Skocz do zawartości

[koło]Pomoc w doborze komponentów

Bartolo144

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Potrzebuje taniego koła przedniego do roweru 29". Koło ma mieć piastę na łożyskach maszynowych. Chciałbym prosić o skonfigurowanie komponentów.

Druga sprawa: Muszę wymienić tylną piastę w rowerze 26". Obecna to Shimano FH-RM65 32h i pytanie skąd mogę wiedzieć, że szprychy i obręcze z koła będą pasować oraz co byście polecili w cenie do 150zł

Co sądzicie o tym

Piasta tył Novatec D812SB Black 32H WYPRZEDAŻ (2905676883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

trochę wychodzi poza budżet ale czytałem, że się fajnie kręci.

Napisano
Druga sprawa: Muszę wymienić tylną piastę w rowerze 26". Obecna to Shimano FH-RM65 32h i pytanie skąd mogę wiedzieć, że szprychy i obręcze z koła będą pasować oraz co byście polecili w cenie do 150zł

Co sądzicie o tym Piasta tył Novatec D812SB Black 32H WYPRZEDAŻ (2905676883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zagadka wyjaśniona :).

Napisano

Ad 1, to ja Ci radzę napisać ludziom coś więcej np. zakres cenowy, do jakiej jazdy koło, chyba że oczekujesz wróżenia z fusów bądź kuli, a to już nie to forum ;)

Napisano

Przepraszam za takie ogólniki jeżeli jest to powodem.

Budżet chciałbym jak najtaniej powiedzmy do 300zł za koło

Co do jazdy to nie jestem w stanie za bardzo określić bo stwierdzenia "ostra jazda po lesie" albo "jazda bez szaleństw" to dość subiektywne pojęcia

Niech po prostu obręcze trochę wytrzymają

Co myślicie o tym:

http://allegro.pl/kolo-29-przod-tarcza-alexrims-xd-comp-novatec-kola-i2885051995.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...