Skocz do zawartości

[ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Ciąg dalszy.

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Tu z tego co pamiętam (bo allegro coś nie chodzi mi teraz) do ramy jest kilka gratisów. Swoją drogą w Polsce starsze ramy GT nie są tak cenione, jak choćby w USA. Kilka Zaskarów przewinęło się przez aukcje ostatnimi czasy i ich ceny były bardzo atrakcyjne. Nawet był taki Zaskar jak mój, rocznik 2006 i kosztował chyba 30% tego, co zapłaciłem w sklepie :) fakt, że był sporo poobijany.

Ludzie ja Was nie rozumiem. Są firmy które robią coś w normalnych pieniądzach a Wy że za tanio? Nie qmam Was. Jakby była ta kiera za 500 zł to byście gadali że super, ekstra ale i tak byście nie kupili. Wyprodukowanie kierownicy kosztuje około 8-10$ więc ile ona powinna kosztować???? Dajecie się robić w konia producentom i importerom uważając, ze karbon jest dla elit. Żal

Dokładnie ten sam numer był kilka stron wcześniej z Rittcheyem i Bontragerem. Carbon to Carbon. Najważniejsze aby był zrobiony przez firmy które się tym zajmują.

Easton na pewno nie należy do tych producentów którzy "robią coś w normalnych pieniądzach". Tu masz cenę na stronie producenta, która wynosi 140 dolarów, więc myślę że to wyjątkowa okazja...

Poza tym taka cena może budzić wątpliwości przy bardzo popularnym procederze podrabiania kierownic.- nie mam nic przeciwko chińskim firmom produkującym te kiery, część z nich ma zachowane właściwie wszystkie właściwości oryginału, moim zdaniem powinny założyć swoją markę i próbować się wylansować przy pomocy niskich cen i wysokiej jakości. Przecież nie jednej azjatyckiej firmie się udało i to nie tylko z branży rowerowej. Skoro mogą robić na zlecenie europejskich i azjatyckich firm, to są w stanie robić to na własny rachunek.

Ktoś myślał, że szosówka to rower dla rekreacyjnej jazdy.... Ze dwa razy widziałem takie patenty na ulicach, raz nawet gościowi z takim rowerem pomogłem załatać dętkę, choć wcale się nie dziwie, że złapał kapcia, skoro w drugiej oponie miał coś ze 2 bary :stupid:

Easton na pewno nie należy do tych producentów którzy "robią coś w normalnych pieniądzach". Tu masz cenę na stronie producenta, która wynosi 140 dolarów, więc myślę że to wyjątkowa okazja...

Poza tym taka cena może budzić wątpliwości przy bardzo popularnym procederze podrabiania kierownic.- nie mam nic przeciwko chińskim firmom produkującym te kiery, część z nich ma zachowane właściwie wszystkie właściwości oryginału, moim zdaniem powinny założyć swoją markę i próbować się wylansować przy pomocy niskich cen i wysokiej jakości. Przecież nie jednej azjatyckiej firmie się udało i to nie tylko z branży rowerowej. Skoro mogą robić na zlecenie europejskich i azjatyckich firm, to są w stanie robić to na własny rachunek.

Rozumiem co masz na myśli. Aczkolwiek mnie osobiście denerwuje fakt, że taki Ritchey czy Easton zamawia w Chinach i później dolicza sobie marżę 1000%. Importer dostanie 50% a dealer 20-30%, a robotnik dostanie 30 centów. Gdzie tu sprawiedliwość? Zrozumiałbym gdyby taka kiera produkowana była przez Ritcheya na miejscu a robotnikom płaciłoby się normalne pieniądze. Przez takie zagrania robi się to sport dla elit, a prawda jest taka, że każdy mógłby jeździć na karbonie, gdyby nie takie zagrywki i działania przez niektóre osoby w necie uparcie twierdzące, że to badziew, chociaż nigdy produktu nie miał w ręce. Rozumiem poruszenie z powodu wykorzystania loga konstruktora ale nie rozumiem bezpodstawnej krytyki jakości.

Tu z tego co pamiętam (bo allegro coś nie chodzi mi teraz) do ramy jest kilka gratisów. Swoją drogą w Polsce starsze ramy GT nie są tak cenione, jak choćby w USA. Kilka Zaskarów przewinęło się przez aukcje ostatnimi czasy i ich ceny były bardzo atrakcyjne. Nawet był taki Zaskar jak mój, rocznik 2006 i kosztował chyba 30% tego, co zapłaciłem w sklepie :) fakt, że był sporo poobijany.

Jak sądzisz, czy cena w okolicy 330-350 była by odpowiednia za tą ramę ?

Panowie i Panie, dobra oferta? Wprawdzie zakończona aukcja i widzę, że zdjęcia usunięte, ale mam ofertę w podobnej cenie zakupu tego roweru i tak się zastanawiam. Screen zrobiłem wcześniej, więc fotki mam, ale wszystko w oryginale, nie wydaje się styrane.

Cube 2012 aukcja

z katalogu

Cube Nature Pro 2012

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...