fizjo Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witam, Zapraszam wszytskich na moją nową stronę na FB, poświęconą zagadnieniom z zakresu ortopedia - fizjoterapia - sport, ze szczególnym uwzgędnieniem problematyki specyficznej dla kolarstwa... http://www.facebook.com/fizjoSolowinski Zachęcam do śledzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 No to nie poczytam, nie zapisałem się do getta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fizjo Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 2i regulaminu poczytasz... to jest otwarta strona, nie trzeba się logować. ps: też nie mam profilu prywatnego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Zachęcam do śledzenia! Można tylko śledzić, czy też napisać o opinię i poradę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fizjo Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Skontaktować się ze mną można w sprawach fizjoterapeytcznych zawsze i nie tylko przez FB. Jeśli chodzi o FB to oczywiście zachęcam do komentowania, dyskutowania, pytania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fizjo Napisano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Mam alergię na FB więc zapytam tutaj. Przesadziłem trochę z ćwiczeniami i dorobiłem się łokcia tenisisty. A w zasadzie dwóch na raz Mam ortezę i chodzę na fizjoterapię (fala uderzeniowa). Pytania mam dwa: - czy fala faktycznie jest najskuteczniejsza z metod - z braku lepszego słowa - maszynowych? - czy między seansami jest coś co mogę zrobić, żeby poprawić skuteczność terapii? Np. jakieś ćwiczenia czy leki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fizjo Napisano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 odp. 1: tak; oczywiście jeśli jest stosowana w odpowiednim etapie gojenia sie tkanki, ale to już oceniają specjaliści zlecający i wykonujący zabieg odp. 2: tak; elementy terapii manualnej i treningu medycznego, zoptymalizowałyby proces leczenia, ale oczywiście nie ma uniwersalnych rozwiązań, bo każdy "łokcieć tenisisty" prezentuje się klinicznie inaczej i wymaga indywidualnego doboru środków leczniczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 podczas biegania po biezni, mniej wiecej po 20-30min, zaczynam odczuwac bol w biodrze, ktore idzie 'po wewnetrznej', dokladnie jest to ucisk w okolicach kosci biodrowej kolo miednicy idealnie z boku kolejna dolegliwosc to bol lewej stopy, rowniez po podobnym czasie, boli podeszwa w rejonie srodstopia i 'poduszki', z ktorej wychodzi duzy paluch, nastepnego dnia mam 'efekt wybitego palca', ktory mija dopiero po 2-3dniach buty nie sa za male, jestem lewonozny i te noge mam silniejsza - jesli to cokolwiek wnosi coz poczac i jak poprawic stan rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fizjo Napisano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Proszę nie cytować treści posta bezpośrednio nad odpowiedzią - regulamin. nie ma sensu, żebym tutaj teoretyzował nt możliwych przyczyn tych problemów, a tymbardziej spsobów leczenia. poprosu musisz iść do specjalisty, zdiagnozować to i zacząć leczyć. odezwij się na priv. może uda mi się polecić Ci kogoś w Twojej okolicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Nabial ile wazysz? Pronujesz? Supinujesz? Czy moze neutralnie stawiasz stope? Jakie masz buty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 85kg, neutral, buty - jakies chyba dosc podstawowe do biegania puma za okolo 250pln, ale akurat podczas stopy bola mnie w kazdych butach i bez znaczenia na to, jaka wkladke zastosuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 85kg, neutral, buty - jakies chyba dosc podstawowe do biegania puma za okolo 250pln, ale akurat podczas stopy bola mnie w kazdych butach i bez znaczenia na to, jaka wkladke zastosuje kto ci okreslal tego neutrala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 pro badan nie robilem, jedynie obserwacja podeszw/wkladek + stawianie stopy, wysklepienie i takie tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 O ile po starciu podeszwy mozna cos wywnioskowac, to niestety wlasna obserwacja podczas biegu tego stwierdzic nie mozna. Ostatnio dziewczyna kupowala buty do biegania, poszla do intersportu akurat, miala 250 na buty... Zrobili jej badanie nagrywajac jej bieg na biezni kamera, pozniej w zwolnionym tempie ogladali, po czym dobrali jej odpowiednie obuwie za 250 ziko.. Malo tego, sprzedali jej mozliwie najlepszy produkt w tej cenie, zeszloroczne asicsy ktore kosztowaly 150 wiecej wniosek: warto Wagowo jestes jak ja, czyli dosc ciezki na bieganie W tym momencie but staje sie kluczowy -> MaratonyPolskie.PL - bieganie, biegi, maraton . Piszesz, ze nie sa za male, ale czy jest te minimum 5mm luzu przed paluchem? Stopa puchnie w czasie biegu Jak masz buty na styk, to moze sie skonczyc niezaciekawie. Niektore marki maja tez dodatkowa rozmiarowke szerokosci. Na przykladzie biegajacych okolicznych rzeznikow (glownie ironmani), widze, ze nie uzywaja zadnych wkladek, tylko kupuja buty przystosowane do ich charakterystyki biegu. Niektore modele sa tylko dla pronujacych, inne dla supinujacych, a jeszcze inne dla neutralnych. Niektore marki robia buty np. tylko pod neutralnych. Co do biodra, to moze wynikac z jeszcze nienajlepszej techniki biegu, chociaz dla mnie wydaje sie to troche niepokojace :F dajesz rade biec dalej, czy dyskomfort jest konkretny? Nie twierdze, ze to sa powody Twoich problemow, ale imho warto zaczac od sprawdzenia tych elementow. Z tego co wiem, w intersporcie to badanie jak nie kupujesz u nich butow kosztuje 40zl. W decathlonach tez robia z tego co sie orientuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 w specjalistow z takich marketow to jakos nie wierze - specjalista za tyle nie pracuje, takie sa fakty obserwacje byly cudzym okiem, choc faktycznie film i bieznia daje na pewno lepszy material do analizy ogolnie to bieganie 1x w tyg w okresie pozastartowym dla urozmaicenia zycia, wiec nie chce przesadzac z podejsciem, ale biodra czuje do 2dni po bieganiu, byc moze w ogole moj organizm oduczyl sie biegania...jeszcze rok temu idac na 1,5h pilki mialem odciski/krwiaki na stopach, ktore goilem 2tyg mientka tutka i tyle dlugosc buta jest git, szerokosc tym bardziej, duzo jest tam nieprzeszytej siatki, wiec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Oj widze, ze z gory traktujesz ich jak amatorow Nie widziales jeszcze nigdy sklepu rowerowego w ktorym chlopaki ogarniaja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 takie sa realia...w mojej ocenie rowerowych takich, w ktorych wiekszosc pracownikow ogarnia trafilem moze ze 2-3 w zyciu, wakacyjnie pracowalem w decathlonie po maturach - porazka od a do z, na caly sklep moze byl drobny % sensownych osob, ktore i tak te prace traktowalo jako wariant przejsciowy...po 2 szkoleniach nie da sie zrobic wszechstronnego fachowca, ktory startuje z 'zainteresowania: sport i dobry film/ksiazka' w cv oczywiscie mowie tu o poziomie, ktorego oczekuje dosc wymagajacy klient, akurat ja odnosnie biegania takim na pewno nie jestem, to fakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fizjo Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 ból stopy wsród rowerzystów pozycja bloków, a czas biegu w duathlonie symetria pedałowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.