Nadowski Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witam ostatnio w sklepie miałem okazje zobaczyć jak działają hamulce hydrauliczne. Przyznam że faktycznie zrobiły na mnie wrażenie. Dlaczego? Imponuje mi delikatność działania. Szperająć po sieci oczywiście wygrzebałem jakieś za 600-1000pln. Roweru używam jako środka lokomocji, jeżdżę raczej spokojnie, a o zmianie hamulców z Vbrakeów myślę dlatego że w "mokre dni" nieco boję się na nich jezdzić zwłaszcza że po drodze mam ponad ponad 1km jazdy w dół (w sensie z jakieś wyżyny). zdarzało się że hamulce nie były wystarczająco wydajne i musiałem przycierać podeszfy. W necie znalazłem również nieco tańsze odpowiedniki hydraulucznych z przedziału cenowego 150-300pln. Czy Waszym zdaniem warto jest mi montować te "tańsze" czy to raczej strata kasy a "dobre są tylko te dobre". _______ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Dobre są Deorki M596 , jak chcesz taniej to szukaj podstawowych Shimano, M486 czy jakoś tak. Masz mocowanie pod tarcze w rowerze i koła przystosowane pod tarcze ( piasty ) ? Jeśli nie , to dolicz koszty zmiany pisaty , albo zakupu nowego koła. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Tak jak kolega napisał do Twojego stylu jazdy deore M596 będą nawet za dobre ale jak to mówią deorki są dobre bo są tanie i dobre jeżeli masz teraz rower na v to musisz zmienić kilka rzeczy. 1) koła a conajmniej piasty 2) jeżeli nie masz mocowania na tarczowki to rama i amorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadowski Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Dziękuję Panom za odpowiedzi już wiem na czym stoję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 są i hydrauliki do obręczy np Magura HS-11 którą można wyrwać za 2 stówy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzalonyChemik Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Mam do sprzedanie deorkę 525 w dobrym stanie, za 100 + przesyłka mogę sprzedać (wystawić na allegro np jak ktoś chce mieć zabezpieczenie) bez tarczy z adapterem 160mm. Nie była katowana ani przegrzewana, używana z tarczą 203mm. Moim zdaniem za tą cenę świetny hamulec. Teraz mam Zee, ale to 4 tłoczki i inna bajka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadowski Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 2i regulaminu Niestety już kupiłem na allegro, ale dziękuję za ofertę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 to pochwal się na co się zdecydowałeś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadowski Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 2i regulaminu na Deore M596 Mam nadzieje że mi posłużą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Porównywał ktoś tego deora z slx 666 czy 675 ? strasznie to podobnie wygląda ? Już znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 fajnie Deorki dobry wybór ......... daj znac jak wrażenia z jazdy moze wymienimy sie spostrzeżeniami...... a jakich używasz tarcz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadowski Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 2i regulaminu hmm tego nie wiem.. mam tarczkę zamontowaną w drugim rowerze (którym nie jeżdżę) i z niego sobie ją wymontuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Dla mnie 596 mają za miękką klamke taką gumowata ... to przez serwo ale idzie sie przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.