Skocz do zawartości

[zaplot koła] poprawnie zaplecione koło?

venom2000

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Najprościej sprawdzić licząc, kazda szprycha w tym samym kierunku ma być o tyle samo dziurek od siebie oddalona jak nie jest to jest zle jak jest to ok. mi wygląda na ok ale małe zdjęcie by sie przyjrzeć a i wcześnie sie powoli robi ..

Napisano

Jak to stwierdziłeś że zaplot jest zły?? Szukałem zaplotu na 2 krzyże i znalazłem parę grafik które wyglądają jak moje koło ale nie mam 100% pewności

Napisano

To jest Twoje kolo?

Zaplot do poprawy.

Wydaje mi sie, ze to mialo byc na 3x.

2x szprycha przecina sie tylko 2 razy z innymi szprychami na tym samym kolnierzu, analogicznie zaplot na 3x.

Napisano

Dla 2x szprychy po tej samej stronie kołnierza i idące w jednym kierunku powinny być podciągnięte do co czwartego otworu w obręczy.

Napisano

Koło moje nowa sztuka,przeliczyłem szprychy i w jednym kierunku idzie co czwarta,a zaplot chyba miał być na 3 krzyże ale nie jestem pewien do końca :wallbash: :wallbash: muszę zrobić bardziej dokładne zdjęcie i wrzucę je

Napisano

Dla 2x szprychy po tej samej stronie kołnierza i idące w jednym kierunku powinny być podciągnięte do co czwartego otworu w obręczy.

A da sie inaczej przy krzyzach prowadzic szprychy....?

Pomysl troche logicznie.

Pomiedzy szprychami idacycymi w tym samym kierunku, po tej samej stronie kolnierza zawsze beda 3 inne szprychy, 2 z przeciwleglego kolnierza i jedna z tego samego ale od przeciwnej strony.

Nie ma tu znaczenia czy to jest zaplot na 2x czy 3x.

Napisano

Tak sprawdziłem zaplot dokładnie,wniosek jest że zapleciono poprawnie ale i tak jak będę oddawał wszystkie graty do zdjęcia i złożenia na nowych to poproszę o dokładne naciągnięcie szprych bo odnoszę wrażenie że są lekko luźne albo tak mają być właśnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...