Skocz do zawartości

[ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Ciąg dalszy.

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
  • Mod Team
Napisano

kupiony tylko i wyłącznie aby go kiedyś odsprzedać z łatką kultowy i wyższą ceną.

Zgadza się. Wartość roweru kolekcjonerska. Za kilkanaście/kilkadziesiąt lat będzie można odsprzedać jakiemuś muzeum i jeszcze pewnie sporo na tym zarobić. :)
Napisano

gdyby tak było, to cały amor byłby  wygły w uk,

a tu jest wyraźne załamanie na koronie,

a golenie proste.

Ostry dzwon od czoła i prawdopodobnie skrzywiona rura sterowa lub wyrwana z korony.

Nie wiadomo jak główka ramy to zniosła.

Gdyby było taniej to by się opłacało kupić

i wymienić górne golenie z koroną i rurą na nowe,

bo reszta roweru zacnie się prezentuje

ale trzeba by obejrzeć go realnie - po takim dzwonie i przednie koło powinno być pogięte

Napisano

A nie łatwiej byłoby zamiast tak dywagować poprosić sprzedające o "normalne", profilowe zdjęcie?

Nawet jest to w jego interesie, bo potencjalny kupujący zobaczy taki rower, pomyśli "oho, ale dzwon!" i pójdzie szukać dalej ;)

Napisano

ty widzisz, ja widzę... większość z forum widzi. Reszta nie widzi - i to są Ci potencjalni kupujący. 
Ja tam nie mam o co pytać sprzedawcy, skoro wystawił taką aukcje i nigdzie nie wspomniał o tym uszkodzeniu (a nie ma co kombinować, że to obiektyw itd itp - widać że widelec nie jest w linii) to widzę tu jawne wprowadzanie w błąd użytkownika. Należałoby kupić, spisać umowę KS i przed sądem pana załatwić za zatajenie istotnej wady.

PS: Wcale nie jest powiedziane że pokrzywił amortyzator w tym rowerze przecież, może taki kupił i przełożył. Nie wiadomo.

Napisano

Może ma stery mimośrodowe...czy jak to się zwie... :)

fakt - o tym nie pomyślałem - są takie , żeby można było kąt widła przestawiać, co w przypadku stożkowej główki i rury 1.125 jest możliwe

Napisano

Było :D

Rama jak chodzi o geometrię nie wykraczała poza standardy - kąt główki miał mieć 71*, rury podsiodłowej 73* 
Ciekawą kwestią było samo ręczne wytwarzanie ram: piankowy szkielet owinięty włóknem konstrukcyjnym układany był w formie, do której (po wypuszczeniu z niej powietrza) niemalże "wlewana" była żywica (taka technologia to stosowana także w lotnictwie Resin Transfer Moulding) Jej zaletą w stosunku do wtrysku pod ciśnieniem miało być dokładne nasączenie włókien oraz niemożliwość powstania w strukturze niedoskonałości (np bąbelków powietrza) Piankowy rdzeń ze względu na niską wagę nie był wytapiany z ram, pozostawał w środku powodując tym samym że rama nie dudniła na nierównościach 

insgrafhalny.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...