Skocz do zawartości

[amortyzator] Czym się różni sr suntour epicon lod , od epicon x2 lor?

Rekomendowane odpowiedzi

Głównie różnią się przeznaczeniem.

- Epicon LOD 2011 bardziej XC

- natomiast Epicon X2 LO R 2012 podchodzi pod AM

Różnią się wagą, ceną, budową pod typ osi oraz skokiem.

Co będę się rozpisywał wystarczy porównać.

http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Suspension+Fork/3063/EPICON/SF11-EPICON+LOD+26%27.html

http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Suspension+Fork/3256/EPICON/EPICON+X2+LO+R+lite.html

:D

aha wiec jeżeli wnętrzności te same to praca też , tak?

wnętrzności te same i praca również ta sama a nawet jest plus dla epicona bo w axonach psuł sie tłumik(wiem co mówie miałem axona i teraz mam epicona-axonowi sie zepsuł tłumik) Jedna różnica w tych dwóch amortyzatorach to taka że axon ma korone hollow czyli jest pusta w środku i dlatego zyskali te 200gram

dziękuję bardzo za odpowiedzi, ale myślę że zmiany w rowerze nie skończą się tylko na amorku. później do wymiany pójdą koła, rurki i osprzęt podciągnę pod slx, a przynajmniej deore. Tym też chcę się zbliżyć z wagą do 11- 12 kg

dziękuję bardzo za odpowiedzi, ale myślę że zmiany w rowerze nie skończą się tylko na amorku. później do wymiany pójdą koła, rurki i osprzęt podciągnę pod slx, a przynajmniej deore. Tym też chcę się zbliżyć z wagą do 11- 12 kg

w koła warto zainwestowac zaraz po amorze bo mniejsza masa rotująca jest bardzo mocno odzczuwalna-lepsze przyspieszenie

Dudi353

jeśli chcesz, się konkretnie dowiedzieć istotnych dla ciebie informacji o nowych Epiconach i Axonach to polecam zadzwonić ci do EUROBIKE'a na sklep albo do serwisu. Są tam konkretni kolesie, którzy powiedzą ci co i jak. Możesz spróbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...