Skocz do zawartości

[Rama]Dragomier Diesel - czy warto za 1200 zł?

umbrellavirus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

4. Szukam samej ramy do 1500zł (300Euro) a nie roweru za prawie 6000zł

5. Co z tym Karbonem - Giant NRS ?

Ad 4 - nie wiem czy zauważyłeś że rama tego Canyona jest do kupienia za 1750 wywoławczo

Ad5 - sorry , ale karbonowenu fullowi bym nie zaufał , szczegółnie jak nie wiesz jak i ile był jeżdżony

M

Napisano

O, to jest ta lepsza wersja NRSa, mająca zmianę skoku (zdaje się 95 i 75 mm, oczywiście ustaw ten wyższy). Myślę, że 1000 PLN za tę ramę to maksymalna cena, jaką warto dać. Może uda się gdzieś około 600 PLN. Tylko że to karbon, trzeba by dokładnie obejrzeć, a najlepiej i obmacać przed zakupem. To chyba jest jedna z nowszych wersji (przestali produkować w 2004), sądząc po dźwigni tej przy damperze, możliwe, że jest na sztycę 27,2 a nie 30,9.

Napisano

No tylko jedno ale. Z tym 190 amortyzatorem to gość troszkę bajki pisze. Mam w piwnicy FSR-a z 07 roku, budowa niemal identyczna, prawie blizniacza i wiem ze 190 nie da się wsadzić tak żeby było dobrze i nic nie obijało.

Do tej ramy pasuje 180-184mm czyli 7"-7.25". Damper oczywiście do dostania tylko trudniej bo nietypowy.

Napisano

Hmmm...

Gość sprzedaje na innej aukcji "pasującego" do tej ramy Foxa 170mm.

A jeśli chodzi o jej geomrtrię, stan... Nie jest to stare badziewie? Może jak już kupić to coś lepszego?

No właśnie ani 165 ani 170 ani 190 nie zapewni tej ramie prawidłowej geometrii.

Poza tym Ramka jest calkiem spoko (mimo że ma swoje lata) tylko ta tutaj wygląda na zmęczoną.

Napisano

Prophet to nie jest zły pomysł. Świetnie zjeżdża, trochę gorzej podjeżdża ale tu masz tłumik z PP więc nie powinno być źle.

Wersja SL ma akurat zmniejszony skok do 120mm ale montując dłuższy tłumik możesz uzyskać 140mm jak w zwykłym Prophecie. Jedyny minus do cienka podsiodłówka 27,2 mm.

Napisano

Biorąc pod uwagę że za samego foxa krzyczą minimum 100 dolców to chyba można brać. Pod warunkiem że ten fox jest sprawny. Na jednym zdjęciu zamontowany inaczej na drugim iaczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...