Skocz do zawartości

[ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Ciąg dalszy.

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Ale pomyłki CR są dość częste mi np. kiedyś przysłali nie te pedała co miałem dostać - lepsze, wydzwaniali do mnie że mam im oddać te pedała i nie padło pamiętam wtedy ani jedno słowo przepraszamy za pomyłkę, oni wręcz domagali się zwrotu, mimo że to była tylko moja dobra wola czy im oddam...

@@zondrin,  

Jest sporo racji w tym co piszesz. Ja przyznaję się kupiłem dwie sztuki z ciekawości. Chciałem zobaczyć jak sklep będzie się tłumaczył. Przejrzałem dokładnie dwa e-maile od nich i rzeczywiście nie ma tam ani jednego słowa przepraszam, jedyne co znalazłem to "dziękuje za wyrozumiałość". W odpowiedzi na ich pierwszego e-maila, zapytałem czy w ramach rekompensaty dostanę jakiś rabat na zakupy w ich sklepie, to dali mi tylko darmową wysyłkę. Hojni są strasznie... Ja nie mam zamiaru się z nimi użerać i podawać do sądu o dwa komplety pedałów. Chyba mam zbyt miękkie serce..

• Mod Team

Rozumiem błąd (kwestia czy to CR czy allegro go popełniło) ale oczekuję w takim wypadku trochę szacunku i słowa przepraszam.

Rozumiesz błąd, kupowałeś i wiedziałeś, że jest pomyłka a teraz żądasz szacunku i przeprosin. Gratuluję postawy!

Trochę empatii kolego - wejdź w przysłowiowe "buty sprzedawcy", który wie, że polowałeś na taką pomyłkę i teraz ma Ci okazywać szacunek i przepraszać...

Brak mi słów...

To jak taktują klienta duże firmy i korporacje w dzisiejszych czasach pozostawia wiele do życzenia ale nie mów kolego jacy wszyscy są mocno pokrzywdzeni bo dobrze wiedzieli w co się pakują licytując całą noc dopóki ktoś nie wyłączył pojawiających się kolejnych błędnych aukcji.

A kto udowodni kupującemu że wiedział że to błąd nie musi się znać na tym co kupuje? Przepraszam ale też pracowałem jako sprzedawca (nie jako prawnik dlatego dopiero teraz interesuję się tymi fajnymi przepisami) i za błędy przepraszałem klientów nie ważne czy był to błąd mój/dystrybutora/dostawcy czy mojej mamy ;) ale liczyło się dobre imię sklepu i zadowolony klient, jak się cena nie zgadza to reguła jest prosta zmieniasz na najtańszą jaką widzi klient a stratę wciągało się w "coś tam" sklepu (nie byłem księgowym) a nie obciążano pracownika, nie wiem skąd wam się to wzięło... Ale masz rację lepiej się płaszczyć i schylić potulnie głowę i było minęło. Wiedza którą nabyłem przez ostatnie 24h nie była mi potrzeba i mam nadzieje że nie będzie potrzebna ale uświadomiła jak jesteśmy w tym kraju robieni w balona jako konsumenci...

Sądziłem że wiedza którą nabyłem przyda się komuś i nie koniecznie w tej sytuacji, a już widzę że jestem mieszany z błotem, a sklep jest bez winy :D normalnie WINA TUSKA :D

każy wiedział, że nikt normalny nie sprzeaje XT za 25 PLN więc to oczywiste, że doszło do pomyłki lub błędu, a teraz będą udawać idiotów.

wszystkim chcącym dochodzić swoich praw życzę tego abyście znaleźli się np. po stronie osoby winnej powstania tego błędu lub pomyłki.

Już wiem skąd jest określenie "polaczki"

• Mod Team

Za błędy się płaci, komuś się w piątek śpieszyło do domu, nie sprawdził dokładnie kwoty i są tego efekty.

A, Ty ten błąd cynicznie i z premedytacją wykorzystałeś i teraz chcesz w nieuczciwy sposób na kimś zarobić...

Nawet jak tych pedałów nie dostaniesz, to szczerze życzę Ci żeby i Ciebie spotkała podobna pomyłka - może wtedy coś zrozumiesz...

BTW. gdzie są moderatorzy?!

Jeżeli zaś chodzi o fajne okazje, to jak ktoś szuka dobrej jakości zimowej lycry to proszę bardzo:

http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/CLCABTB/campagnolo_bobet_thermo_bibtights

refiko - czytałem o trochę o typach rowerów i uznałem, że rower crossowy będzie najlepszym wyborem. Możesz napisac dlaczego Ci się nie podoba? Pomijam oczywiście kwestie wizualne to rzecz gustu - bardziej chodzi mi o podzespoły na których słabo się znam. Tak rozważam rowery używane.

Grand231 - mógłbym prosić o podrzucenie jakiegoś linku gdzie mógłbym kontynuowac temat? Nie chcę robić bałaganu - z góry dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...