Skocz do zawartości

[Rama] Full am/enduro do 2500zł

hellfirez1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że ostatnio zastanawiałem się nad dartmoorem hornet, i na tym forum polecono mi coś z fulli, postanowiłem zainwestować i poszukać takowego.

Więc sprawa wygląda tak: Mam do wydania 2500zł na ramę. Jakie wymagania musi ona spełniać:

1. Ma dobrze wspinać się pod górę

2. Musi nadawać się również do agresywniejszych zjazdów

3. Musi wytrzymać jakieś skoki od czasu do czasu

4. Nie może być w inych akcentach kolorystycznych jak czarny/czerwony/szary

5. Musi banglać z widelcem 130mm skoku (wysokość +- 510mm), w przyszłości fajnie byłoby jeśli przyjęła by coś większego

6. Pod koła 26'

Ode mnie to tyle. Póki co upatrzyłem sobie:

- Cube stereo

- Specialized Stumpjumper

Jednak nie wiem czy nadadzą się one do tych zastosowań. Może jest coś innego wartego polecenia?

Pozdrower

Napisano

Z tych ram które sa obecnei na allegro tez poleciłbym tą METE. W tej cenie juz mozesz wsumie dosc mocno przebierac w fajnych używanych ramach enduro/am . Rozgladnij się również za Nomadem , dobra rama z duzym potencjałem rozbudowy w dowolnym kierunku - lekkie am / mocne enduro . Ten Cube tez bardzo fajny .

Duzo ciekawych ofert ram takich jak szukasz jest na forach enduro ( emtb , endurotrophy itp )

Napisano

wzrostu mam 178cm. Ogólnie trzeba będzie gdzieś podjechać, żeby pobawić się na zjazdach ;) Tak to widzę. Rama powinna wytrzymać też jakieś skoki/dropy

Ogólnie nie wiem czy nie dozbierać jeszcze trochę, i kupić sobie nomada, i do tego wyższy widelec. Co o takim czymś myślicie?

Napisano

To VP FREE chyba na poczatek bedzie idealne dla Ciebie , super pieniadz rama zadbana , bardzo popularan w srodowisku enduro ale tez uzywana do zjazdów .

Napisano

to czy mozna po dropach latac nie zależy na szczęście od ceny:-)

do 3k mozesz cos fajnego juz wychaczyć.

ten VP albo Uzzi które podlinkowałem jak najbardzie by sie nadawały

Napisano

Powiem tak - ile trzeba ale jak najmniej - 5 tysięcy wystarczy na całość? Napęd 1xX z napinaczem, no wytrzymała ramka z dobrą pełną amortyzacją i heblami. Jazda - chciałbym popróbować miejskiego FR a tak to po prostu singletracki w lesie z dropami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...