Skocz do zawartości

[amortyzator] Która reba?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Planuję kupić widelec do anthema x. Zastanawiam się na d rebą. Tylko którą? Bo w ofercie jest wiele roczników, nie wiem, czym między sobą się różnią. No i kwestia nowej reby: warto kupić solo air? Bardzo mało info jest o tym widelcu w sieci.

Napisano

2i regulaminu

Tak, na 26. Wysłałem już zapytanie. Każda Reba ma ustawiany skok - 80/100/120, 80/100 lub 100/120. Myślę, że 120 mm też nie powinno być problemem.

Napisano

Miałem Rebe dual air całkiem fajny amorek :) brakowało mi skoku więc zmieniłem, a miałem z 2011. Trzeba się pobawić w ciśnieniami, żeby dobre dopasować pod siebie. Podstawa to posiadanie pompki do amortyzatora. Starsze roczniki przeważnie są cięższe.

Napisano

1. Najwyraźniej Reba jest dobra skoro tak często się przewija.

2. Żeby zdobyć pożądane informacje na jej temat trzeba by spędzić masę czasu przekopując różne tematy i szukając pojedynczych postów - większość osób nie ma na to czasu.

Napisano

Jego bardziej liniowa praca i to że albo się zapada w ostrym terenie, albo jest tępy. Zdecydowanie wolę progresywność i dwie komory Reby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...