Mod Team IvanMTB Napisano 13 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Życie chłoszcze... Jednakoż dalej twierdzę że warto podnieść wątpliwości związane ze słuchawkowaniem rowerowym... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CMIK Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Myślę, że warto zauważyć, że słuchawki w ruchu miejskim mogą osłabić skuteczność słuchu rowerzysty, ale to tyle w temacie bezpieczeństwa, bo wszystko ponadto to trochę przesada, zwłaszcza w temacie o wyborze słuchawek do jazdy w terenie. Co do słuchawek- wybierając, zwróć uwagę, czy przewody ocierając o odzież czy skórę nie przenoszą dźwięków do ucha, to denerwujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Zdecydowanie jazda w słuchawkach w mieście jest idiotyzmem. W terenie sam śmigam i nie widzę w tym nic złego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 A tutaj dalej więcej moralizatorów niż doradców. Niby proste pytanie, a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Bo to nie jest proste pytanie. Moim zdaniem za 100 zł nie można kupić dobrych słuchawek o czymś bezprzewodowym nie wspominając bo tych dobrych nie ma w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Nie będę się wkręcał w "co jest dozwolone, a co nie". Od siebie polecam te: Słuchawki KOSS KSC75T (2928149388) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Świetna promocja, chyba sam sobie wezmę KOLEJNĄ parę. Wrażenia: używam 2 pary, na tyle często, że co 1,5 roku jedna z nich jedzie do serwisu(dożywotnia gwarancja - 40zł ze wszystkim). Nigdy mi nie zleciały z uszu, po prostu klips - rewela. Co do jakości dźwięku, nie mam żadnych zarzutów - w końcu KOSS to KOSS. Nie są to słuchawki zamknięte - dla mnie to plus i minus jednocześnie - może i lepiej, czasem dobrze wiedzieć, co sie dzieje wokoło. Jeszcze raz polecam na max, bo nie ma takiego sportu/treningu/, z którym by sobie nie poradziły. Pozdrower! Moim zdaniem za 100 zł nie można kupić dobrych słuchawek No to mam nadzieję, że Cię z Twojej opinii wyprowadzę Spróbuj, nie wielki koszt, a uniwersalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Słuchałem, podtrzymuję swoje zdanie. Nawet przy moich HD650 i UM3x nie czuję się w pełni usatysfakcjonowany i już zbieram na GS1000 i UM Merlin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Moim zdaniem, na rower (i np do biegania) zwykle dokanałówki za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Na rower w plecaku mam UM2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Pamiętaj, że jednak nie każdy potrzebuje aż takich słuchawek. 100zł jak na wydatek zwykłego Kowalskiego to i tak sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 No ok ale za stówę to się idzie do sklepu i kupuje te w ładnym kolorze a nie robi dylemat na forum. W tej cenie to w sumie jeden pies co się kupi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Moim zdaniem, na rower (i np do biegania) zwykle dokanałówki za wcięło, bo "wysłane z telefonu za pomocą telefonu"... Było coś takiego: Moim zdaniem, na rower (i np do biegania) zwykłe dokanałówki za <100zł. Byle nie sybilizowały (nie kłuły wysokimi dźwiękami), dawały solidny bas i solidnie trzymały się w miejscu, jak dla mnie nic więcej nie potrzeba. Mam dużo droższe dokanałówki, ale praktycznie różnicy nie odczuwam (nie to co idąc czy słuchając w domu), więc biegam i jeżdżę w fioletowych sony za 60 zł, bo tamtych szkoda mi niszczyć w takim razie. BTW, equalizer potrafi czynić cuda z tanimi słuchawkami, warto dać szansę zanim się wyrzuci (moim sony mało brakowało ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 A ja używam takich http://allegro.pl/akg-k-311-wygodne-sluchawki-douszne-k311-gratisy-i2938447217.html AKG K311, przystępne cenowo z tym ze to klasyczne słuchawki z kablem, nie dokanałowe czyli teoretycznie duzo zdrowsze dla naszych uszu. U mnie zestrojone z Galaxy Ace i lekko poprawione programem. Lekkie, niezle grają, coś tam tłumią i nie ma możliwosci zeby wypadły. A jesli chodzi o wytrzymałość, to wszystkie sluchawki wczesniej załatwiałem w przeciągu 3-4 miesiacy. Te mają juz rok i nic im nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Dużą zaletą dokanałowych jest to, że dobrze trzymają się w miejscu i nie wypadają (izolacja też w dużym stopniu wpływa na odbiór muzyki). Nie wiem jak z tymi AKG, ale wszystkie douszne słuchawki jakie miałem łatwo zmieniały ułożenie w uchu pod wpływem ruchów, co dramatycznie wpływało na dźwięk, dlatego ich nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Witam. Ja na rower używam takich słuchawek: http://www.dansdata.com/ur20.htm grają super i nie wpływają negatywnie na słuch jak douszne, a w chłodniejsze dni jest ciepło w uszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 A propos wpływu na słuch dousznych - łatwiej uszkodzić sobie w nich uszy niż w innych typach słuchawek, jeśli słucha się za głośno, przy normalnym poziomie głośności douszne nie uszkadzają słuchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 To że słuchawki dokanałowe są bardziej szkodliwe dla słuchu, to brednie. Jest dokładnie na odwrót. Dokanałowe poprzez swoją izolację od dźwięków z zewnątrz nie wymuszają tak głośnego słuchania jak w innych typach. Im mniejsza izolacja tym słuchamy głośnej, jakoś trzeba zagłuszyć dźwięki z zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Ktos mi to kiedys tłumaczył i nie chodzi tylko o samą głośnosc. Co do moich AKG to własnie nie przesuwają sie w ogole, nie zmieniają pozycji, z moimi uszami są perfekcyjne. W zestawie były tez chyba dodatkowe nakładki dla mnie zupełnie nie potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Oj chyba nie jest dokładnie z tą szkodliwością/nieszkodliwością dokanałowych... każdy typ słuchawek czy w ogóle słuchania będzie szkodliwy jeśli przesadzisz z dB. Od 80 dB zaczyna się negatywne działanie hałasu (choć osobniczo mogą mieć wpływ już i mniejsze wartości), powyżej 85 dB zagrożenie zaczyna robić się już bardzo poważne... oczywiście ważny jest także czas trwania narażenia... słuch ma pewne zdolności do regeneracji... ale ograniczone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Dokładnie właśnie tak jak wcześniej napisałem. To o czym Ty piszesz, to zupełnie co innego, jak się przesadzi, to wszystko jest szkodliwe. W sytuacji gdy chcemy na podobnym poziomie słuchać, to im mniejsza izolacja tym większego wzmocnienia trzeba użyć, proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hruppo Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Jakie dobre i nie zawodne ... Które nie wypadają z uszu a które tak no i jakość wykonania i wytrzymałość na brud czy wodę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pamor Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 ZEPSUTE! Nie chciałbym Ciebie potrącić lub zderzyć się z Tobą na drodze bo Ty byś mnie nie zauważył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hruppo Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Bez przesady ... Jeżdżę od 2 lat z słuchawkami tyle ze nie na maxa głośno ale ostatnimi czasy kochany pies mojej dziewczyny je dopadł ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pamor Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 ale ostatnimi czasy kochany pies mojej dziewczyny je dopadł ... Może ten pies zrobił to w trosce o Ciebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hruppo Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Pewnie tak ... Powinieneś dodać że z polecenia dziewczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.