grzechu2410 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Witam nosze się z zamiarem zmiany kół przed nowym sezonem, przeglądając forum jak i internet mam wątpliwości jakie koła kupić lub złożyć i tu do was pytanie jakie polecieli byście mi koła do : -700 zł - to cena maksymalna jaka mogę dać - muszą być mocne bo sam warzę 90 kg a do togo będą sakwy z przodu jak i z tyłu - stalowy bębenek ze względu na moja kasetę -koła muszą być przede wszystkim niezawodne -26" -piasty pod tarcze -teren po jakim będę jeździć zróżnicowany Jeśli chodzi o zaplatanie to mam to za free tak ze składanie kół jak najbardziej wchodzi w grę pozdrawiam i czekam na wasze sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gms Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 z obręczy polecałbym mavica - mocne i solidne, jeszcze się nie zawiodłem. Model wybierz sobie odpowiedno do kwoty, ale moim zdaniem warto dołożyć do obręczy niż do piasty. Sam składałem koła pod sakwy tylko że 28" i pod V-ki. Wrzuciłem piasty nowateca (chyba najlepsze pod względem cena/jakość), obręcze cxp22 i 2mm standardowe szprychy. Moje 75kg + 20 kg sakwy spokojnie dawały radę. Ale jestem przekonany że spokojnie poszło by więcej tylko nie miałem jak dociążyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 tak że myślałem o piastach novatecka z forum wiem ze są solidne i niezawodne ale jeśli chodzi o szczegóły to jestem zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gms Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Piaste brałbym po wybraniu obręczy, na taką na jaką Ci wystarczy. Wystarczą moim zdaniem 2 łożyska na przod, a na tył dałym ewentualnie z 4 łożyskami bo większą masę dzwigają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 zapomniałem dodać chciał bym aby obręcz była tylko pod hamulec tarczowy po poszukiwaniach doszedłem do wniosku ze obręczami mogły by być ALEXRIMS FR30 lub Mavic 2012 EN321 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.