Skocz do zawartości

[kierownica] 660-710mm. Zakup nowej

Carbon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Przeszukałem już parę razy Allegro lecz nie znalazłem tego co potrzebuję. A mianowicie, po zakupie rogów na moją obecną kierownicę Amoeba Borla 620mm wznios 4cm, wolałbym posiadać szerszą kierownicę.

Oczekuję kierownicy o szerokości najlepiej 680mm, ale może być też 710mm,

wagą do 300-340g.

wzniosie 30-50mm,

kącie pochylenia do rowerzysty - jak najmniejszym (najlepiej 0*), i kącie uniesienia również 0*

pod mostek 25,4mm,

Cena 60-100zł.

Najbliżej ideału jest Tioga R25 (lub ew. Tioga DH), lecz występuje z kątem 10* ugięcia do rowerzysty, czego nie jestem zwolennikiem, ponieważ lubię bardziej wyciągniętą pozycję na rowerze, a ten kąt skutecznie ją skraca o kilka cm.

Jazda od dłuższych wypraw, po XC.

Czy są jeszcze na dostępne na rynku inne modele kierownic godnych polecenia spełniające powyższe wymagania?

Napisano

Rogi na kierownicy 660-710mm, a giętej kierze z tak dużym, wznosem? Nie mówię, ze nie można, wszystko można, ale jaki będzie pożytek z tak szeroko rozstawionych z rogów? Druga sprawa, szerokie kierownice są najczęściej mocniej zagięte do rowerzysty celem ergonomii chwytu. Jeśli czujesz, ze kierownicę masz za blisko, wydłuż mostek.

Napisano

Taką już mam budowę, i długie ręce, że taka kierownica byłaby najbardziej odpowiednia.

Bez rogów idealnie byłoby 640mm, natomiast z nimi jednak więcej.

Wezmę jednak Tiogę i zobaczymy.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...