bipr Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 temat wielkrotnie poruszany, ale po przeczytaniu wszytkiego co znalazłem ;-) zestawiłem następujące kółka: - obręcze WTB Frequency i19 (czy ZTR ARCH będą dużo lepsze ?) - szprychy Sapim Race 2,0 - 1,8 - 2,0 mm (dla wagi 85-90 kg +rower to chyba wystarczająco mocne ?) - piasty: DT Swiss 350 (ew. jak by się gdzieś udało znaleźć dobrą cenę to Hope Pro 2 evo) Koła na razie planowane na "zwykłe" 9/ 10 mm ośki. Koła miałyby zastąpic fabryczny zestaw: Piasta (Przód): Scott Comp Disc IT Piasta (Tył): Shimano FH-M529 Disc IT Szprychy: DT Swiss Champion Black 1.8mm Obręcze: Alex XC-49 Disc, 32H, Eyelets które sprzedawca zgodził się odkupić za 400 złotych (nie mam pojęcia czy to odpowiednia cena ?) Proszę o opinię ... i poradę gdzie kupić w sensownej cenie piasty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miloszrr Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Rozumiem że ktoś kto Ci sprzeda twoje wymyślone koła odkupi przy okazji twoje obecne koła za 4 stówki? Bo trochę to enigmatycznie napisane. Jeśli tak to proponuje Ci dobre pieniądze za te koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 komplet DT350 niecałe 600 pln http://www.bikeatelier.pl/index.php?main_page=advanced_search_result&keyword=piasta+350 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 dzięki - widziałem tę ofertę ... ale jednak potrzebuję piasty pod hamulce tarczowe - a te o których piszesz są pod v-brake ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Napisz do daveo, oni w sensownej cenie sprzedadzą Ci piasty, do tego szprychy i obręcze, a przy tym zaplotą na miejscu! A ich zaplot jest znany i lubiany na forum i nie tylko! Podpinając sie pod temat, czy arch ex będą duzo lepsze od wtb i 23? a czy kola na wyżej wymienionych obręczach bedą dyzo mniej trwałe niż na waskim;/ sun rimsie eq 27? bo własnie mam do wyboru eq27 - które juz mam w domu/ wtb i arch ex? i nie wiem co wybrac do ostrego xc, maratonow i lekkeiego AM dla goscia ważacego od 80-85? dla 29er Edytowane 17 Stycznia 2013 przez buchar69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi