Skocz do zawartości

[licznik] Bion - opinie

Luk33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwszy z brzegu - "Elementy do montażu (montaż na kierownicy lub mostku)".

Poza tym każdy się da zamontować na mostku trytytkami/zipkami/paskami zaciskowymi.

Napisano

Kupiłem w/w licznik Bion bezprzewodowy.

Na teraz mogę powiedzieć niewiele.

Działa, jest całkiem dobrze wykonany, plastik jest gorszy niż w produktach sigmy. Wyświetlacz bardzo czytelny i w dodatku podświetlany. Bardzo przyjemny kształt, ładnie prezentuje się na mostku. Najważniejsze, że jest o połowę tańszy niż sigma sts 1009, która dotychczas używałem (jakiś czas temu sprzedałem).

Szukałem licznika bezprzewodowego z podstawowymi funkcjami w rozsądnej cenie.

Pytanie jak długo podziała to cudo (niby 2 lata gwarancji) i jak będzie zachowywać się w terenie?

310f2047922cd.jpg

• 3 miesiące temu...
Napisano

A to podświetlanie - jak się włącza , jak długo działa ?

W tym modelu co wysłał Luk33 jest jeden główny guziczek z przodu do zmiany funkcji a z tyłu zaś jest mały guziczek do resetowania parametrów i podświetlenia. Ten model ma miłe białe podświetlenie które zapala się właśnie tym tylnym guziczkiem. Podświetlenie trwa ok. 4 sekundy jednorazowo.

Jakbyś chciał zobaczyć więcej modeli bion, to zapraszam na priv ;-)

p.s. osobiście używam też tego modelu od zeszłego sezonu i jako użytkownik (nie sprzedawca ;-) jestem zadowolony. Funkcjonalność porównywalna z Sigmą, jakość także dobra, a cena... niewysoka ;-)

pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Kupiłem bezprzewodowy BION CY-312.Po zamontowaniu zgodnie z instrukcją wszystko ok.,zrobiłem 322 kilometry przez około 2 tyg. i zaczął się problem.Licznik przestał działać.Może ktoś podpowie co jest grane?Krótko opiszę objawy.Na czujniku znajduje się mała diodka która w momencie kiedy mija ją zamontowany na szprysze magnes miga jednorazowo.Po 7-8 obrotach koła ,dioda przestaje migać.Licznik nie działa.Próbując w czasie jazdy nie działa..Może ktoś podpowie co się dzieje?Dwa tygodnie bez zarzutu i nagle koniec?Bateria?Czujnik?Podpowiedzcie.Reklamować czy kombinować?Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...