1415chris Napisano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Nie, nie mam, poleciał do kosza jak go wydłubałem z obręczy. Może był nieco cieńszy i łatwiej się odkształcił...? W każdym bądź razie, Velo Plugs są już w woreczku, a na obręczy opaski (Zippa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Ja swoich nadal używam z powodzeniem ale trochę dałeś mi do myślenia. Chyba będę musiał mniej hamować Fajną masz kierownicę. Wygodnie się coś takiego trzyma w górnym chwycie? No i najważniejsze jaki jest jej rozmiar i waga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Może ten mój przypadek był jedyny w sobie...?Ale skaza na psychice pozostaje Poza tym Veloplugs, zarówno żółte, jak i czerwone nie wchodzą idealnie w otwory Archetype.Żółte są za duże, czerwonym musiałem pomóc lakierem, żeby się trzymały.Rozmiar 44 Aeronova jest mierzona w dropach, Ergosum w miescu mocowania klamek, tutaj dropy mają 1.5cm więcej. Co do wygody, jest nieco inaczej niz z okragla. Wyplaszczenie nie daje takiej mozliwosci ulozenia dloni, jak w przypadku okraglej gory. Kat ustawienia nadgarstkow, szczegolnie jak sie lapie kciukiem od dolu, jest dosc staly. Duzo lepiej jest z kciukiem na gorze. Ale to tez pytanie ile sie uzywa gornego chwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Moje też nie pasują idealnie. Na początku przyklejałem je klejem błyskawicznym, ale później się okazało, że podczas zakładania opony i tak się odklejają. Tak czy inaczej mimo, że są dość luźne to same z siebie nie wypadają i jakoś to działa (czerwone na obręczach kinlin). Prawie 40 g więcej niż ergosum i o 27 mm większy reach. Spora zmiana - nie odczuwasz dodatkowych 3 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Roznica w Reach to 15mm (89 v 104). Myslalem o zmianie mostka na 120mm. Teraz juz chyba tak pozostanie na dluzej. Jezdzi mi sie bardzo wygodnie, ja lubie nisko. Chociaz spróbowal bym mostka -17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 (edytowane) Z mostkiem 120 mm -17 rower na pewno nabierze agresywnego charakteru ale nie wiem czy twoje plecy się nie zbuntują jeśli tak drastycznie wydłużysz i obniżysz kokpit. Jesteś pewny co do zasięgu? Wg strony 3T jest większa różnica. Edytowane 28 Października 2014 przez uraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Ergosum, nie Ergonova. Jak na razie kazde zmiany byly na plus. Wywalenie 2cm podkladek i przez to wydluzenie punktu mocowania kiery o 6mm. Tu odczulem poprawe kontroli roweru, szczegolnie w ostrzejszych, zakretach. Tearaz wydluzenie zasiegu. Moje plecy, mimo wieku, lubia byc bardziej rownolegle do podloza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Widzisz ... pomyliłem kierownice. Sam obecnie używam Ergonova i jakoś podświadomie założyłem, że też taką miałeś poprzednio. Zastanawiam się czy ten większy zasięg jest podyktowany sposobem pomiaru (od środka płaskiej, szerokiej części kierownicy do środka najbardziej wysuniętej części) czy rzeczywiście kierownica jest dłuższa. Dla mnie wydłużenie o 27 mm roweru nie wchodzi w grę, a krótszego mostka niż mam obecnie (110; -17) nie chcę. Jeśli chodzi o pochylenie sylwetki to każdy ma swoją granicę po przekroczeniu której bolą niskie partie pleców i efektywna jazda na dłuższą metę staje się niemożliwa. Zmiana kąta o -10 stopni i dodanie 10 mm długości to nie byle co. Z drugiej strony jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Nowy mostek to nie majątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Mała pierdółka, a cieszy. Wykonanie, aż szkoda to zakładać ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Jak szkoda? \ Przeca na rumaku będzie jeszcze ładniejsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Pare nadchodzacych zmian: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Coś się stało z poprzednim rotorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Nie, nic sie nie stalo. Nowy jest po prostu ladniejszy Inny material i 17g lzejszy od poprzedniej wersji. A ze zmieniam zebatki, pajak, to i zdecydowalem sie takze na nowe ramiona. Dzisiaj powinienem dostac reszte do kompletu, jak poskladam wrzuce zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Rotor 3d+, zebatki QXL 52/36 i Power2max S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Ładny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Dzieki. Podmiana edkow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 A tu juz sie sezonuja 3 beauties: DSC_5365 by 1415chris, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Zipp na gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Nie, 5 miesiecy jak minęły 2 lata. Z tym, ze Wiggle nawet nie podnosilo kwestii gwarancji. Kolo wyslali do Srama ale nie po to, aby szukac dziury w calym, tylko takie maja procedury w takich sytuacjach. Dla Srama to tez wazna wiadomosc. W koncu na jakiejs podstawie robia recall produktow. Napisalem im ze, jesli wymiana, to nie kolo z tego samego rocznika ale nikt nie trzyma tu zapasow sprzed 2 lat. Zastanawiam sie nad 404 na tyl z 303 na przodzie, hmmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Nie jest to zły pomysł tylko ciekawe czy będziesz miał możłiwość wyboru. Znając życie zaproponują Ci tegorocznego firecresta 303 i już. Ile km zrobiłeś na tych kołach przed awarią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Moze byc tez i kasa ale to sie zobaczy, co bedzie bardziej korzystne. Kola mialy niewiele, jakies 6k km. Sloneczko od strony napedu, to nie jest dobry pomysl. Tzn moze to dzialac ale kolnierze piasty musza byc odpowiednio mocne. Nie bez powodu zipp zmienil zaplot DS na 2x. Przez to tez kolo powinno byc sztywniejsze bocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Słyszałeś o innych podobnych przypadkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Na googlach jest kilkanascie zdjec z bardzo podobnie wygladajacym uszkodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 I na czym stanęło z wymianą koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi