piszcz4 Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witam, Pytanie jak w temacie. Kupiłem nowe hamulce Formula RX i potrzebuję dokupić do nich tarcze 160mm do 200 zł za kpl. Na tył może być 140mm. Interesują mnie jak najlżejsze tarcze w tej cenie, ale spełniające swoje zastosowanie. Zastanawiałem się nad ashima lub dartmoor bo są lekkie, ale podobno nie nadają się do tych hamulców bo szarpie przy hamowaniu. Czy faktycznie to prawda? Co innego możecie polecić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Zapomniałem napisać że tarcze muszą być na 6 śrub. Co sądzicie o tarczach Avid HS1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ja mam Avid G3CS 160mm do tych RX-ów i muszę powiedzieć, że hamują bardzo dobrze i płynnie. Zdecydowanie lepiej niż oryginalne Formuly. Jeśli chcesz jednak lekkie to bierz Ashime. Wiele osób na nich jeździ. Nie słyszałem o szarpaniu, ale o tym że szybko klocki zjadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziat Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 http://hadronsport.c...2160ois.htm l nie lepiej dołożyć trochę i kupić terczę formuli? Moje rx chodzą na tarczach hope ale jeszcze przed wiosną zmieniam na formule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A nie lepiej takie tarcze? Szukam chętnych na grupowe zamówienie . Te z linka powyżej są średnie - hamują całkiem OK, ale łatwo się gną. Bardzo łatwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Tarcz Formuli nie polecam w ogóle. Tył pogiąl mi się po tygodniu, a siłą hamowania też zachwycony nie byłem. #edit. Mówiłem oczywiście o tarczach z linku koziat-a. Te premiera wyglądają nawet na fajne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ja jestem zadowolony z tarcz Formuli, w tym miesiącu zmieniam na RT86 z czystej ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TFQ8 Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 A ja mam do was takie pytanie. Posiadam hamulce Avid oraz tarcze Avid G2CS, ale kupiłem nowe hample Shimano XT BR 785. Czy te XT będą dobrze działać z tarczami Avida ? Czy lepiej kupić inne tarcze , a jak inne to jakie polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziat Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Z tego co wiem koledzy jerzdzŻDŻący na tarczach formuly są zadowoleni. Co do tych hamulców xt to ja bym jednak zmienił tarcze na xt. Miałem slx na tarczach hopa, avida, octant one i jednak dopiero na xt to chodziło tak jak miało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 I formula i avid dobrze mi dzialaja z formula rx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Od siebie polecę tarcze Shimano. Waga najniższa co prawda nie jest,ale nie gną się,nie piszczą i nic im nie dolega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TFQ8 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 To czeka mnie jeszcze zakup tarcz . Dzięki za informacje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.