Skocz do zawartości

japancar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

Poszukuje pomocy w lokalizacji i sprawdzeniu firmy w Oświęcimiu po adresem ul. Ks. A. Knycza 3.

Fizycznie w google maps istnieje taki adres ale nie wiem czy tam jest taka firma Notebook Max - internetowa sprzedaż komputerów. Czy działa ta firma ?

Zrobiłem zakupy w ich sklepie internetowym.

Pieniądze przelałem, kontaktu zero!!!

Na forum znalazłem wpisy o nieuczciwości Notebook Max.

notebookmax.es24.pl - Forum Notebookcheck.pl

adres firmy

NOTEBOOK MAX

Czy Ktoś z Szanownych Kolegów na Rowerach może mi pomóc?

na pewno odwdzięcze się!

pozdrawiam

japancar

Kolego sympatyczny nie baw się w jakieś własne dochodzenie, a złóż po prostu stosowne zawiadomienie w swojej Komendzie Powiatowej Policji, która mieście się w Koluszkach przy ulicy 11 listopada 62f. Nic mądrego sam nie zrobisz. No chyba, że masz zamiar tam pojechać o komuś maskę oklepać ;]

Mogę Cię doinformować, że jeśli chcemy mówić o przestępstwie oszustwa, to to, że brakło im pieniędzy na funkcjonowanie, opłaty itd po przyjęciu twojego zamówienia nie będzie mówić o przestępstwie. Pozostanie Ci wtedy jedynie pozew cywilny.

Pozdrawiam, DD

2i

Masz rację będę dochodził praw przez policję ale po 30 dniach od wpłaty tak mówi prawo konsumenckie.

Pozostaje problem że muszę zakupić drugi komputer!

Kiedy firma działa to może mam szansę na zwrot pieniędzy lub dokończenie transakcji w najbliższym czasie , a jak to ściema to kupię gdzie indziej.

Bo przecież dochodzenie swego potrwa bardzo długo.

Nie musisz czekać 30 dni.

Prawo karne, a prawo konsumenckie to dwie różne bajki.

Nie zwlekaj. Wydrukuj wszelką możliwą korespondencję z sprzedawcą i zasuwaj do najbliższej jednostki policji. Często bywa tak, że potencjalny oszust po złożeniu takowego zawiadomienia idzie po rozum do głowy i przy pierwszym kontakcie z policją oddaje pieniądze lub wysyła towar.

Działaj, szkoda czasu.

Jeszcze raz pozdrawiam, DD

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...