BarTrek26 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Witam, szukam spodenek kolarskich oraz okularów. Zainteresowały mnie produkty z decathlonu: - okulary: http://www.decathlon.pl/sg-btwin-700-niebieskie-id_8173630.html - spodenki: 1. http://www.decathlon.pl/kolarki-7-szelki-gadkie-czerw-id_8200206.html 2. http://www.decathlon.pl/kolarki-7-xc-niebieskie-id_8200199.html Chciałbym się dowiedzieć czy te produkty warte są swojej ceny. Myślę, że spodenki tak, zwłaszcza w cenie promocyjnej. Chciałbym wiedzieć czy wkładka jest dobra. A co do okularów czy to dobry wybór, i co byście polecili również w cenie 50-60 złotych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 15 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Okulary miałem i w sumie nie były złe (zgubiły się ), leżą wygodnie, dość szybko parują, wygodnie się wymienia szyby, tylko kupiłem je chyba 20 zł taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Te spodenki, które wkleiłeś są warte pieniędzy, szczególnie takich. Ogólnie ciuchy rowerower rockridera są przyzwoitej jakości , jeżeli mówimy właśnie o tych wysokich modelach, niestety w sezonie kosztują tyle samo co każde inne dobre ciuchy i jakośwszyscy wolą jeździćz innym napisem i metka. Te kolarki z pomarańczową wkładką są bardzo dobre. Decathlon przewiduje chyba 3 rodzaje wkładek i właśnie te pomarańczowe są najwyższe i najlepsze. Sprawdzone i dają radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Na jesień i chłody kupiłem sobie długie lycry ocieplane w Decathlonie. Ogólnie nie za bardzo lubię tam jeździć bo mają słaby wybór a właściwie tylko mają markę BTwin, jeśli chodzi o odzież rowerową.Spodnie tanie nie były, bo kosztowały prawie 2 setki, ale alternatywą dla nich było kupowanie czegoś w ciemno z netu w podobnej cenie z przesyłką. Powiem Ci że bardzo pozytywnie jestem zaskoczony jakością tych moich spodni. Dobrze uszyte, świetny materiał thermorubaix (jak na moje potrzeby). Dają radę przy 10 stopniach (bez termo) i przy -5 z bielizną. Mają bardzo wygodną wkładkę. Wielki pozytyw. Nie wiem jak będą się sprawować te spodenki które dałeś jako przykład, ale jak są zrobione tak dobrze jak te moje długie to można śmiało brać Z doświadczenia wiem że warto zapłacić nawet więcej za wygodną wkładkę. W wielu tanioszkach z netu jest poprostu zwykła gąbkopodobna materia grubości 3mm. W "Decu" celuj w odzież z serii 5 i 7 - ciuchy są wykonane z lepszych materiałów i spodnie mają fajne wkładki. No i najważniejsze żeby ciuch przymierzyć, tak więc jak będę szukał czegoś na wiosnę to najpierw skoczę do Decathlona na jakąś promocję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Z okularami nie miałem do czynienia, ale spodenki przymierzałem w zeszłym tygodniu jedne i drugie. Wyglądają na bardzo fajne, te niebieskie z takiej śliskiej lycry, czerwone z trochę innej, ale ogólnie ok. Wkładka wydaje się super. Poważnie zastanawiałem się nad tymi czerwonymi (w niebieskich nie podobają mi się te zbędne napisy, szczególnie jeden na nerkach...), ale ostatecznie kupiłem coś innego. Jeśli serio chcesz je kupić to się spiesz, bo promocja zaraz się skonczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Użytkuje okulary z decathlonu od 2 lat, polecam. Dobry produkt, szkoda, że teraz podnieśli cenę. Myślę, że i tak nie mają w dalszym ciągu konkurenta dla siebie z uwagi na 4 komplety szkieł, zapasowy nosek, sztywne etui. Gdybym miał je jeszcze raz kupić....zrobił bym to bez dwóch zdań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Ja używam spodenki te XC przez pół zeszłego sezonu i mi pasowały. Nie rozciągnęły się ani nic złego się z nimi nie dzieje. A za tą kasę to naprawdę warto tyle że trzeba je mierzyć bo są dość mocno opinające IMO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dp90 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Mam okulary b'Twin SG 500 od około roku i jak za tę cenę uważam, że są super. Kiedy je kupowałem za 49zł to obok stał cały regał tych SG 