YgreK Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Cześć. Wczoraj na swoim blogu napisałem post o stylówie ( http://tomek-mtb.blogspot.com/2013/01/tomek-mtb-stylowa-stylowa-tomek-mtb.html ) i zauważyłem, że ten temat jeszcze nie był poruszany na tym forum. Co myślicie o stylówie i całej jej otoczce? Jeśli ktoś nie jest w temacie to polecam użyć wujka google i poszukać bloga szymonbike. Tam wszystko sobie możecie przeczytać. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 rotfl, tak to skomentuje, polecam trochę dojrzeć i spojrzeć na ten temat z takiej strony, z jakiej patrzy na to szymonbike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ja bardzo bardzo chetnie spotkalbym sie na jakims wypadzie z takim "stylowcem" i bardzo bardzo chetnie chcialbym uslyszec jakas jego uwage na temat moj, mojego roweru, mojego stroju, czegokolwiek co jest mna, na mnie i ze mna Gdyby puscil w moja strone stylowego bąka to bym go wyśmiał. Chętnie zobaczyłbym takiego kolesia na rowerku w tutejszych warunkach, przy zacinającym deszczu i błotnistej gnojówie na ulicy, jak pomyka w białych ciuszkach, bucikach i rękawiczkach. Ja nikomu nie bronię jeździć na czym chce, ubierać czego chce ale zabiłbym takiego śmiechem jakby powiedział cokolwiek "w temacie" pod moim adresem, lub kogokolwiek innego kto byłby w takiej grupie na wspólnym wypadzie. No ale może "stylowe PROsiaki" unikają takiego pospólstwa jak ja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 @@rybciasum, Dojrzałem... swojego zdania na ten temat. Mówisz z takiej strony jak szymon... czyli liczy się tylko stylówa, dobry rower (Ty od razu odpadasz bo masz Meride, której mistrz stylówy szczerze nienawidzi) i kawka na treningu. O to Ci chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Myślę, że najlepiej ująłeś to w tym zdaniu na blogu: Jeżdżę, bo sprawia mi to przyjemność. Nie dlatego, że chcę się wylansować czy poszpanować nowymi butami. Nie to żebym uważał, że "stylówa" nie jest ważna, ale wolę kupić fajną koszulę na spotkanie ze znajomymi, a nie koszulkę super firmy x przepłaconą 3 razy by wyjść w niej na rower gdzie i tak nikt tego nie zauważy. Nie mówię, że ciuchy rowerowe mają nie wyglądać - w końcu jak się coś kupuje, to powinno to zachęcać, a nie zniechęcać do założenia na siebie, ale jednak wartości użytkowe i sensowna cena są ważniejsze. A na tego bloga szymonbike to szkoda nawet klawiatury, czytać też mi się nie chciało i tylko rzuciłem okiem. Rodzice zrobili dzieciakowi wielką krzywdę - nowobogackie dawanie kasy na wszystko źle się kończy I nie chodzi o to, że dają mu kasę na ten cały szpej - bo po to się zarabia, żeby wydawać - tylko o to, że jak będzie musiał zarobić na siebie i wydawać też na rodzinę, dom itp to się chłopak załamie i nie wyrobi psychicznie gdy będzie musiał sobie kupić koszulkę za jedyne 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 raczej chodzi mi o to że koleś wszystko to ocenia z dystansem, wszystko jest to humorystyczne,a takie trzepaki jak Ty się spinają, pozatym tam są głównie zagadnienia szosowe, nie było żadnej wspominki o MTB... a kolega niedźwiedź nawet go nie zna a wydaje dosyć mocną opinie na jego temat, pogratulować inteligencji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Dla mnie zdanie jest jednoznaczene. Jeżeli masz kase, to ją miej. Nawet kup sobie pozłacane buty i anodowaną na złoto ramę; ale nie obrażaj innych osób, których nie stać na taki strój. Np. mnie zwyczajnie nie stać aby płacić za znaczki (Spec, Sidi itp). Jeżdżę w tym co mam i grunt, że daje mi to radość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 a kolega niedźwiedź nawet go nie zna a wydaje dosyć mocną opinie na jego temat, pogratulować inteligencji... No tak, jak ja wydałem mocną (?) opinię nie znając człowieka to źle i "pogratulować inteligencji". Jak Ty wydajesz opinię na mój temat, również mnie nie znając, to jest dobrze i niczego nie gratulujesz. Mam gratulować inteligencji czy podejścia do życia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 raczej chodzi mi o to że koleś wszystko to ocenia z dystansem, wszystko jest to humorystyczne,a takie trzepaki jak Ty się spinają, pozatym tam