Gość Anymous Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam, wszystkich forumowiczów. Dopiero zaczynam się interesować sprzętem rowerowym i zacząłem składać sobie rower. Mam pewien problem przy wyborze tylnej przerzutki i chciałbym was się spytać o radę: Którą przerzutkę jest lepiej wybrać Sram-a 5.0 czy Shimano Deore Low Normal?, czym one się różnią? Mam kasetę 7rzędową. Deore Sram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 To stary, grillonowy SRAM. Deore będzie trwalsze, czy bardziej precyzyjne, to zupełnie inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Napisano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Weź pod uwagę, że shimano działa w systemie 2:1, a sram w 1:1. Decydując się na srama musisz mieć sramowskie manetki (i vice versa). Z tych dwóch ja bym wybrał deore, ale decydujesz się na kupno manetek shimano. Lepiej dołożyć kase i zainwestować w srama X-7 i kupić od razu maneteczki. Obecnie jeżdże na sramce 4.0 ( bo 5 się rozleciała a nie miałem kasy ) i szykuję się do kupna X-9 Jeśli raz wpakujesz się w którąś z firm potem przy zmianie przerzutki (na inna firme) musisz wymienić i manetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.