700 w promocji za 39zł a i tak najwyraźniej ludzie wybierali SG 500, bo wziąłem jedną z ostatnich par. Polecam je, bo są moim zdaniem po prostu soliedniejsze i wygodniejsze od SG 700, choć ich wadą w stosunku do SG 700 są tylko dwie pary szybek (mnie to akurat nie przeszkadza, bo jeżdzę prawie wyłącznie w 0). Ale ogólnie polecam okulary b'Twin. W porównaniu z uvex'em mają moim zdaniem zdecydowanie lepszy stosunek ceny do jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Większość rowerowych rzeczy w Decathlonie jest słaba i nie warta pierwotnej ceny. Kupiłem jakieś długie spodnie przecenione z 240 na 80 zł i uważam, że dopiero to była odpowiednia ich cena. Co do pomarańczowo-czarnej wkładki to jest bardzo dobra i bardzo wygodna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 @Darek14: oczywiście masz rację. Jeszcze nie kupiłem nic w Decathlonie po cenie "normalnej", bo po prostu nie warto. Ale na przeceny poluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Witam, szukam spodenek kolarskich oraz okularów. Zainteresowały mnie produkty z decathlonu: - okulary: SG B'twin 700 niebieskie B'TWIN - Optyka Optyka - Decathlon - spodenki: 1. Kolarki 7 szelki gładkie czerw B'TWIN - Wyposażenie rowerzysty Wyposażenie... 2. Kolarki 7 XC NIEBIESKIE B'TWIN - Wyposażenie rowerzysty Wyposażenie rowerzysty... Chciałbym się dowiedzieć czy te produkty warte są swojej ceny. Myślę, że spodenki tak, zwłaszcza w cenie promocyjnej. Chciałbym wiedzieć czy wkładka jest dobra. A co do okularów czy to dobry wybór, i co byście polecili również w cenie 50-60 złotych. Pozdrawiam To ja krótko, odkopując nieco temat. Kupiłem te kolarki czerwono, czarno białe i dzisiaj je odebrałem w pobliskim Decathlonie. Jak na moje potrzeby to kawał fajnego ciucha za śmieszną jak za taką jakość kasę. Szczerze polecam. Problem tylko taki, że na najbliższe ocieplenie jeszcze przyjdzie poczekać. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaspecrh92 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Na jesień i chłody kupiłem sobie długie lycry ocieplane w Decathlonie. Ogólnie nie za bardzo lubię tam jeździć bo mają słaby wybór a właściwie tylko mają markę BTwin, jeśli chodzi o odzież rowerową.Spodnie tanie nie były, bo kosztowały prawie 2 setki, ale alternatywą dla nich było kupowanie czegoś w ciemno z netu w podobnej cenie z przesyłką. Powiem Ci że bardzo pozytywnie jestem zaskoczony jakością tych moich spodni. Dobrze uszyte, świetny materiał thermorubaix (jak na moje potrzeby). Dają radę przy 10 stopniach (bez termo) i przy -5 z bielizną. Mają bardzo wygodną wkładkę. Wielki pozytyw Naprawdę Cięto zachwyca? Czasem wejde do decathlona jak jestem opodal i popatrze co tam mają. Ciuchy rowerowe tam mają strasznie porażkowe. Odnośnie cytatu, który zamieściłem to chciałem napisać, że w jaeszcze w październiku zakupiłem ocieplaną długią lycre Rudy Project. Nogawki zakończone szerokim sciągaczem z silikonem i zapinane na ekspresy z odblaskowa lamówką, odblaskowe logo na lewej łydce, ocieplina super-rauboix nie tylko na nogawkach ale też na szelkach i bardzo wysokich plecach, rozpinany na ekspres przód, płaskie zewnetrzne szwy w jasnym kontrastujacym kolorze, wkładka Dupont (mogłaby być jakaś lepsza), made in italy a nie jakieś made in china. Wszystko miło w dotyku i najwazniejsze nic sie nie pruje. A co jeszcze ważniejsze to przy -8 st.C bez niczego pod spodem, bez żadnej bielizny ciplutko w jajka, tyłek i kolanka. A co naj-najważniejsze to za całe 200pln. I teraz jak maja się te super gacie z decathlonu za prawie dwe stówy, pod które jeszcze trzeba wciskać kalesony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Wiesz, nie miałem za bardzo wyboru w Bydgoszczy a jak napisałem przewagą Decathlonu była możliwość przymiarki szmaty a nie kupowanie kota w worku z netu. Fanbojem "Deca" nie jestem, przeważająca większość ciuchów to szmaty nie warte uwagi, ale te spodnie mi przypasiły i jestem zadowolony z zakupu. Jestem też świadomy, że na