semow Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 takie tam z października wygrzebane https://www.youtube.com/watch?v=4r7kF3FAUNA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 takie tam z października wygrzebane LOL! Nie widziałeś wcześniej? Inna sprawa, że to nie powinno tam stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Tam jest wystarczająco dużo miejsca żeby ominąć drzewo, po prostu złapałem zawias na pół sekundy i nie mogłem się zdecydować z której strony je ominąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korwin Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Ja tak zwyczajnie wywaliłem się na lodzie, ale przedtem przejechałem po nim ok 10m! Na crossie, opony 1,5 niby troszke terenowe, po śniegu nienajgorzej sobie radzą ale na lodzie to nie za bardzo. I tego samego dnia po wypadku, skręcałem z asfaltówki w taką leśną opuszczoną drogę. Kawalek dalej byl wjazd do tego lasu z lepszej drogi, ale ja lubię teren i tam wjeżdzam. No i skręciłem, a chwilę po tym na tą lepszą jakis czarny golf. I jedzie w moim kierunku. Zatrzymalem sie w polowie i obserwuję. Hmm, może skręci, może pojedzie dalej,a tu taki ch*j. Zatrzymal sie tuz po przecieciu tej mojej drozki. Ogólnie jestem bardzo podejrzliwy i ucieklem. Co by się stalo gdybym pojechal dalej? I własnie dlatego nie jeżdzę MTB. Boję się tam zwierząt i obcych ludzi. A w środku lasu nie ma szans na pomoc. A tak lubię teren... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 @@Korwin, Masz ode mnie plusa, zdanie "ogólnie jestem bardzo podejrzliwy i uciekłem" ustawiło mój wieczór Kilka innych zdań również Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xandercage Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Tyle mi się pytań ciśnie, ale przez skromność zadam jedno: to się teraz nazywa kichanie? No, no Z tym, co masz na myśli nie ma problemu, gorzej z autentycznym kichaniem Dzisiaj zaczęły mnie boleć żebra na boku, ciekawe czy to też związane z niedzielnym lodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Izka Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 A poważnie, to stłuczone, tym bardziej pęknięte, a jeszcze bardziej złamane żebra - bolą bardzo. Nie można głębiej odetchnąć nie mówiąc o kichaniu. Z uszkodzonym żebrem to jest właśnie tak, że nie boli natychmiast po urazie ale zwykle następnego dnia /pomijając przypadki gdy złamane żebro uszkodzi jakiś organ/. Kiedyś porządnie się wywaliłam, podniosłam się i poza lekkim oszołomieniem właściwie nic nie poczułam. Ale następnego dnia ból w klatce był taki, że popędziłam na prześwietlenie i wyszły popękane żebra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kiedyś porządnie się wywaliłam, podniosłam się i poza lekkim oszołomieniem właściwie nic nie poczułam. Ja jak połamałem żebra, to od razu poczułem , bo az mnie przytkało na kilkadziesiąt sekund, ale faktycznie to późniejszy ból jest nie do zniesienia. Najgorzej jest właśnie z kichaniem i spaniem. Męka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korwin Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Serio nic fajnego jak wiesz że jakiś gość zajeżdza to lasu, tylko po to żeby ci w######*ć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolnoslazak Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Nie sądziłem, że zabiorę tu głos bo i o czym tu pisać, zwykle leci się na kierownicę przodem ale dziś poleciałem tyłem... Otóż rano ledwo wyjechałem z roboty, w nocy jeszcze padał marznący deszcz a że okoliczny teren to dziury i fałdy to lód jakiego pełno przy odwilży zrobił swoje. Prędkość miałem niemal zerową jednak na pochyłym lodzie i to nie pomoże. Jak się tylko przednie koło obsunęło tak poleciałem do tyłu aż odpadło mi siodło. Nie wiem czy to siedząc na nim