venom2000 Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Tak jak w temacie patrząc na zaplot tego koła http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/11422-kolo-tyl/ odnoszę wrażenie że jest coś skopane w nim czy tylko mam takie złudzenie?? Poproszę o opinię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Może mi się wydaje z powodu późnej pory,ale chyba szprychy na godzinie 3 są źle zaplecione...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Najprościej sprawdzić licząc, kazda szprycha w tym samym kierunku ma być o tyle samo dziurek od siebie oddalona jak nie jest to jest zle jak jest to ok. mi wygląda na ok ale małe zdjęcie by sie przyjrzeć a i wcześnie sie powoli robi .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 No i jak moi drodzy uważacie wszystko OK z nim czy skopali mi koło przy zaplataniu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arki80 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Całkowicie "skopany" zaplot. Według mnie jedyne poprawnie zaplecione w tym kole są szprychy między 11 a 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Jak to stwierdziłeś że zaplot jest zły?? Szukałem zaplotu na 2 krzyże i znalazłem parę grafik które wyglądają jak moje koło ale nie mam 100% pewności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 To jest Twoje kolo? Zaplot do poprawy. Wydaje mi sie, ze to mialo byc na 3x. 2x szprycha przecina sie tylko 2 razy z innymi szprychami na tym samym kolnierzu, analogicznie zaplot na 3x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arki80 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Dla 2x szprychy po tej samej stronie kołnierza i idące w jednym kierunku powinny być podciągnięte do co czwartego otworu w obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Koło moje nowa sztuka,przeliczyłem szprychy i w jednym kierunku idzie co czwarta,a zaplot chyba miał być na 3 krzyże ale nie jestem pewien do końca :wallbash: muszę zrobić bardziej dokładne zdjęcie i wrzucę je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Dla 2x szprychy po tej samej stronie kołnierza i idące w jednym kierunku powinny być podciągnięte do co czwartego otworu w obręczy. A da sie inaczej przy krzyzach prowadzic szprychy....? Pomysl troche logicznie. Pomiedzy szprychami idacycymi w tym samym kierunku, po tej samej stronie kolnierza zawsze beda 3 inne szprychy, 2 z przeciwleglego kolnierza i jedna z tego samego ale od przeciwnej strony. Nie ma tu znaczenia czy to jest zaplot na 2x czy 3x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Tak sprawdziłem zaplot dokładnie,wniosek jest że zapleciono poprawnie ale i tak jak będę oddawał wszystkie graty do zdjęcia i złożenia na nowych to poproszę o dokładne naciągnięcie szprych bo odnoszę wrażenie że są lekko luźne albo tak mają być właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Moze faktycznie masz racje. Jakbys zrobil prostopadle zdjecie byloby latwiej to stwierdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.