eskimer Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Witam. Panowie proszę o pomoc w wyborze amortyzatora do jazdy trekkingowej, na kilkudniowe wypady. - waga moja 100 kg (do tego dojdzie parę kg bagażu) - koło 28 cali - hamulce tylko tarczowe - kolor czarny - cena powinna oscylować w granicach 500 zł - podoba mi się blokada skoku z kierownicy Wstępnie myślałem o czymś takim: NRX RL SR SUNTOUR Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eskimer Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 W sklepie doradzają mi także: Amortyzator RAIDON X3/29"/100mm/1-1/8"/olej-pow/tarcze/blok.na gol/czarny, cena: 539 zł Amortzator RST Omega TNL 29, cena 419 zł jak one wypadają z tym NRX RL SR SUNTOUR?, cena 500 zł Ten ostatni ma blokadę skoku na z kierownicy, co mnie bardzo zachęca, ale czy warto na niego się zdecydować spośród tych 3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Te dwa które ci polecali to amortyzatory typowo górskie, skok 100mm może popsuć trochę geometrię, (w trekkingu / crossie masz zapewne ramę przystosowaną do ~ 60mm) Ewentualnie można byłoby pokombinować ze zmianą skoku radiona na 80mm ale to raczej gra nie warta świeczki. NRX to amor typowo trekkingowy / crossowy (najwyższy model SUNTOURa). Ma golenie 30mm a to i tak sporo jak na amor tego typu więc i posłuży chyba dość długo. Podsumowując jeżeli nie chcesz jeździć w ostrzejszych górach a w takich terenach do jakich przeznaczony jest trekking to bierz NRX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Jeśli do jazdy typowo treckingowej to mam do sprzedania amortyzator RST M 7 . Jeżdziłem na nim jeden sezon - dobrze się sprawdza. Waga 1400 gr, jest pod V-ki i tarczowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.