do końca przygniotłem je swoim ciężarem gdyż już leżąc nadal miałem pozycję jazdy na rowerze trzymając się kierownicy i nogę na pedale. Suma sumarum nasadziłem kikut siodła na rurę i tak dojechałem z kolebiącym siedziskiem do celu. Mocowanie siodła oczywiście pęknięte i siodło do wywalenia, jedynie jego metalowa część została na rurze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Jak na razie zaliczyłem 3 gleby, wszystkie 3 w ostatnim miesiącu, za każdym razem nie zdążyłem się wypiąć (w spd jeżdżę od świąt), 2 razy z mojej winy bo zatrzymałem się a zapomniałem że jestem przypięty i raz nieprzytomna baba wlazła mi pod koła, zabrakło tego ułamka sekundy na wypięcie żeby się podeprzeć nogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon16 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Troche nie na czasie (jest luty). Zdarzyło się to 27 sierpnia, dzień po zdanym egzaminie na prawko. Pojechałem z kumplami do lasu na taką ścieżkę, kilka razy przejechałem no to kolega wpadł na pomysł żeby usypać "hopke" :-D. Tak sie stało. Pare razy przejechana wszystko fajnie, jade ostatni raz, wyskoczyłem lecz tak troche mnie na prawo zniosło (jak się domyślacie lądowanie bez telemarku :-D ). Zaczepiłem kierownicą o drzewo, przeleciałem przez kierownice, uderzyłem barkiem o ubitą kupke ziemi. Chłpaki zbierali mnie na nogi kilka metrów dalej. W domu zaczyna mnie boleć ręka, no to do szpitala. Prześwietlenie i doktórka na SOR mówi "może być złamane, przyjedź za tydzień na kontrole". Skończyło sie na złamanym lewym obojczyku, półtora miesiąca przerwy w rowerowaniu oraz złamanej manetce blokady :-\ . Od tamtej pory omijam tą "hopke" :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Teren był lekko pochylony , chciałem ominąć drzewo skręcając w prawo. Koło złapało poślizg chyba na korzeniu i skończyło się na tym , że ja wylądowałem na ziemi a rower sunął się na boku i przednim kołem walnął w drzewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyk10 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Mój pierwszy (i na razie jedyny) Maraton XC: puszczam gościa z prawej, sam lekko zjeżdzam poza trasę na lewo i tak oceniam "ee .. przejadę chwilkę po tych liściach i zaraz wrócę na ścieżkę"; już nie wróciłem: pod liścmi skrywał się nieduzy pień/kołek - zatrzymanie w miejscu, lot przez kierę i oczywiście klasyczne i bezsensowne wystawienie dłoni przed siebie, rower przeżył z małym uszczerbkiem w manetkach, u mnie końcówka kości promieniowej lewej ręki złamana + rozwalona torebka stawowa: 1tydzień gips, 6tygodni orteza, ręka po ponad pół roku czasem niedomaga - nie powienienem był zjeżdżać ze ścieżki przy tej prędkości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Ostatnio przeleciałem przez psa jadąc na szosie (rower postanowił zostać przed psem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoBrakesSteve Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Też pochwalę się zeszłoroczną przygodą. Rozpoczęło się piękna pogodą i wyjazdem na Stożek do Wisły. Był piękny letni dzień, w sam raz pogoda na DH. Cztery godziny treningu dały w kość, ale byłem zadowolony ze swoich przejazdów. Spod góry poszło już na luzie. Do domku było z 2 kilometry zjazdu asfaltem, jak to bywa w takich sytuacjach to już w pełni na luzaka, kask przewieszony na ramieniu i tak zjeżdżałem z ekipą. Trochę się wygłupialiśmy na tej mało uczęszczanej asfaltowej dróżce. Akurat zdarzyło się, że szła grupka turystów. Żeby się popisać to wraz z chłopakami trochę pojechaliśmy na tylnym kole, trochę "slalomem". Ot takie głupie pozerstwo. Gdy w trakcie jechania wężykiem tylne koło objechało a po chwili złapało przyczepność to wystrzeliło mnie na 3 metry do przodu i gruchnąłem o asfalt. Wtedy śmiechy- chichy- nic się