1415chris Napisano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Ano Sram wyslal nowe kolo, a Wiggle grzecznie zapytalo czy maja mi je wyslac, czy jednak wole zwrot kaski. A ze opcja z 404 chodzila mi po glowie, to wzialem kaske, bo akurat nie mieli 404 w kolorze naklejek jakie chcialem. Kolko juz ma naklejona szytke. Do calego interesu doplacilem jakies £5 bo musialem dokupic naklejki na przednie kolo zeby calosc pasila. A i w sumie to zaoszczedzilem ok £140, bo w zestawie para nowych klockow, ktore uzywam i zaoszczedzilem na kit convertion z 10 na 11s. Takze jestem bardzo zadowolony, ze ta piasta strzelila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 A tak to teraz wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 W niedziele zmielila mi sie tylna przerzutka. Nawet nie mam pojecia co sie stalo, tzn oprocz kupy latajacych sprezynek, polamanych czesci plastikowych, strzelonej szprychy w jezdzonym pierwszy raz kole 404 i zerwanego haka, przyczyny nieznane. Kolo zrobione,przerzutka czeka na hak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Nie mogę się napatrzeć na to cudo . Ja marze o szosie 9-10kg I ta tarcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Jakie wrażenia z jazdy na FMB? W ogóle miałeś kiedyś "przyjemność" złapać gumę na szytce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Jeszcze za malo na nich pojezdzilem, zeby cos konkretnego o nich napisac. Jedno na pewno, zaklada sie je sporo trudniej niz veloflexy i tez moze z tego powodu nie siadaja tak ladnie na obreczy. Trzeba sie troche napracowac zeby bylo rowno. Owszem, lapalem gumy na szytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 I co robisz w takiej sytuacji? Wozisz ze sobą zapasową szytkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Tak woze zapas. Kiedys jeszcze zabieralem pit stop vittorii ale ten patent u mnie nie zadzialal ani razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Na zmianę wozisz coś małego typu tufo elite jet czy to samo co masz na kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Obecnie za zapas sluzy mi veloflex arenberg. Wczesniej mialem extreme ale jakos dziwnie wasko to wygladalo na szerokich zippach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shmitt Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Pytanie odnośnie obręczy i szytek. Teraz za wszelką cenę promuje się szerokość opon 25 mm, podobnie z obręczami, które mają być super aerodynamiczne i pod każdym względem lepsze.Moje pytanie dotyczy współpracy obręczy szerokości 21mm i szytek 25 mm - czy w tym przypadku jest jakaś zasadnicza różnica w porównaniu do szytek 23 mm? Powierzchnia klejenie ta sama zostaje, jedynie może wystawać o te dwa milimetry więcej poza obręcz - takie moje dywagacje, a jak to wygląda z punktu widzenia specjalisty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 A co robisz z przebitymi szytkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 W zaleznosci od stanu bieznika. Przy jeszcze dobrym, przy mikro dziurkach, zalewam uszczelniaczem (Stan). Przy wiekszych przebiciach, otwieram szytke i latam detke. Jak bieznik jest na ukonczeniu, idzie do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Jest wyraźna różnica między szytką a dobrą oponą z lateksową dętką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Porownujac szytki np veloflex, fmb do opon typu open: veloflex corsa, vittoria corsa sr itp, w obu przypadkach wysoki tpi oplotow 320, roznice w jakosci, komforcie jazdy, oporach sa zblizone. Przewaga szytek sprowadza sie do: 1. jazdy z nizszym cisnieniem, 2. sa o wiele bardziej bezpieczne w sytuacji naglego ujscia powietrza, 3. zachowuja bardziej okragly profil w porownaniu do opon, wazne w zjazdach, 4. kola pod szytki sa lzejsze od tych pod opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Chyba rzadko spotykana awaria przedniej piasty: Strzelila ot tak sobie, bez zadnych dziur itp, po 12-14k km. Zobacze jak ustosunkuje sie do tego Tune. Czy ktos sie orientuje czy grafika na DT240 jest malowana czy laserowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 to chyba jednak skutki anoreksji Twego rumaka... Osteoporoza go dręczy... A to pewnie skutki , zaplotu (słoneczko) i małej ilości szprych- wkońcu zmęczenie materiału i trzaska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 24 to znowu nie tak mało. W zippach z przodu mam 18. Prędzej o urwanie kołnierza w tyle. Z przodu to raczej rzadkość. Nowa piasta juz doszła, w Tune zobaczyli tylko zdjęcie i wysłali nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 gratulacje Piasta ta chyba nie kosztuje 15 zł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Czy ktos sie orientuje czy grafika na DT240 jest malowana czy laserowa? Naklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Takie uroki Tune : https://masterbikepl.wordpress.com/2015/08/26/master-bike/ Edytowane 16 Grudnia 2015 przez radomir82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 W sumie kupilbym cos innego, myslalem o 240 (dzieki za info o naklejce) ale póki wymieniaja piasty na nowe. .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Te piasty pękają od wiszenia na haku Ja bym się bał na tym jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 ja pierdziuu... tylko raz rozerwałem piastę na strzępy, ale to była jazda extremalna a piasta z CCCP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi