Skocz do zawartości

[Opony]Opony do crossa na nowy sezon

danudan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuje kupic na zblizajacy sie sezon nowe oponki do mojego Krossa. Oponki maja byc szybkie ale tez trwale. Rozmiar mojej obreczy 19mm a chce waskie opony, 700x28c.

Do wydania mam okolo 250 zl z detkami. Zanalazlem kilka ciekawych opon:

Continental Gatorskin - http://sklep.kastor-bike.pl/index.php?page=shop.product_details&category_id=148&flypage=flypage_new.tpl&product_id=721&option=com_virtuemart&Itemid=143&vmcchk=1&Itemid=143

Michelin Dynamic - http://allegro.pl/opona-szosowa-michelin-dynamic-sport-28-622-bialy-i2930438486.html

Czekam na jakies propozycje i opinie od was :thanks:

Napisano

Michelin 40tpi

Continental 180tpi

Teoretyczna wytrzymałość jest taka,że w jednej prawie sama guma w drugiej porządny oplot.

Obie drutówki.

Masz świadomość,że na takiej oponie trzeba uważać na mokrym,nie mówiąć o minimalnej ilości piasku ?

To opony stricte na suchy asfalt .Na chodnikach i ścieżkach jest dla nich za dużo śmieci,kapcie gwarantowane.

Nie lepiej poszukać Schwalbe Marathon Racer zwijanych w podobnej wadze na których pojedziesz nawet w lesie?Trwałość i wytrzymałość o niebo lepsza,osiągi na podobnym poziomie,naprawdę szybkie opony.

Napisano

Jezdze w 99% po asfalcie, w okolicy mam duzo odcinkow tras bardzo dobrej jakosci, a opony 28c nie sa az tak waskie jak np 20c do szosowek, i az tak zlej przyczeponsci nie maja chyba. Wlasnie tez zastanawialem sie nad Schwalbe Marathon Racer 30c, ale nie wiem jak sie ona toczy;)

Napisano

Jezdze w 99% po asfalcie, w okolicy mam duzo odcinkow tras bardzo dobrej jakosci, a opony 28c nie sa az tak waskie jak np 20c do szosowek, i az tak zlej przyczeponsci nie maja chyba. Wlasnie tez zastanawialem sie nad Schwalbe Marathon Racer 30c, ale nie wiem jak sie ona toczy;)

Od dwóch lat w rowerze treckingowym mam zamontowane Schwalbe Marathon Racer model zwijany. Przejechane około 5 tyś km.Nigdy nie złapałem kapcia .Opory toczenia minimalne przy ciśnieniu około 4 atm.Jeżdziłem i z ciężkimi sakwami i w terenie. Polecam te opony.

Napisano

Z tego co widze to te opony sa bardzo drogie, 180+ za jedna. Znalazlem tez Continentale Sport Contact, co o nich sadzicie? A czy Racery drutowane tez beda dobre?

Napisano

Coraz bardziej sie przekonuje do Racerow, z tego co czytam to jest ona naprawde szybka i na dodatek niezawodna. Ktos ma jeszcze jakies pomysly?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...