Skocz do zawartości

[łożyska] do ramy gt force - gdzie kupić?

Qba66

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie Forumowiczów.

Rozebrałem dzisiaj moją ramę gt force, bo zawiecha wyraźnie "przeskakiwała".

Okazało się, że w środku siedzą łożyska.. jak w sterach..

TH Industries 1i1/8" ACB 36x45

Przeglądnąłem internet i mam mały mętlik w głowie. Gdzie zdobyć takie łożyska? Kupować 2 komplety sterów to trochę bez sensu.. Z tego co wyczytałem to chyba FSA takowe wkłada do swoich produktów.

Na jednej ze stron http://www.romed.pl/lozyska-str-cromoset-cromo-410mm-36x45-bhp41-bhp90-p-163622.html znalazłem łożyska, ale zupełnie nie wiem czy warto - bo cena dosyć wysoka.

Jeśli ktoś posiada wiedzę gdzie takie łożyska znaleźć - będę wdzięczny :)

Napisano

Znalazłem na allegro faceta sprzedającego łożyska TH Industries. Dokładnie takie same jak te, które siedziały u mnie w ramie do tej pory. Jedynie poprosiłem o same na 1i1/8".

http://allegro.pl/show_item.php?item=2939616730

Za 80zł mam 4 łożyska. Oby pasowały. :)

Puklus - moje odczucia były identyczne, więc albo kupiłbym 2 kpl sterów, albo tak jak to mi się udało - kupiłem same łożyska w cenie jednych sterów.

c1ach - sklep faktycznie fajnie zaopatrzony, tylko te ceny... ;/ Trochę przegięcie :P Ja wiem, że GT jest dosyć niszową marką, szczególnie jeśli o fulle chodzi.. ale bez przesady :)

Btw. odnośnie tych ślizgów do dog bone'a - to się w ogóle zużywa? :P U siebie nie zauważyłem żadnych oznak zużycia czy luzów na tym elemencie.

Napisano
  W dniu 21.01.2013 o 07:52, Qba66 napisał:

Btw. odnośnie tych ślizgów do dog bone'a - to się w ogóle zużywa? :P U siebie nie zauważyłem żadnych oznak zużycia czy luzów na tym elemencie.

No niestety, trafiło na mnie :) Objawem zużycia tych tulejek jest charakterystyczne stukanie, przeważnie w początkowej fazie ugięcia. Mega wkurzające na długich podjazdach, kiedy zawieszenie delikatnie buja.

Można te tulejki dorobić w kraju na zupełnie indywidualne zamówienie, ale koszt takiej drobnicy z tworzywa wychodzi podobnie, a jeszcze trzeba samemu pomierzyć.

Jak ktoś ma taką drogą maszynę do plasticzków, to kosi równo za byle co i nie ma przebacz :teehee:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.