Skocz do zawartości

[ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Ciąg dalszy.

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano · Ukryte przez Schwefel, 26 Listopada 2013 - OT
Ukryte przez Schwefel, 26 Listopada 2013 - OT

Najwięcej na temat chińskiego karbonu wypowiadają się Ci co nie mieli z nim styczności. Co najlepsze jeszcze nie słyszałem żadnych ciekawych historii z tymi produktami. Ja od dwóch sezonów śmigam na karbonowej kierownicy z Chin, robiąc seoznowo około 7000km. Zaliczyłem też kilka poważniejszych upadków na maratonach i nic się do tej pory z tym ani mi nie stało. Mam znajomego co w zeszłym sezonie sprowadził sobie ramę karbonową do szosy i również nie narzeka. Zresztą nawet osoby robiące w 'karbonie' naprawiające go itd. chwalą go sobie coraz bardziej - sam rozmawiałem z człowiekiem w Polsce, który naprawiał mi oryginalną ramę Meridy i sam tworzy w karbonie.

Siodełko sprzedawane na allegro (sygnowane "Cipollini") za 400zł można kupić na ali za około 115zł z wysyłką :)

Co do jakości - o częściach nie wypowiem się bo nie wiem, natomiast stroje sprzedawane na ali są jak najbardziej ok tylko trzeba brać większe rozmiary - szczupli jeden rozmiar do góry, brzuchaci dwa rozmiary :)

• Mod Team

Pewnie, że można kupić podrabianą sztycę czy kierownicę i na niej jeździć bez szwanku, ale tylko na własne ryzyko.

Jeśli jednak taki produkt "strzeli", a takich przypadków jest wcale nie mało (polecam lekturę mtbr, bustedcarbon, weightweenies, itp.), to życzę powodzenia w poszukiwaniu Chińczyka, który sfinansuje zakup trzeciego kompletu uzębienia (a ten ponoć bywa dużo droższy od oryginalnej sztycy czy kierownicy) :D

Zresztą temat niejednokrotnie wałkowany na forum.

A to ramy czołowych producentów, kosztujące po kilkanaście tysięcy nie pękają, nie strzelają ? Zapewniają, że uzębienia nie stracimy ? A jak już się by zdarzyło to każdy nam wypłaci odszkodowanie i da nowe ząbki ? :D Zaliczając dobrego dzwona nawet i ta kierownica kosztująca krocie czy ta chińszczyzna strzeli.

Szkoda, że mi firma Merida Polska nie wymieniła ramy która strzeliła przy tylnych widełkach tylko odrzuciła reklamację. Rama nowa z papierami, miała 6 miesięcy. Ale sprawa jeszcze się ciągnie po UOKiK .

• Mod Team

A to ramy czołowych producentów, kosztujące po kilkanaście tysięcy nie pękają, nie strzelają ? Zapewniają, że uzębienia nie stracimy ? A jak już się by zdarzyło to każdy nam wypłaci odszkodowanie i da nowe ząbki ? :D Zaliczając dobrego dzwona nawet i ta kierownica kosztująca krocie czy ta chińszczyzna strzeli.

Produkty oryginalne, z reguły przechodzą przez trochę inne rygory kontroli niż podróbki podczas produkcji - dlatego też kosztują wielokrotność tychże. Jeśli oryginalna sztyca, kierownica czy nawet rama strzelą Ci podczas normalnego użytkowania (nie dyskutujemy tu przypadku "dzwonu") to przynajmniej wiesz do kogo rościć o sfinansowanie nowej protezki.
W przypadku omawianych produktów niewiadomego pochodzenia, sygnowanych jako oryginalne, swoje roszczenie o odszkodowanie będziesz mógł wysłać pod adres (bez urazy) własnej chciwości/nierozwagi/głupoty/zamiłowania ryzyka - niepotrzebne skreślić. :)

Koniec OT z mojej strony.

Korki i podkowa ściągnięte od Suntoura, naklejki "Rapid Suspension Technology", Power Bulge jak w Rock Shoxie i jakość Zooma :D

Swoją drogą nie zdziwiłbym się, gdyby to było klepane "po godzinach" właśnie w fabrykach Suntoura. Wystarczy spojrzeć: http://www.aliexpress.com/item/Producers-of-direct-selling-Sinbao-mountain-bike-suspension-fork-soft-and-hard-adjustable-lock-26-fork/1477928398.html

Rowery na kołach 29" to idealne połączenie rowerów górskich i szosowych.

Dzięki kołom 29" połączono niezawodność górala i lekkość jazdy roweru szosowego.

W drugiej aukcji nie lepiej:

Siodełko SADDLE

2 Niezależne od siebie hamulce

Rączki dostosowane do dłoni

Czepiam się ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...