Grand231 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ale pomyłki CR są dość częste mi np. kiedyś przysłali nie te pedała co miałem dostać - lepsze, wydzwaniali do mnie że mam im oddać te pedała i nie padło pamiętam wtedy ani jedno słowo przepraszamy za pomyłkę, oni wręcz domagali się zwrotu, mimo że to była tylko moja dobra wola czy im oddam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 @@zondrin, Jest sporo racji w tym co piszesz. Ja przyznaję się kupiłem dwie sztuki z ciekawości. Chciałem zobaczyć jak sklep będzie się tłumaczył. Przejrzałem dokładnie dwa e-maile od nich i rzeczywiście nie ma tam ani jednego słowa przepraszam, jedyne co znalazłem to "dziękuje za wyrozumiałość". W odpowiedzi na ich pierwszego e-maila, zapytałem czy w ramach rekompensaty dostanę jakiś rabat na zakupy w ich sklepie, to dali mi tylko darmową wysyłkę. Hojni są strasznie... Ja nie mam zamiaru się z nimi użerać i podawać do sądu o dwa komplety pedałów. Chyba mam zbyt miękkie serce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 nie te pedała te pedała What?Palców widzę pięć, ale cyferki mi się mnożą. Dziwne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 No niestety nie tylko ty..., chociaż ja akurat tych pedał nie zamawiałem bo wiedziałem na 110% że nie sprzedadzą za taką cenę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 6 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Rozumiem błąd (kwestia czy to CR czy allegro go popełniło) ale oczekuję w takim wypadku trochę szacunku i słowa przepraszam. Rozumiesz błąd, kupowałeś i wiedziałeś, że jest pomyłka a teraz żądasz szacunku i przeprosin. Gratuluję postawy!Trochę empatii kolego - wejdź w przysłowiowe "buty sprzedawcy", który wie, że polowałeś na taką pomyłkę i teraz ma Ci okazywać szacunek i przepraszać...Brak mi słów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ale to CR zawaliło, i to na całej linii bo teoretycznie doszło do zawarcia umowy kupna sprzedaży i jeżeli ktoś oddał by sprawę do sądu to raczej by wygrał, no ale komu by się chciało bawić w takie coś za 25 zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miller Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 To jak taktują klienta duże firmy i korporacje w dzisiejszych czasach pozostawia wiele do życzenia ale nie mów kolego jacy wszyscy są mocno pokrzywdzeni bo dobrze wiedzieli w co się pakują licytując całą noc dopóki ktoś nie wyłączył pojawiających się kolejnych błędnych aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 No wiesz kolego, bo Polska to taki kombinatorski kraj , i jeżeli była okazja to ludzie kupowali, a według mnie zawaliło tylko i wyłącznie CR, a nie teoretyczni klienci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 A kto udowodni kupującemu że wiedział że to błąd nie musi się znać na tym co kupuje? Przepraszam ale też pracowałem jako sprzedawca (nie jako prawnik dlatego dopiero teraz interesuję się tymi fajnymi przepisami) i za błędy przepraszałem klientów nie ważne czy był to błąd mój/dystrybutora/dostawcy czy mojej mamy ale liczyło się dobre imię sklepu i zadowolony klient, jak się cena nie zgadza to reguła jest prosta zmieniasz na najtańszą jaką widzi klient a stratę wciągało się w "coś tam" sklepu (nie byłem księgowym) a nie obciążano pracownika, nie wiem skąd wam się to wzięło... Ale masz rację lepiej się płaszczyć i schylić potulnie głowę i było minęło. Wiedza którą nabyłem przez ostatnie 24h nie była mi potrzeba i mam nadzieje że nie będzie potrzebna ale uświadomiła jak jesteśmy w tym kraju robieni w balona jako konsumenci... Sądziłem że wiedza którą nabyłem przyda się komuś i nie koniecznie w tej sytuacji, a już widzę że jestem mieszany z błotem, a sklep jest bez winy normalnie WINA TUSKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Tak to wszystko wina TUSKA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Chciałbym tylko przypomnieć, ze temat dotyczy ciekawych ofert, a nie prawa i polityki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ja