Skocz do zawartości

[ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Ciąg dalszy.

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko że ta rama ma około 10lat! Sam miałem na nią ochotę jak składałem mój pierwszy rower w 2003 roku. W każdym bądź razie cena przegięta. Najzabawniesze są buty r.42 gratis :))

Zabrakło pewnie jednego 0 ;)

Pomijając że to może być chiński karbon to i tak cena śmiesznie niska. To ewidentna pomyłka

Albo rower z "nie-do-konca" legalnego źródła bądz przedawany przez prawowitego właściciela. Z drugiej strony dosyć dokładny opic osprzętu, hmm....

Tylko że ta rama ma około 10lat! Sam miałem na nią ochotę jak składałem mój pierwszy rower w 2003 roku.

No i co z tego że ma 10 lat przecież w obecnych czasach jest to raczej przestarzała technologicznie konstrukcja - a co do ceny przegięta co najmniej o 2/3 .

No i co z tego że ma 10 lat przecież w obecnych czasach jest to raczej przestarzała technologicznie konstrukcja - a co do ceny przegięta co najmniej o 2/3 .

Owszem o to właśnie chodzi że stara rama o przestarzałej konstrukcji.

Napisano · Ukryte przez Fenthin, 27 Lipca 2013 - spam
Ukryte przez Fenthin, 27 Lipca 2013 - spam

Jakis dziadek dostal w prezencie od taty Lamborghini Reventon, dziadek sie przejechal i stwierdzil iz nie jest wygodny i malo pakowny.. Wycenil go na 1,5mln $ zamiast na 2,75mln$.. pozdro :D

• Mod Team
Napisano · Ukryte przez Fenthin, 27 Lipca 2013 - Brak powodu
Ukryte przez Fenthin, 27 Lipca 2013 - Brak powodu

Jakis dziadek dostal w prezencie od taty Lamborghini Reventon, dziadek sie przejechal i stwierdzil iz nie jest wygodny i malo pakowny.. Wycenil go na 1,5mln $ zamiast na 2,75mln$

WTF?

Tylko że ta rama ma około 10lat! Sam miałem na nią ochotę jak składałem mój pierwszy rower w 2003 roku. W każdym bądź razie cena przegięta. Najzabawniesze są buty r.42 gratis )

Pewnie jakiś Janusz sprzedaje wszystko razem aby się pozbyć, bo jazda na rowerze przestała być profi i nie ma już tyle szacunu u sąsiadów, teraz można sobie już kupić "kłada" i wszystko wróci do normy :)

http://tablica.pl/oferta/rower-szosowy-dema-alvito-dc-kolarka-szosowka-szosazamiana-na-mtb-ID2JJsp.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_term=14254&utm_content=criteo&utm_campaign=Rowery

"Witam man do sprzedania świetny rower szosowy posiada on orginalne części shimano sora a nie jakieś chińskie.Rower jest wykonany z aluminium waga ok 8kg" :D

Ciekawe gdzie haczyk ;]

No a co w nim takiego, zeby go nie oddac za darmo praktycznie? Moze gosc z niego nie korzysta to stwierdzil, ze lepiej oddac za piwko niz ma stac i rdzewiec, a tak to chociaz jakis dzieciak bedzie mial radoche. Ja tam nie widze w tym nic dziwnego :icon_wink:

Rozbudowana geometria ramy powoduje, że rower pasuje dla osób korzystających z rowerów nawet 17 a nawet 18 calowych. Cube znakomity dla sportowców mających 160 - 185 cm wzrostu.

http://allegro.pl/cube-ams-125-xt-full-xt-fox-sunringle-ideal-i3432595731.html

Zadałem sprzedającemu pytanie "a co to jest geometria ramy? czy mogę rozbudować ją też w moim starym rowerze?"

Liczę na równie ciekawą odpowiedź:)

Geometria ramy to... geometria ramy. Ogólnie rzecz biorąc, długości rur, kąty i tak dalej.

Dziękuję za dobre chęci, ale mnie nie możesz już pomóc - nie jestem rowerowym laikiem, lecz allegrowym faszystą, lubującym się w tworzonych w opisach aukcji neologizmach ("rozbudowana geometria" jest właśnie takim smaczkiem), jak i podawaniem kontrowersyjnych faktów bez uzasadnienia. Widziałeś kiedyś ścieżkowca, który pasowałby na taką rozpiętość rozmiarów? Ja nie. Wolę, jak sprzedawca, który nie wie co napisać, nie pisze nic.

Pojawiło się u mnie uzasadnione podejrzenie, że wymieniony jedynie wrzucił spis poszczególne części, więc na wypadek ewentualnego zdalnego zakupu postanowiłem go przepytać, bo rowerek, choć "do przepłacanienia", bardzo mi się podoba.

Tak trudno to było wyłapać? :) Chyba muszę popracować nad formą wypowiedzi.

Ja odrazu wylapalem ze WodnikOlszynek robie sobie przyslowiowe jaja, czasami ludzie pisza glupoty z niewiedzy, w tym przypadku gosc chcial wymyslic nie wiem co ? jeszcze mogl napisac ze rower jest lepszy od roweru szosowego :) idonajdzie sie na nim starsza Pani jak zamontuje koszyk :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...