Skocz do zawartości

[ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Ciąg dalszy.

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

przysłali :(

Wystąpił problem z realizacją Pana zamówienia.

Niestety nie jest już dostępne "Shimano tarcza hamulcowa SLX SM-RT64 160mm Center Lock".

W związku z zaistniałą sytuacją mam do Pana pytanie. Czy wybierze Pan jakiś zamiennik tego produktu, czy może mamy anulować zamówienie?

Uprzejmie proszę o odpowiedź.

Chyba czkawka allegro odbije sie czkawka dla CR :/

http://allegro.pl/listing.php/search?category=0&change_view=1&closed=1&offer_type=0&order=p&search_type=1&shippingTime=0&string=PD-M780&view=gtext

i non stop wystawia, patrzac po innych auckcjach to zabraklo 2 z przodu. szkoda mi ich, bo nawet nie ma jak sie z nimi skontaktowac i poinformowac o ewidentnym bledzie.

pewnie bedzie jak kilka dni temu z tarczami... :/

tak to jest jak się używa programów do wystawiania na allegro... Pewnie odwołają się od umowy cywilnoprawnej i tyle... Co nie zmienia faktu że aukcje wystawiane są co 10 minut po 2 szt. i zaraz ktoś to kupuje nawet nie ustawili limitu ile razy ma to się wystawiać...

A wszystko dzięki temu tematowi :D pewnie i tak zaraz ktoś usunie mój post ;)

Mi ich nawet nie jest szkoda bo kupujący nie usłyszy nawet "przepraszam nasz błąd ale możemy udzielić rabatu na zakupy u nas" (prawo i tak jest po ich stronie) bądź coś w tym stylu tylko produkt niedostępny u dystrybutora (a w głowie kij wam w oko). I nie mówię tu o cwaniactwie tylko o szacunku jednego człowieka do drugiego.

Jeżeli chodzi o odstąpienie od umowy to nie jestem tego taki pewien. To nie jest ich sklep internetowy gdzie oni ustalają regulamin, tylko tutaj rządzi regulamin allegro, który jasno mówi, że prawo jest po stronie kupującego. Czytałem w internecie, że ludzie miewali takie pomyłki nawet z samochodami, wart był 250 tyś, a przez pomyłkę wystawiali za 25 tyś. Ktoś klikną kup teraz, sprzedający z oczywistych powodów nie chciał tego samochodu sprzedać, ale kupujący podając sprzedawcę do sądu wygrywał sprawę.

Jeżeli chodzi o odstąpienie od umowy to nie jestem tego taki pewien. To nie jest ich sklep internetowy gdzie oni ustalają regulamin, tylko tutaj rządzi regulamin allegro, który jasno mówi, że prawo jest po stronie kupującego. Czytałem w internecie, że ludzie miewali takie pomyłki nawet z samochodami, wart był 250 tyś, a przez pomyłkę wystawiali za 25 tyś. Ktoś klikną kup teraz, sprzedający z oczywistych powodów nie chciał tego samochodu sprzedać, ale kupujący podając sprzedawcę do sądu wygrywał sprawę.

W przypadku licytacji... Gdy masz oferty kup teraz, przegrasz sprawę. Czemu? Błędy są rzeczą ludzką, w licytacji cena nie ustala się na skutek błędu, bo sprzedający nie ma możliwości jej ustawienia prócz ceny wywoławczej i minimalnej, jeśli nie ustawi tych rzeczy a aukcja trwa np. tydzień to nie możemy mówić o błędzie. Wtedy wygrywasz w sądzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...