Skocz do zawartości

[pedały] dla "ciężarnego" :) - jakie?

indigo1980

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć,

jakie pedały mam kupić (rower crossowy jeśli to ma znaczenie) spełniające poniższe kryteria:

- ważę ponad 90kg - muszą mnie wytrzymać (nie plastikowe)

- do zwykłych butów - bez zatrzasków itd.

- z "wypustkami" - żeby podeszwa jak najmniej się ślizgała

- z możliwością zamontowania nosków

- najchętniej poniżej 100zł za komplet - price does matter

- oczywiście 9/16"

krótko mówiąc standardowe pedały, acz wytrzymalsze

dzięki pozdrawiam! :D

Napisano

kup sobie coś do DH/FR z niższej półki jeśli tak bardzo boisz się o nieślizganie i wytrzymałość, da się w tym normalnie jeździć

np. CMP Expert, 89zł extreme-shop.pl;

Da bomb - Bomb, 99zł, duncon.pl;

DM Foot Mover, 89zł, skleprowerowy.com;

NS Bikes Pancake, 79zł, 7anna.com.pl;

a w teorii: wszystkie zwyczajne modele z alu w cenie ok. 50zł powinny wytrzymać.

Napisano

od dawna jeżdżę na takich pedałach... chyba spełniają twoje kryteria, też spro ważę... kosztowały 19 złotych.

jeżdżę sporo po lesie i raczej spełniają swoje zadanie... znaczy dobrze się trzymają butów (czy też buty pedałów)... na nogach mam adidas torsion z dosyć twardą podeszwą

5cuzppenglb90gozm.jpg rgbrettjlau046ofm.jpg

widzialem identyczne... z napisem author, kosztowały ponad 30 zeta.

jedyne co trzeba było zrobić to na początku rozkręcić je, nasmarować czymś normalnym i skręcić tak żeby bez oporów się kręciły... ale to 15 minut roboty.

Napisano

ja rok temu zamówiłem w tym sklepie http://www.bikeonline.pl platformy authora APD-F59 w cenie 50 pare zł

w opakowaniu authora dostalem pedaly platformowe wellgo nie wiem cz to pomyłkaczy tak jest.sporo na nich przejechalem poskakalem i żadnych luzów bardzo fajnie trzymają sie stopy polecam waże 60kg

Pozdrawiam

Napisano

Ja polecam platformy VP - np te. Mam je od roku i jestem zadowolony. Cena ok. 45 pln. Tylko znajdź bez wymiennych pinów, po jak noga zjedzie z pedału to potrafią zedrzeć skórę aż do kości :D

Napisano

Posiadam te własnie VPo których wspomniał przedmówca, tylko ja mam czarne i bez odblasków. W sklepie w Warszawie zapłaciłem za nie 22zł. Jeżdzi mi się na nich super. But prawie jakby sie przykleił :D Sa praktycznie identyczne jak NS Pancake tylko ze o 50zł tańsze - wiem bo obie w łapie trzymałem i byłem w szoku :)

Napisano

dzięki za uwagi :)

co sądzicie o tych ?:

http://allegro.pl/item97931087_nowe_pedaly...mi_pinami_.html

są akurat w sklepie obok mnie. (zdaje się ze jest to model vp-559)

nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy - na stronie vp http://www.vpcomponents.com/pedals.asp?pca...ge=2&pagesize=5 wszystkie te pedały platformowe znajdują się w dziale BMX - dlaczego? na pewno dobrze będzie mi się na nich jeździć na rowerze crossowym (dłuugie wypady za miasto)?

pozdrawiam!

Napisano

Te pedały z allegro hmm tak jak powiedziałęm ja mam IDENTYCZNE tylko ze nie maja odblasków a jedynie miejsce na nie. Chyba ze ci tak na odblaskach zalezy :P Takie same mam: wymienne piny itp i ja je kupiłem za połowę tej ceny z allegro! a kupowałem w sklepie gdzie maja jakas marżę itp. Radzę poszukać chyba ze nie zależy Ci na kasie :P

A dlaczego w dziale bmx? Heh bo platformy pierwotnie są do fristajlu :) Jak wykonują różnorakie tricki, gdzie muszą zdjąć nogi z pedałów to najlepsze sa platfomy bo są duże i łatwo w nie trafić ;) pomyśl ile trudności nastręczały by np spd :D :D :D poza tym są nie pamietam jak to się zwie sztuczi gdzie sie slizga pedałem po murku - wtedy tylko takie pedały :) W XC zadko sie stosuje platformy a to ze względu na ich dużą wagę.

Ogólnie polecam te VP. Pedałuje sie super :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...