rynku jest zatrzęsienie rzeczy dużo lepszych jakościowo i atrakcyjniejszych cenowo niż te z Decathlonu. Jak koledzy wcześniej dodali opłaca się tam kupić coś w przecenie. Zimowe spodnie z membraną i bardzo wygodną wkładką za 149 zł to już chyba temat nad którym warto się pochylić. Przymierzałem np. w CentrumRowerowym zachwalane Rogelli Fobello i szczerze powiedziawszy nie mogłem dobrać odpowiedniego rozmiaru, także gdybym kupił z netu (tak jak planowałem) to byłbym w plecki ze 4dyszki na przesyłanie/odsyłanie towaru a i tak bym nic nie wybrał. Także spoko, każdy ma swoje typy i swój rozum - ja wolę przymierzyć, ocenić zanim coś kupię i nie cierpię specjalnie jak na ciuchu jest mały napis B-twin a nie np. Endura. Szczerze winszuję udanego zakupu w takiej cenie - niech się dobrze nosi. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Naprawdę Cięto zachwyca? Czasem wejde do decathlona jak jestem opodal i popatrze co tam mają. Ciuchy rowerowe tam mają strasznie porażkowe. Odnośnie cytatu, który zamieściłem to chciałem napisać, że w jaeszcze w październiku zakupiłem ocieplaną długią lycre Rudy Project. Nogawki zakończone szerokim sciągaczem z silikonem i zapinane na ekspresy z odblaskowa lamówką, odblaskowe logo na lewej łydce, ocieplina super-rauboix nie tylko na nogawkach ale też na szelkach i bardzo wysokich plecach, rozpinany na ekspres przód, płaskie zewnetrzne szwy w jasnym kontrastujacym kolorze, wkładka Dupont (mogłaby być jakaś lepsza), made in italy a nie jakieś made in china. Wszystko miło w dotyku i najwazniejsze nic sie nie pruje. A co jeszcze ważniejsze to przy -8 st.C bez niczego pod spodem, bez żadnej bielizny ciplutko w jajka, tyłek i kolanka. A co naj-najważniejsze to za całe 200pln. I teraz jak maja się te super gacie z decathlonu za prawie dwe stówy, pod które jeszcze trzeba wciskać kalesony? A jaka była cena wyjściowa tych spodni - tyle ile zapłaciłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thened Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 okulary - mam, trochę parują ale generalnie ok. Używane ponad rok i dalej spoko pomimo dość częstego wymieniania szkieł. Cena/jakość jak najbardziej spoko. Co do ciuchów - osobiście nie mam, ale mierzyłem. Generalnie modele 7 są jak najbardziej ok, ale jeśli są w normalniej cenie to nie ma za bardzo rewelacji - bo to cena jaką się płaci na rynku. Za to jeśli uda się wyrwać pasujący model 7 na przecenie - to już jak najbardziej ok, jakbym trafił to bym kupował :) Porównywanie przecenionych markowych ciuchów do katalogowej ceny decathlona sensu nie ma - jakby porównywać Ferrari do czerwonego Punto -> jedno i drugie czerwony FIAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ja ubiegłej wiosny szukałem okularów. I w necie trafiłem na te z decathlonu. Więc zadowolony jadę przymierzyć i kupić, a tu co? Wszystkie jakby źle wykonane. Nie wiem co, ale na mnie nie leżały dobrze. Tak jakby jedno szkło było bliżej oka, drugie dalej, ogólnie jakieś krzywe. Ciężko to opisać. I sprawdziłem wszystkie które tam były. Więc nie wiem, albo ja jestem jakiś krzywy albo im się jakaś zła seria wtedy trafiła. Ja pojechałem do rowerowego, kupiłem b-skiny exploit za 7 dych, wymienne szkła i jestem zadowolony A co do spodenek, to kumpel ma któreś z serii 7 i sobie chwali, chociaż cena jak wiadomo - bez promocji jest ostro wygórowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaspecrh92 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A jaka była cena wyjściowa tych spodni - tyle ile zapłaciłeś? Koleś w sklepie proponowal mi je na poczatku września jako tanszą alternatywe w stosunku do endury. Cena endury to 299 a rudy 200pln. Kupowalem wtedy winchilla i nie chciałem za bardzo szlec z kasą. Wróciłem w połowie listopada i kupilem rudego bo z endury nie było rozmiaru. Więc cena rudego chyba nie była obniżona bo innej ceny niz 200 nie widziałem i nic o takiej nie wiem. Jednak Endura to Endura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.