są głównie zagadnienia szosowe, nie było żadnej wspominki o MTB... a kolega niedźwiedź nawet go nie zna a wydaje dosyć mocną opinie na jego temat, pogratulować inteligencji... Dystans do czego? Może do dopingu, o którym pisze że go nie lubi, bo się w niego nie bawił, dla wiary w ludzi zakładam że pisze prawdę. Trzepactwo to problem ogólnokolarski, szosa czy teren to bez znaczenia. Matko, jakbym zamówił sobie szymoński zestaw to dopiero byłoby trzepactwo... Musiałbym go używać w najlepszym przypadku w zimie, bo przynajmniej mógłbym schować moją miłość do tego zestawu pod zimową kurtką i spodniami, do tego przebierać się w szatni pilnując żeby nikt się nie nawinął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ciężko się z Mokrym nie zgodzić wg. mnie. I też jestem bardzo w opozycji do takiego myślenia jakie to ludzie reprezentują w prezentowanych blogach, ale jeśli chcą i mają na to co mi do tego? Dopóki mi nie szkodzą to niech mają... Strach tylko żeby to nie przerodziło się w coś co istnieje w środowisku tunerów samochodowych typu VW Golf, gdzie obniżają samochód "glebią" do granic możliwości i właściwości jezdnych. A po co komu samochód który nie jeździ? Ładują wszystko w wygląd auta a pod maską 1.6 w gazie... Mam kumpla z tego kręgu i już mi nie raz zwracał uwagę, że mi śruby baryłkowe rdzewieją - tylko że ta rdza jest od lat i nikomu nie przeszkadza w niczym Rower jest czymś pomiędzy pojazdem użytkowym a genialną zabawką i tym ma dla mnie zostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 raczej chodzi mi o to że koleś wszystko to ocenia z dystansem, wszystko jest to humorystyczne,a takie trzepaki jak Ty się spinają, pozatym tam są głównie zagadnienia szosowe, nie było żadnej wspominki o MTB... a kolega niedźwiedź nawet go nie zna a wydaje dosyć mocną opinie na jego temat, pogratulować inteligencji... Koleś ocenia z takim dystansem że jakby cię zobaczył to by pojechał po tobie aż (nie)miło. Pokazując się w takim outficie jak w avatarze ryzykowałbyś banicję z jego kręgu.... Pewnie że takie brednie nikomu postronnemu nie szkodzą, chyba że ma emocjonalne nastawienie do takich treści i marne poczucie własnej wartości. Tylko oczywiście taki Szymon Trzepak na to nie ma wpływu kto i w jaki sposób odbierze jego bełkot. Ja opinią na temat moich krzywych nóg i niemarkowych dźinsów przestałem się przejmować wraz z osiągnięciem pełnoletności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Stylówa stylówą, ale te ciuchy są brzydkie, na czele z paskudną tylną kieszenią. Cena za to dość atrakcyjna. Sorry szymon, ale mój Spec-S-worksKIT to jest dopiero stylówa xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Jak dla mnie - niech tam sobie koleś jeździ w czym chce, obfotografywuje i jeszcze to opisuje. Taka trochę "rowerowa Kasia Tusk" Niektórzy na tym forum robią to samo, tyle że się tak na fotach nie lansują. Myślę, że on z prowadzenia tego blogu czerpie jakieś dochody, ale żeby go tam zaraz "śmiechem zabijać" albo stwierdzać, że w przyszłości nie będzie w stanie rodziny utrzymać to już nie jest fajne. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ja z tym blogiem zawsze miałam problem pt 'czy autor jest skończonym idiotą i wierzy w to co pisze czy jest bardzo inteligentnym osobnikiem robiącym sobie jaja z idiotów, którzy wierzą w to co on pisze'. Po wypuszczeniu 'kitu' skłaniam się ku temu pierwszemu. Pominę już fakt, że gdzies tam u niego wyczytałam, ze czerń to największy wróg bycia PRO:D Poza tym bardzo mi nie podchodzi jego pióro. Bardzo. A jak dołozyć do tego fakt, że wyziera zza niego bucowatość i(nadal niezależni od inteligencji bądź też jej braku) ogólnie raczej się nie zapuszczam na tamtego bloga. Do dziś mam niesmak po pierwszej wizycie. A co do stylówy- mnie to lott,o jak mawiają. To nie o to w tym wszystkim chodzi;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ale Panowie i Panie... nie oceniajmy samego Szymona, ale oceniajmy to co on pisze. Bo pisanie, że jest taki czy owaki, że nie utrzyma rodziny, albo że ona go jeszcze utrzymuje, jest naprawdę nie na miejscu. Znacie osobiście? Większość z was pewnie nie. Zapewne nawet nie znacie nazwiska Szymona... Tak