Skocz do zawartości

[adapter hamulca] NS traffic

moize

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, mam od dłuższego czasu taki problem, albowiem tylny hamulec zahacza mi o górną krawędź tarczy, w niektórych hamulcach tak że nie da się go dokręcić. Wiem, zwykle powinien wystarczyć większy adapter, tarcza to 160ka adapter także, byłem w rowerowym i przymierzałem adaptery 180 w różnych pozycjach i tak dalej, jednak albo odległość była zbyt duża, lub za mała (klocek nie dociskał całą powierzchnią tarczy). Zdaje mi się że to przez ostry kąt tylnego trójkąta, jednak to na pewno ma jakieś rozwiązanie. Próbowałem na wielu hamulcach, tylko jeden (tektro Io) pasował na tyle że ledwo, ledwo obcierał, w tym momencie mam hayes nine na adapterze 160 z toną podkładek i jest dobrze, jednak wolałbym jakieś mniej patentowe rozwiązanie. Miał kiedyś ktoś taki problem z tą ramą? Może istnieje jakiś adapter na przykład 170, lub coś nie standardowego o czym mogę nie wiedzieć :)

A może spróbuj kupić adapter 180 i przytnij na odpowiednią wysokość (adapter 160 + te podkładki co masz). Potem tylko nawiercić otwory i nagwintować.

Nie robiłem tak nigdy ale na logikę powinno się udać. Swoją drogą to bardzo dziwne że standardowe adaptery nie pasują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...