógł mi się pozbierać (dzięki). Straty: Zarysowany rogi, Porysowana nowa klamka, Zdarta skóra z biodra, Zdarta skóra i obity mocno łokieć, Wielki siniak na prawym udzie. A w niedzielę mam półmaraton - pięknie! No ale głupota kosztuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.