czervco Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witam chciałbym kupić sobie pierwszy komplet spd. Jeżdżę rekreacyjnie nie ścigam się. Crossway to typ mojego roweru jeżdżę 70% / 30% asfalt / teren ( lekki ) Jestem kompletnym laikiem w tym temacie i proszę o porady, http://allegro.pl/pedaly-spd-shimano-pd-m520-biale-bloki-nakladki-i2916729924.html http://allegro.pl/buty-shimano-sh-m077-spd-mtb-r40-model-2011-cr-i2930734794.html Na razie znalazłem coś takiego z góry dziekuję za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dobry zestaw na poczatek. Ewentualnie buty zmien na M087. A najlepiej to watek od poczatku przeczytaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ja zakupiłem taki zestaw i jestem zadowolony póki co. Może faktycznie buty tylko 087 choć jak dla mnie to wystarczą 077. Poszukaj jest podobny temat rzeka trochę niżej chyba Wysłane z ACE tapatalkiem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Klamra w M087, szczegolnie jesli ktos ma wezsza stope, robi roznice ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ostatnio zakupiłem na wiosnę używane eggbeatery z blokami w dobrym stanie za 150+ buty mavic za 250. Da się też kupić nowe spd za około 100 i buty shimano lub notthwave za około 225 i pewnie też na początek wystarcza Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ja kupiłem swój zestaw 520 plus buty 077 za 270 dorwałem buty w moim cudzym rozmiarze za 177 plus wysyłka a za 80 jakieś plus minus już teraz nie pamiętam za pedały Wysłane z ACE tapatalkiem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Hmm to mówicie ze to ok? a te buty nie za ciezkie? Ogólnie to proszę tez o jakies inne linki w gre wchodza tylko nowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 400 zł. przeznaczasz, cudów nie wymagaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Nie wymagam, więc nie bądź złośliwy. W kwestiach o których mam pojęcie staram się na forum pomagać bo po tu tu jesteśmy, a nie wypominać komuś że czegoś nie wie. Mam do dyspozycji 400 zł i wiadomo że chciałbym kupić coś dobrego. Licze na jeszcze jakieś podpowiedzi. A co do rozmiarówki shimano jak to wygląda bo różne rzeczy się czytało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Moja wypowiedz nie byla zlosliwa. Otrzymales sensowne odpowiedzi z najlepszymi konfiguracjami w podanej kwocie. W budzecie o ktorym piszesz kupisz buty M087. Wez te, odpusc model nizsze. Klamra w M087 daje lepsze trzymanie buta na nodze. Zyskasz szczegolnie przy dluzszym pedalowaniu. Normalne buty nosze 45 - 46. Shimano mam 47 i jest ok. Przed zakupem lepiej zmierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 No okej dzięki. A te podane pedały są okej i będą pasować do butów M087? http://allegro.pl/pedaly-spd-shimano-pd-m520-biale-bloki-nakladki-i2916729924.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Tak, beda. Zestaw na poczatek idealny. Zreszta czytajac jak i gdzie jezdzisz nic wiecej nie jest Ci potrzebne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 a jeszczę że tak na koniec zapytam z czego wynika rożnica na alledrogo rzędu nawet 100 zł w tym samym modelu butów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Z marzy sprzedawcy, dystrybutora, ewentualnie kolorystyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Aha dziękuje ) Nie można już dać plusa za pomoc na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gms Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ja ten model (M077) mam na okres letni bo są bardzo przewiewne i szybko mi w nich zimno w nogi. Na okres jesienny i na zimowy (z ocieplaczami) posiadam MT-41 brązowe (jako jedyna mają rzep) http://www.centrumrowerowe.pl/pl-PL/produkt/15429/541/Buty-SH-MT41-brazowe-SHIMANO i w nich po jakiś 1-1,5h robi mi się zimno w palce u nóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Takie tanie? A na lato by nie mogły byc? hmm ewentualnie potem bym mógł dokupić zimówki... A ocieplacze czy tam ochraniacze na te shimano jak dzialaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Do -10 stopni zakladam grube welniane skarpety i ochraniacze Enduro. Przez godzine, moze poltorej jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 W tych bucikach które mi polecasz? No 1.5 h jest to sredni wynik mnie zadowalający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 M077 i M087 to buty letnie. Chcac korzystac z nich caly rok trzeba kombinowac z dodatkowa ochrona. Butow uniwersalnych nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gms Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dla mnie MT-41 + ochraniacze to zestaw uniwersalny, ale wiadomo że nie każdy jest taki sam. Jednemu będzie w tym za ciepło innemu za zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ja mało jeżdżę zimą wiec wybiorę chyba 1 polecany zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gms Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Jak w chłodne dni jeździsz mało to myślę że M-077 będzie najlepszą opcją + M520. Ewentualnie jak będzie Ci zimno to dokupisz sobie ochraniacze i w zupełności powinno Ci to wystarczyć . Ja z M-077 jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 To wkońcu różnica miedzy 77 a 87 jest duża? bo to 70 zł różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Tu masz opisy producenta ... http://shimano-katalogi.com/3-buty-mtb.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.