kupiłem te pedały i nie zamierzam z nich tak łatwo zrezygnować, emeil że to wina allegro jest śmieszny, bo to ewidentnie ich wina. Ja będę się odwoływał, towar kupiony, zapłacony, a że ktoś się machnął z ceną mnie nie obchodzi, to ich sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilN Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 daj znac jak cos odpisza. moze warto zapytac allegro czy mieli jakas awarie, ktora mogla skutkowac tym o czym pisze cr? PS. co to sa "te pedała"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekm76 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 każy wiedział, że nikt normalny nie sprzeaje XT za 25 PLN więc to oczywiste, że doszło do pomyłki lub błędu, a teraz będą udawać idiotów. wszystkim chcącym dochodzić swoich praw życzę tego abyście znaleźli się np. po stronie osoby winnej powstania tego błędu lub pomyłki. Już wiem skąd jest określenie "polaczki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Nie udaję idioty, tylko dochodzę swoich praw, to że sklep się pomylił, to nie mój problem, zawarłem umowę i towar mi się należy. Za błędy się płaci, komuś się w piątek śpieszyło do domu, nie sprawdził dokładnie kwoty i są tego efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 6 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Za błędy się płaci, komuś się w piątek śpieszyło do domu, nie sprawdził dokładnie kwoty i są tego efekty. A, Ty ten błąd cynicznie i z premedytacją wykorzystałeś i teraz chcesz w nieuczciwy sposób na kimś zarobić...Nawet jak tych pedałów nie dostaniesz, to szczerze życzę Ci żeby i Ciebie spotkała podobna pomyłka - może wtedy coś zrozumiesz...BTW. gdzie są moderatorzy?!Jeżeli zaś chodzi o fajne okazje, to jak ktoś szuka dobrej jakości zimowej lycry to proszę bardzo:http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/CLCABTB/campagnolo_bobet_thermo_bibtights Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekm76 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 a CR zamiast wypłacić Kowalskiemu 1300PLN wynagrodzenia, zażąda od niego (bo ma takie prawo) np. 5000PLN za błąd jakiego się Kowalski dopuścił bo np. takie będą straty na transakcjach. więcej empatii Panowie nieomylni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 No chyba, że Kowalski nie podpisał odpowiedzialności materialnej za sprzedawane produkty - wtedy mogą się bujać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Panowie...Koniec dyskusji na ten temat.Proszę sobie założyc odpowiedni temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woyt4s Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam, czy mogę prosić o Wasze opinie na temat roweru z poniższej aukcji: http://allegro.pl/solidny-rower-fuji-28-pro-hamulce-hydrauliczne-i3135192533.html z góry dziękuję, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 W tej cenie się opłaca, ale to nie ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refiko Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Nie wiem gdzie i w jaki sposób chcesz jeździć rower więc ciężko coś doradzić. Jeśli chodzi o ten konkretny to już wstępie mi osobiście się nie podoba. Nie bierzesz pod rozwagę używek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woyt4s Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 refiko - czytałem o trochę o typach rowerów i uznałem, że rower crossowy będzie najlepszym wyborem. Możesz napisac dlaczego Ci się nie podoba? Pomijam oczywiście kwestie wizualne to rzecz gustu - bardziej chodzi mi o podzespoły na których słabo się znam. Tak rozważam rowery używane. Grand231 - mógłbym prosić o podrzucenie jakiegoś linku gdzie mógłbym kontynuowac temat? Nie chcę robić bałaganu - z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 najlepiej to pisać tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 http://allegro.pl/specialites-ta-tarcza-chinook-32z-cyklomania-i3153345680.html Przeznaczenie: MTB 4 dziury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.