Skocz do zawartości

[rower] brac go ? scott

MateuszIce

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ale do czego zamierzasz go użyć?

Voltage to rower do akrobacji więc rama ma byc mniejsza niż w klasycznym rowerze mtb do jazdy "normalnej".

Ma z przodu tylko jedną zębatkę bo do takiej jazdy do jakiej został zaprojektowany więcej nie jest potrzebne.

Ma double tracki... a samochód kupisz z powodu "alusów"?. Poza tym ma tylko jedną taką obręcz, koło najprawdopodobniej wymienione przez dosyć niepieszczotliwe traktowanie roweru.

Rower sprawia wrażenie styranego.

Napisano

będę go używał do fr/dh, do skakania,zjazdów po lesie, z gór itd - rozumiesz oco chodzi :)

z ceny zejdzie 100zł więc co o nim myslisz? będzie sie nadawał ?

Napisano

Zacznijmy od tego że jeśli na poważnie myślisz o takim zastosowaniu tego roweru to od razu widelecdo wymiany albo wizyta u ortopedy i protetyka.

Wymienisz amortyztor to pasowało by się zająć hamulcami bo te też do tego się nie nadają. Ogólnie jak masz kasę go doinwestować to bierz.

Ogólnie to dla mnie totalny brak znajomości tematu przy składaniu tego roweru albo pośpiech i brak kasy bo....

Kto do pancernej ramy ładuje budżetowy widelec i najtańsze stery.

Napisano

Brać brać!! Ortopeda z chirurgiem urazowym już czekają na twoją osobę szkoda mi słów na takie zapytania bo ten temat był poruszany wielokrotnie bo jak widzę pojawiła się jakaś moda na rowery tego rodzaju a cwaniaki którzy wyczuli temat wypychają teraz złom a napaleńcy pienią się na ich widok i taką NISKĄ kasę którą można za nie zapłacić cieszycie się jak małpy na widok kitu zanim znowu zapytasz o cenę najpierw poszukaj co to jest DH/FR i jakie są ceny rowerów do tego wróć jak będziesz miał w kieszeni min.3 tyś. na używkę

Napisano

już heblami sie zająłem

hydrauliki w drodze...

a dopiero zima więc jeszcze jest dużo czasu i będe z nim robił *.* a wy odrazu o chirurgach

a amortyzator też sie wymieni.

ja pytam czy ten rower jest wart swojej ceny a nie czy chirurg ma wolne żeby mnie przyjąć!

no o co by ktoś tu na forum nie zapytał to już wyśmiewają itd

Napisano
łącznie z klocowatą ramą

Ramy w rowerach zjazdowych są klocowate bo mają być wytrzymałe na wysokie obciążenia i nikt cię nie wyśmiewa tylko poddaje krytyce cenę za ten złom

Napisano

rama jest solidna - wyglada na skatowaną ale jeżeli nie ma jakichś pęknięc itp to jest ok

reszta to raczej szmelc - za 600zł możesz brać

żeby nadawał sie do fr/dh musiałbyś wsadzić kupę kasy.........

Napisano

spec P2 i DunCan bardzo fajne tez trzeba byłoby doinwestować zwłaszcza ten drugi ale na pewno w porównaniu ze scottem wygladaja lepiej

jakie hample kupiłeś?

a jaki masz wogóle budżet bo może coś ciekawszego sie znajdzie.........?

Napisano

własnie budżet już zero...

- jeśli jakiś rower kupie (800zł)ale dopiero poczatek zimy, więc coś sie jeszcze skombinuje

tam mi na duperelach nie zależy, hampel tylko przód mnie interesuje

Napisano

Tylko przód do DH? Chyba żeby cię wystrzeliło przez kierownicę do razu na dół bez roweru. Za tobą wyląduje złamana goleń od tego XTR-a :)

Napisano

przeleciałem z gróbsza na allegro oferty w Twoim budzecie nic ponad Speca P2 nie znajdziesz wieć bież śmiało bo sezon coraz blizej i taniej juz raczej nie będzie.

Napisano

mówisz że jeszcze jest dużo czasu żeby dozbierać kasy na jakieś części, to nie lepiej tą oto kase przeznaczyc na dużo lepszy rower żeby przynajmniej nie mieć późniejszych problemów ze zdrowiem? A w kolejnych etapach wymieniać części?

Wg mnie teraz zakup byłby taki na siłe (żeby był nie ważne jaki)

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-dartmoor-hornet-marzocchi-z1-ID1NIjd.html#70b6e09f1b;r:;s:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...