nie stało, gorzej było drugiego dnia gdy po uderzeniu o twardą powierzchnie wszystko zaczęło boleć. Pochodziłem przez 3 dni jak połamany i przeszło. Jest nauczka na przyszłość, że nie ma co walić popisówki, bo wtedy najprościej o głupie błędy i kontuzje A z ostatnich przygód to przejechałem węża. Nie wiem co to było, zdąrzyłem tylko podnieść nogi nad ramę i szybko uciec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bold Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dziewczyna wczoraj biegła do autobusu. Oczywiście wpadła na DDR nie zważając na nic. Widzenie tunelowe. Poza autobusem świat nie istniał. Byłem na jej drodze. Gleba ja i ona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Na moje to najbardziej poetycka gleba w tym wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Miałem kilka razy podobnie lecz udało mi się wyhamować. Do tego najbardziej wkurza kiedy ludzie traktują DDR jak chodnik i spacerują sobie np z pieskiem na smyczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bold Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Eee tam poetycka . Siodełko mi się zarysowało. Nie interesuje mnie dziewczyna niepozbierana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralfbutton Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Miałem kilka razy podobnie lecz udało mi się wyhamować. Do tego najbardziej wkurza kiedy ludzie traktują DDR jak chodnik i spacerują sobie np z pieskiem na smyczy. Ja wczoraj widziałem faceta jak uczył około roczne dziecko chodzić na DDR. Patrzył jak zahipnotyzowany jak omijają je rowerzyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 A widziałeś kiedyś podczas trwania maratonu na ścieżce rowerowej ogrodzonej dodatkowo biało czerwoną ostrzegawczą taśmą całą familię z małymi dziećmi i yorkiem na 5 metrowej smyczy? Taka kumulacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Byłem na jej drodze Kurczę może to przeznaczenie? Dzieci z takiego związku będą na bank maratończykami, albo wybitnymi kolarzami, widziałem faceta jak uczył około roczne dziecko chodzić na DDR. Patrzył jak zahipnotyzowany jak omijają je rowerzyści. No co lepiej nauczy dziecko jak nie własne doświadczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zur555 Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Jeśli chodzi o pedały zatrzaskowe(ja stosuje Look) to to jest tak ze trzeba do tego się przyzwyczaić. Ja przez te pedały kilka razy lezałem ale wszystko w 2 pierwszych tygodniach użytkowania, teraz juz odpinanie pedałą przychodzi z automatu i w ogóle o tym nie myślę. Tak podczas trasy wywróciłem sie chyba dwa razy, raż gdy z drogi podporządkowanej wyjeżdżałem i zapomniałem ze mam pedały na sobie ( pierwsza wycieczka w tych pedałach i drugi raz na skrzyżowaniu sygnalizacją świetlna gdy zaświeciło sie czerwone a mi nie chciało się odpinać butów to pomyślałem ze złapie sie słupa- niestety słup mi uciekł Pech był tym większy ze na chodniku stała 3-osobowa grupa dziewczyn która miała niezły ubaw:D Jeśli ktos przez opowieści o upadkach waha się czy kupować takie pedały to niech sie już nie waha, naprawdę jest duża róznica podczas jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TEDEF Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Ja ostatnią glebę zaliczyłem jakoś 2 miesiące temu. Jechałem po ścieżce rowerowej dość szybko. Widzę, że idzie kobieta z małym kundlem. Przeszła z nim naprzeciwny skraj chodnika, więc pomyślałem spoko Mijam ich i kundel wlazł mi prosto pod koła. Okazało się, że był on na rozwijanej smyczy. Ja głupi zamiast jechać w niego to nacisnałem przypadkiem przedni hamulec. Poleciałem przez kierownice. Trochę się potłukłem ... a kobieta nic. Zabrał kundla i poszła :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.