Skocz do zawartości

[mimo kurtka] kurtka to czy ciepła bluza?

irek24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam Problem,

Podczas weekendowego przeszukiwania allegro natrafiłem na następująca aukcje.

http://allegro.pl/mimo-canon-kurtka-rower-softshell-thermo-m-i2887569917.html

Cena mocno kusząca, nawet fajnie wygląda

Czy oby na pewno ta kurtka da sobie radę w temp do -8 stopni?

Czy przypadkiem nie będzie działała jak folia ?

Znajomy powiedział mi że w tej cenie dobrej bluzy nie kupie a co dopiero kurtkę.

Jak to on powiedział to raczej jest bluza rowerowa ładnie opisana przez gościa od marketingu.

Tutaj 2 kurteczka o której kolega ma podobne zdanie

http://www.denley.pl/product-pol-9552-KAMLIN-K-87-CZARNY.html

Tak się zastanawiam czy On ma racje ?

To jest gość z dużą ilością gotówki wiec zastanawiam się czy nie ma zaburzonego zmysłu(dla niego 100zł na skarpety to mało) ?

Proszę o porady gdyż do końca tygodnia chciałbym kliknąć na to magiczne słowo kup teraz

Jeśli chodzi o produkt Mimo, to jako odzież zimową całkowicie dyskwalifikuje go bardzo niska stójka.

Nie wiem jakich jesteś wymiarów, ale tu jest świetna (jak na jeje cenę) kurtka na temperatury, w których chcesz jeździć, niestety pozostał juz tylko rozmiar M:

http://www.rowerowysklep.pl/odziez-kurtki,-bluzy,-peleryny-kurtka-adidas-sport-cw-wind-jacket-niebieska-o_l_125_3555.html

Jeśli chodzi o produkt Mimo, to jako odzież zimową całkowicie dyskwalifikuje go bardzo niska stójka.

Nie wiem jakich jesteś wymiarów, ale tu jest świetna (jak na jeje cenę) kurtka na temperatury, w których chcesz jeździć, niestety pozostał juz tylko rozmiar M:

http://www.rowerowys...l_125_3555.html

Witam,

Trochę mało danych o tej kurtce i zastanawiam się czy cena trochę nie za niska jak na markę adidas.

JAk ktoś wie cos wiecęj o tej kurtce to proszę o info

Przecież chciałeś kupić kurtkę w niskiej cenie, a teraz Ci to przeszkadza?

Adidas zaprzestał produkcji odzieży rowerowej już jakiś czas temu i są wyprzedawane resztki - stąd takie ceny.

Poza tym, jak sądzisz,na jakiej podstawie napisałem, że kurtka jest "świetna" na minusowe temperatury? Na podstawie fotografii?

Przecież chciałeś kupić kurtkę w niskiej cenie, a teraz Ci to przeszkadza?

Głównie przeszkadza że praktycznie że opis kurtki wygląda tak:

- Kurtka zimowa wykonana w technologii ClimaWarm

- Tył kurtki wykonany z materiałów o zwiększonej przepuszczalności

- Odblaskowe elementy zwiększają widoczność podczas jazdy

- kolor: niebieska

Nie ma danych takich jak

-długości po ekspresie

-długości od pachy do pachy

Długości rękawka itp.

Nie wiem jak ty ale ja nie zamierzam płacić za wysyłkę zwrotna po nietrafionym rozmiarze.

Adidas zaprzestał produkcji odzieży rowerowej już jakiś czas temu i są wyprzedawane resztki - stąd takie ceny.

Poza tym, jak sądzisz,na jakiej podstawie napisałem, że kurtka jest "świetna" na minusowe temperatury? Na podstawie fotografii?

Już jeden aktywny forumowicz doradzał mi zakup w świetnym sklepie rowerowym. Co się okazało, sklep należy do niego.

Mogłeś napisać że masz tą kurtkę i tyle.

To że chce kupić kurtkę w niskiej cenie, nie znaczy że mogę wyrzucić pieniądze w błoto gdyż za ciężko na nie pracuje.

Akurat Adidas oferował taką jakość odzieży rowerowej, że raczej "wyrzucenie pieniędzy w błoto" nie groziło.

Natomiast w przypadku Mimo i owszem.

Niepewność bardziej skierowana jest pod kątem rozmiaru a nie marki Adidas.

Niewiem poprostu czy rozmiar m nadaje się na mnie.

Mam 169cm wzrostu i obwód w klatce 98cm. Tak więc niewiem czy kurtka będzie pasowała. Do tego 98cm dojdzie jeszcze jakiś polar i bielizna

Jeżeli interesuje Cię MIMO to ze swej strony polecam MIMO QUEST .

Temperatury ujemne jej nie straszna, stójka wysoka, spokojnie zakrywa szyje. Co prawda w tym roku jeszcze nie miałem okazji jej używać, ale w zeszłorocznych śniegach się sprawdziła.

A jeżeli chodzi o CANONA to jest to zdecydowanie bluza, co prawda dość ciepła, ale bluza.

Coś mnie się zdaję, że kumpel jeździ w takiej bluzie. Jakis czas temu jeździł przy -12, ale mówił, że było zimno. Ostatnio śmigaliśmy razem, przy temperaturze 0 do 2 stopini ni nie narzekał Pod spodem miał tylko potówke i szelki od lajkry nieocieplanej. Ja miałem Windchila, thermo i ocieplane szelki i było mi dosyc ciepło. Sam mam mimo crest ale jeszcze nie jeździłem zima bo nie ma ochrony przed wiatrem, A ta Canon dosyc fajna kurtałeczka rowerowa. Tylko jak chcesz coś grubszego pod nią włożyc to zamów rozmiar na wyrost. Chyba, że jesteś bardzo chudy. Mimo ma tak jakby "włoską" rozmiarówke.

Jeżeli interesuje Cię MIMO to ze swej strony polecam MIMO QUEST .

Tez polecam Questa. Bardzo fajna kurtka. Wysoka stójka, dobrze uszyta i najważniejsze w takich warunkach jak teraz - ciepła i ma panele z windstopera.

Jeszcze taka mała rada. Uważaj na rozmiarówkę Mimo - najlepiej poprosić o zmierzenie ciuchów przed zamówieniem przez internet.

Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...