Mod Team safian Napisano 21 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 A w ramach ciekawostki załączam e-maila, którego otrzymałem od sprzedawcy (czas odpowiedzi godny podziwu) po zapytaniu nt. oryginalności i takie tam Jest to oemowa wersja. Długości inne niz 660 nie są oferowane w Europie. A na marginesie pan myśli że gdzie wszyscy produkują carbon w tym ritchey? Produkt jest wysokiej jakości objęty gwarancją. Ale do niczego Pana nie zmuszam. Ja reprezentuje fabrykę na terenie Polski i załatwiamy formalności. Sprzedawca jest fabryka która produkuje elementy carbonowe dla takich firm jak bontrager, ritchey czu specialized. Ja tam dalej utrzymuję, że to po prostu podróbki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 http://allegro.pl/nl-twentyniner-carbon-xt-2x10-29er-i2958684540.html brzydki,ale ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 W sprawie kierownicy, bardzo ciekawe ostatnie zdanie. "Sprzedawcą jest fabryka..." I wszystko jasne. A rowerek jak na 29era całkiem zgrabny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Że z tej samej fabryki to marne pocieszenie nawet jeśli to prawda... Wolałbym dobrą podróbkę niż oryginał z defektami, który oficjalnie trafił do śmietnika, a w rzeczywistości wylądował na ebayu. Ale co do tych lewych ritcheyów to swego czasu było o nich troche na MTBR... w skrócie to ludzie kupują świadomi bądź nieświadomi że to podróbka, używają przez lata i nic sie nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ciekawe co dystrybutor na te kiery z allegro ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Co o tym myslicie ? http://www.aliexpress.com/store/product/EASTON-EC90-carbon-fibre-handlebar-bicycle-handlebars-25-4-580mm/901612_545588213.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Oryginalna kosztuje 160$. Wnioski wyciągnij sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Tak myślałem Tyle ze na allegro nowa mozna kupic za 300 zl, tez podróbka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 W risera za 249zł nie wierzę, natomiast 300zł za prostą jest możliwe. Jest zima, sklepy pozbywają się towaru, szczególnie leżaków z poprzednich sezonów. No i pewnie jakieś jednostkowe importy zza granicy. Chociażby na CRC była masa promocji na kierownice, nierzadko cena przez pół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 http://allegro.pl/31301-piasta-tyl-hamulce-tarczowe-4-sruby-zamykacz-i2936064431.html mocowanie tarczy na 4 śruby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 nic nadzwyczajnego, dużo takich np. w trekkingach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ciekawe co dystrybutor na te kiery z allegro ... Pozdro Pamiętacie kierownice Ritchey ? Posłałem do dystrybutora na Polskę zapytanie o oryginalność kierownicy i o to czy będą respektowali ewentualną gwarancję na ten produkt ... Początkowo po lakonicznym stwierdzeniu że na podstawie zdjęć nie są w stanie w 100% potwierdzić oryginalności, ale z racji tego że produkt jest poza ich dystrybucją gwarancji nie będą respektować. Dziś sprawa otrzymała nową odsłonę ... okazuje się ze polski dystrybutor popchał sprawę wyżej i na podstawie maila wnioskuję ze producent zakwestionował oryginalność produktu (o czym wiedzieliśmy) i polecił przedsięwziąć odpowiednie środki ... z organami ścigania włącznie. Dziś sprzedający wystawił kolejną partię kierownic ... jakieś 30 min przed tym jak otrzymałem maila od dystrybutora ciekawe kiedy zwinie swój interes z allegro. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 http://allegro.pl/manetka-i-przerzutak-sram-x-0-9sp-i2973334986.