bipr Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 temat wielkrotnie poruszany, ale po przeczytaniu wszytkiego co znalazłem ;-) zestawiłem następujące kółka: - obręcze WTB Frequency i19 (czy ZTR ARCH będą dużo lepsze ?) - szprychy Sapim Race 2,0 - 1,8 - 2,0 mm (dla wagi 85-90 kg +rower to chyba wystarczająco mocne ?) - piasty: DT Swiss 350 (ew. jak by się gdzieś udało znaleźć dobrą cenę to Hope Pro 2 evo) Koła na razie planowane na "zwykłe" 9/ 10 mm ośki. Koła miałyby zastąpic fabryczny zestaw: Piasta (Przód): Scott Comp Disc IT Piasta (Tył): Shimano FH-M529 Disc IT Szprychy: DT Swiss Champion Black 1.8mm Obręcze: Alex XC-49 Disc, 32H, Eyelets które sprzedawca zgodził się odkupić za 400 złotych (nie mam pojęcia czy to odpowiednia cena ?) Proszę o opinię ... i poradę gdzie kupić w sensownej cenie piasty ?
miloszrr Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Rozumiem że ktoś kto Ci sprzeda twoje wymyślone koła odkupi przy okazji twoje obecne koła za 4 stówki? Bo trochę to enigmatycznie napisane. Jeśli tak to proponuje Ci dobre pieniądze za te koła.
sivydym Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 komplet DT350 niecałe 600 pln http://www.bikeatelier.pl/index.php?main_page=advanced_search_result&keyword=piasta+350
bipr Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Napisano 17 Stycznia 2013 dzięki - widziałem tę ofertę ... ale jednak potrzebuję piasty pod hamulce tarczowe - a te o których piszesz są pod v-brake ...
buchar69 Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Napisz do daveo, oni w sensownej cenie sprzedadzą Ci piasty, do tego szprychy i obręcze, a przy tym zaplotą na miejscu! A ich zaplot jest znany i lubiany na forum i nie tylko! Podpinając sie pod temat, czy arch ex będą duzo lepsze od wtb i 23? a czy kola na wyżej wymienionych obręczach bedą dyzo mniej trwałe niż na waskim;/ sun rimsie eq 27? bo własnie mam do wyboru eq27 - które juz mam w domu/ wtb i arch ex? i nie wiem co wybrac do ostrego xc, maratonow i lekkeiego AM dla goscia ważacego od 80-85? dla 29er Edytowane 17 Stycznia 2013 przez buchar69
Rekomendowane odpowiedzi