Gość Przemek Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Na moim nowym rowerku przejechałem już troche kilometrów, więc nastała pora na zmiane łańcucha. Na razie jeżdże na SRAM 970 PC. Zastanawiam się, czy ten łańcuch jest dobry i na jaki go zmienić? Co polecacie? Czy łańcuche shimano np. deore XT lub XTR są dobre, czy lepiej pozostać przy SRAM? No i oczywiście znowu ograniczają mnie finanse . Myslę, że nie moge wydać więcej niż 100 zł, a i z tym może być ciężko. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Na allegro są xtry po 75 zł. Myślę że xt będize zupełnie wystarczający. To czy łańcuch sie nadaje, sprawdza się specjalną miarką, która posiadają serwisy rowerowe. Ja poprostu przekładam 3 łańcuchy i nic nie sprawdzam, tylko jeżdze na najkrótszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Mysle ze mozesz zostac przy pc 970. Miales z nim problemy? To przeciez bardzo dobry lancuch sprawdzony przez wielu ludzi. Sam jezdze na dwoch takich i nie mam problemu a spinka chodzi bez zarzutow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Koledze PC-970 rozciągnął się aż do wskaźnika wymiany po niecałym 1000km agresywnego XC. Do 100zł dobrym wyborem będzie XT (CN-HG93) lub XTR (CN-7701). Możesz również poszukać PC-99x, ale ciężko coś mi powiedzieć na ten temat, gdyż używam osprzętu Shimano. Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaska Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Osobiscie polecam XTRa. Kosztuje 75 zl, wiec funduszy powinno Ci wystarczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poiesis Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 najtanszy jest ten: PC10 - 25 zloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.