kuki86 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Cześć, Kupując pół roku temu hamulec na tył Deore M596 + 160mm tarcza otrzymałem od sklepu gratis adapter SM-MA-F180 P/S z zaznaczoną na pudełku opcją Front. Teraz kupiłem ten sam hamulec ale na przód + 180mm tarcza i szukam odpowiedniego adaptera (w załączniku foto amortyzatora) Stąd dwa pytania: 1. Czy adapter na tył nie jest zły ? Czy przez zastosowanie adaptera od 180mm tarczy ( w dodatku niby na przód) nie zmniejszyła się powierzchnia tarcia? 2. Czy na przód dobry adapter to SM-MA-F180P/P? Czy jakikolwiek firmy dla tarczy 180mm na przód "post mount-post mount"? To że mam adapter z tyłu dla tarczy 180mm odkryłem dopiero teraz. Jakby nie patrzeć klocki są troszkę wyżej przy tarczy 160mm więc może ma to wpływ na siłę hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszm7 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Adapter 180 mm do przodu jest taki sam jak 160 mm do tyłu - to to samo. Do przodu, potrzebny Ci jest jakikolwiek adapter pm-pm 180mm. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.