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquistador Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Skoro dystrybutor nie jest w stanie od razu potwierdzić oryginalności sprzętu, którą ja po jednym zerknięciu na zdjęcie jestem w stanie w 100% podważyć, to ręce opadają nad takim dystrybutorem... Superlogic to segment Ritchey'a do nieco delikatniejszej niz WCS jazdy, a co za tym idzie kierownice Superlogic'a mają minimalne gięcie - 15mm, a nie tak jak na zdjęciu ze 30 czy wiecej mm... Pomijajac juz fakt ze oferowane są tylko w długosci 660mm. U siebie w galerii mam zdjęcia real takiej oryginalnej kiery Superlogic'a, którą kiedys zresztą sprzedawałem (bynajmniej nie za 150zł - to nierealna cena jak za oryginalny produkt). Pozdrawiam Pamiętacie kierownice Ritchey ? Posłałem do dystrybutora na Polskę zapytanie o oryginalność kierownicy i o to czy będą respektowali ewentualną gwarancję na ten produkt ... Początkowo po lakonicznym stwierdzeniu że na podstawie zdjęć nie są w stanie w 100% potwierdzić oryginalności, ale z racji tego że produkt jest poza ich dystrybucją gwarancji nie będą respektować. Dziś sprawa otrzymała nową odsłonę ... okazuje się ze polski dystrybutor popchał sprawę wyżej i na podstawie maila wnioskuję ze producent zakwestionował oryginalność produktu (o czym wiedzieliśmy) i polecił przedsięwziąć odpowiednie środki ... z organami ścigania włącznie. Dziś sprzedający wystawił kolejną partię kierownic ... jakieś 30 min przed tym jak otrzymałem maila od dystrybutora ciekawe kiedy zwinie swój interes z allegro. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslanpl Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 A może ktoś z Was wie gdzie Ritchey produkuje swoje kierownice|? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 http://allegro.pl/widelec-pace-rc-35-carbon-1-1-4-retro-bike-i2964807510.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Na pewno ten widelec z poprzedniego posta to nie masowa produkcja,czyli sprawa nie tak oklepana.Swoją drogą ,skąd ludzie biorą takie rzeczy..??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslanpl Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Z kiejsc gdzie sa produkowane czyli Chiny, Tajwan i Japonia. W błędzie jest ten kto mysli, że karbon produkuje ritchey, specialized czy canondale. Oni dają tylko projekty a w tych krajach wykonuje się ich zlecenia stąd przecieki i modyfikacje ich własnych projektów. co wcale nie oznacza, że to gorszy produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Witam Możliwe,żeby ponad 3 letni rower miał taki niski przebieg??? http://allegro.pl/ro...2964348386.html pozdr. R/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 77km to jest 3 godziny jazdy spacerowym tempem. Moim zdaniem bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 77 km w 3 godziny tym rowerem zgodnie z przeznaczeniem ?? To nie taki spacer chętnie poznam twoje "wyczynowe" tempo na takim rowerku. Wracając do tematu... Czy to możliwe ... w pewnych wyjątkowych sytuacjach tak ... np wybitnie pechowa kontuzja zaraz po kupnie roweru która wyklucza z uprawiania kolarstwa ... Warto podpytać dlaczego tylko 77 km, taki przebieg stosunkowo łatwo zweryfikować. Foto z zębatkami korby w tle sugerują raczej fakt że sprzedawca zapomniał podać 0 na końcu ... blat ma zjedzona farbę na zębach. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Odnoście widelca Pace, bo widzę że nie wiecie za bardzo co to jest. Pace to brytyjska firma, która produkowała amortyzatory i sztywniaki, została przejęta przez DT Swiss. Model z aukcji pochodzi jeszcze w ubiegłego wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 http://allegro.pl/korba-bike-drive-retro-mtb-stronglight-i2981566765.html jak to działa? bo coś nie mogę sobie wyobrazić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Musi działać, a ta sprężyna jest chyba do przenoszenia siły Chociaż wątpię że to coś daje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Daaawno, dawno temu bB testował taki wynalazek, ponoć efektywniej się na tym jeździło, bo energia skumulowana w sprężynie była wyzwalana w tzw. martwym punkcie, mnie trochę nie chce się w to wierzyć, ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.