Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny] Zakup dla rekreacyjnej jazdy

Nadowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio w sklepie miałem okazje zobaczyć jak działają hamulce hydrauliczne. Przyznam że faktycznie zrobiły na mnie wrażenie. Dlaczego? Imponuje mi delikatność działania. Szperająć po sieci oczywiście wygrzebałem jakieś za 600-1000pln. Roweru używam jako środka lokomocji, jeżdżę raczej spokojnie, a o zmianie hamulców z Vbrakeów myślę dlatego że w "mokre dni" nieco boję się na nich jezdzić zwłaszcza że po drodze mam ponad ponad 1km jazdy w dół (w sensie z jakieś wyżyny). zdarzało się że hamulce nie były wystarczająco wydajne i musiałem przycierać podeszfy. W necie znalazłem również nieco tańsze odpowiedniki hydraulucznych z przedziału cenowego 150-300pln. Czy Waszym zdaniem warto jest mi montować te "tańsze" czy to raczej strata kasy a "dobre są tylko te dobre".

_______

Pozdrawiam

Tak jak kolega napisał do Twojego stylu jazdy deore M596 będą nawet za dobre

ale jak to mówią deorki są dobre bo są tanie i dobre

jeżeli masz teraz rower na v to musisz zmienić kilka rzeczy.

1) koła a conajmniej piasty

2) jeżeli nie masz mocowania na tarczowki to rama i amorek.

Mam do sprzedanie deorkę 525 w dobrym stanie, za 100 + przesyłka mogę sprzedać (wystawić na allegro np jak ktoś chce mieć zabezpieczenie) bez tarczy z adapterem 160mm. Nie była katowana ani przegrzewana, używana z tarczą 203mm. Moim zdaniem za tą cenę świetny hamulec. Teraz mam Zee, ale to 4 tłoczki i inna bajka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...