więc oceniajmy/komentujmy jego teksty, a nie ich autora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Teksty są niejako odzwierciedleniem autora bądź też kreują taki jego obraz jaki chce sprzedać czytelnikowi. Więc ja akurat nie widzę nic 'nie na miejscu' w ocenianiu jego osoby. W jaki sposób się to robi, jak dobiera słowa itd. to inna sprawa. W każdym razie powiem Ci tyle- przy takim obrazie tego człowieka jaki mam- nie polubilibyśmy się Delikatnie mówiąc. Zaś co do tego co pisze- dla mnie pitoli farmazony. Powaznie czy humorystycznie i z dystansem. Nadal. Pitolenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Powiem w ten sposób: czuję podświadomą niechęć do wieszcza Szymona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Pierwsze skojarzenie - Jacyków. Drugie - Horodyńska. Na trzecie już nie czekałem, bo te dwa mi wystarczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Zgadzam się w 100% z tym co napisałeś na swoim blogu Ygrek. Dla mnie musi być przede wszystkim praktycznie i wygodnie - ja też głównie jeżdżę w terenie, więc po prostu szkoda by mi było te wszystkie ładne szmatki niszczyć, nawet zakładając że mnie na nie stać. A, że koleś zamiast na trening jeździ głównie do bistro na czekoladę z kolegami , żeby pokazać się w nowych butach...No cóż, przecież żyjemy w wolnym kraju i w zasadzie nic mi do tego. Co do "trzepaka tygodnia" to zapewne większość, która tam trafia ma to w przysłowiowym głębokim poważaniu. Wolą trenować, zamiast się stylizować i lansować. Tyle w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmat90 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 No trudno straciłem kilka chwil i byłem tam. Może zwyczajnie gościu nie ma wyników sportowych i to jego sposób na dowartościowanie się. Lansować może się każdy. Ukształtowany rowerzysta nie zwraca uwagi na tego typu zachowania. Człowiek myślący nie przejmuje się takimi osobnikami. Tacy ludzie po prostu są i będą czy nam się to podoba czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 No i właśnie wszędzie w każdym światku że tak powiem są tacy ludzie ale chyba trzeba by nie mieć swojego rozumu i charaktery żeby się nimi przejmować. Poza tym już gdzieś był temat o tzw. kaście kolarzy która umiera ze śmiechu na widok roweru MTB na szosie. Na to niestety nie ma lekarstwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekszosa Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Pewnie pomysł na biznes W końcu "my rowerzyści" kupimy wszystko co nam podsuną Kolarstwo to sport - w sporcie liczą się wyniki i hart ducha. Szczerze mam gdzieś co powiedzą inni jak mnie zobacz w stroju bez markowego lago. Dla mnie liczy się frajda z jazdy. Sportowcy po tą maja ludzi od marketingu, którzy odpowiadają za sprzęt za cały ekwipunek żeby nie zajmować się takimi pierdołami. Jak dla mnie autor tego bloga to kolarz gawędziarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Co wy wszyscy tacy poważni? Ja ostatnio znalazłem blog szymonbika i miałem polewkę na cały wieczór. Nie wydaje mi się żeby to było pisane poważnie, wpisy są raczej celowo jajcarskie . A przy okazji ogólne zasady komponowania stroju można przyswoić, żeby nie mieć stylówy jak łowicka babcia na odpuście . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Straciłem na to godzinę, no ale już wiem ocb A mianowicie, właśnie dzięki nam zarobił kolejną kasę z reklam, bo każdy tam wchodzi żeby się pośmiać, a z prawej jest masę reklam, ba nawet jest na stronie info o ilościach wejść, sami kolarze, idealnie stargetowana grupa. No i cała kolekcja łaszków marnej jakości na allegro. Jeżeli ktoś nie lubi Szymona moja rada jest taka: nie wchodźcie już więcej ja jego stronę ani nie opowiadajcie o tym znajomym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Wiesz, jak patrzę na jego kombinezon to myślę i czuję że to jest na bardzo poważnie. Gdybym miał (przyjemność) kulać się gdzieś w jego towarzystwie to chyba po raz pierwszy głośno wyraziłbym zdanie na temat czyjegoś rowerowego wyglądu Ciekawe jest słowo "trzepak" i pochodne mu "trzepacki". Czy to jest jego kreacja i może ktoś zna jej genezę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.