Skocz do zawartości

[amortyzator] SR 29 XCM HLO 100 coś nie gra ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam Meride Big Nine 100 D, zakupiona 2 tyg temu, wiem ze potrzeba czasu na wyrobienie, ale czy aż tyle..? zważywszy na moje codzienne dosc dlugie mieszane trasy ? próbowałem doszukać sie czegoś na forum i w google- brak informacji. Będe bardzo wdzięczny za pomoc.

• Mod Team

Ktoś nie zwrócił uwagi chyba ze rozmawiamy o innym "calu" :D można zawsze zrobić tak ze kupić wyższy widelec na 26" na jedno wyjdzie z tym że wygląda to ... zabawnie :D no i koło trzeba sobie zorganizować. Poza tym epicon tylko pod tarcze występuje a autor o rodzaju hamulca nie wspominał.

Jeżeli chodzi o XCM ... są różne metody walki, można używać lepszego smaru, smarować codzienne :sorcerer: , zalać olejem i skoro sie nic nie ugina zaiste wymiana sprężyny ... podsumowując idź i kup sztywny :D taniej wyjdzie ;) albo sypnij grosiwem jak rolnik nawozem i kup coś porządnego ;)

Przemyśl sprawę sztywnego widelca z alu. Zostanie Ci w kieszeni sporo kasy, a odchudzisz rower o jakieś 2kg. 29-er sam w sobie wybiera dobrze wertepy a duże koła , opona baloniasta, mają lepszą przyczepność i amortyzację od 26, więc sztywniak nie jest tu takim hardcorem jak w 26" - mam kilku znajomych którzy na takich rowerach startuja w płaskich maratonach, z powodzeniem. W porównaniu do XCM, nie odczujesz znaczacego pogorszenia komfortu, za to znacznie poprawi się sztywność roweru i jego zwrotność.

Zawsze można wyjąć elastomer. Przy niskich temperaturach twardnieje przez co amorek ciężko pracuje.

Lecz wymaga troszkę zdolności manualnych. Zastanów się tak jak wyżej koledzy mówią nad sztywnym widelcem.

Waga spadnie co na pewno odczujesz.

:D

Zawsze można wyjąć elastomer. Przy niskich temperaturach twardnieje przez co amorek ciężko pracuje.

Lecz wymaga troszkę zdolności manualnych. Zastanów się tak jak wyżej koledzy mówią nad sztywnym widelcem.

Waga spadnie co na pewno odczujesz.

:D

W serwisie taka usługa będzie dużo kosztowała? i ... czy poprzez wyciągniecie elastomera nie padnie coś innego? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...